Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Gaskē spēlē lieliski un pārspēj Fereru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gaskē spēlē lieliski un pārspēj Fereru
Rišārs Gaskē
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas tenisists Rišārs Gaskē trešdien "US Open" ceturtdaļfinālā piecos setos ar 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3 pārspēja Davidu Fereru, otro reizi karjerā iekļūstot "Grand Slam" pusfinālā. Tajā viņa pretinieks būs Spānijas pirmais numurs Rafaels Nadals.

Davidam Fereram zaudējis astoņas no iepriekšējām deviņām spēlēm, šodienas maču pret Spānijas otro numuru Rišārs Gaskē sāka ļoti agresīvi, kamēr Ferers bija tālu no sava labākā tenisa.

Fereram gan bija perfekta iespēja spēli sākt pozitīvi, taču spānis pirmajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas. Gaskē lieliski uzbruka ar savu slaveno "bekhendu" un pārāk daudz kļūdu pieļāvušo Fereru pirmajā setā uzveica ar 6:3. Varēja būt pat 6:2, taču Davids priekšpēdējā geimā pie serves atspēlēja trīs setbumbas. Gaskē Fereram bija zaudējis 12 setus pēc kārtas.

Davids 2. setā centās vairāk spēlēt uz francūža "forehand", taču iespaidīgus sitienus saņēma arī no Gaskē labās puses. Kamēr Ferers joprojām spēlēja miegaini, Rišārs steidza izmantot situāciju un Fereru otrajā setā sagrāva ar 6:1!

Komfortā iegrimušais Gaskē 3. seta pirmajā geimā zaudēja savu servi. Fereram neko vairāk nevajadzēja, lai beidzot sāktu spēlēt savā patiesajā līmenī. 3. un 4. sets bija līdzīgi – Gaskē sākumā bez pietiekamas koncentrēšanās zaudēja savu servi. Ferers pēc tam ieguva vēl vienu breiku. Ja 3. setā viens breiks tika atdots, tad ceturtajā nē. Uz zaudētiem pirmajiem diviem setiem Davids atbildēja ar 6:4, 6:2 nākamajos divos.

Izšķirošajā 5. setā pirmais breika iespēju ieguva Ferers, taču Gaskē piespieda spāni izsist autā. Davids sabruka sestajā geimā, kurā Rišārs nodemonstrēja izcilu aizsardzību. Ferers vienkāršā situācijā nepacēla bumbiņu pie tīkla, dodot pretiniekam divas breikbumbas (15:40). Gaskē nekas nebija jādara – Fereram dubultkļūda. Gaskē ieguva 4:2 pārsvaru, ko no rokām neizlaida – 6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3. Gaskē "tikai" septītā piecu setu uzvara karjerā (7-12).

Gaskē otrais "Grand Slam" pusfināls karjerā pēc Vimbldonas 2007. gadā. Interesanti, ka Gaskē "major" ceturtdaļfinālos ir perfekta 2-0 bilance. Gaskē ir tikai otrais francūzis, kuram Atklātajā ērā izdevies sasniegt "US Open" pusfinālu. 1993. un 1999. gadā to paveica Sedriks Piolīns.

Otrajā ceturtdaļfinālā viss bija "vienos vārtos". Rafaels Nadals mačā pret Tomiju Robredo uzvarēja pirmajos astoņos geimos un kopumā zaudēja tikai četrus geimus – 6:0, 6:2, 6:2.

Nadals joprojām šajā turnīrā savu servi nav zaudējis ne reizi. Robredo pat nebija nevienas breikbumbas. Nadalam šogad uz "hard" perfekta 20-0 bilance. Robredo zaudējis visus septiņus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus – tik daudz zaudējumu bez kaut vienas uzvaras nav nevienam citam tenisistam.

Pārējie divi ceturtdaļfināli – Džokovičs pret Južniju un Marejs pret Vavrinku – notiks šovakar.

     [+] [-]

, 2013-09-05 08:21, pirms 11 gadiem
Rishaars zveers kaut maca otraa puse stresaina.. Rodzhers labi izvairiijaas no Rafas celjarulla..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-05 10:39, pirms 11 gadiem
Nadals zaudēs denā, kad būs aizmirsis iedzert pulverīti

  +1 [+] [-]

, 2013-09-05 10:51, pirms 11 gadiem
Varbūt jauns Gaskē, bez pa*#%stām galotnēm? Pirmajos divos setos Ferrers statista lomā. Neticēju, ka bez 5 setiem beigs, tā arī bija. Pie 5:2 arī vēl neticēju, ka Rišārs paņems

     [+] [-]

, 2013-09-05 10:52, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Nadals zaudēs denā, kad būs aizmirsis iedzert pulverīti
Nole pret Mareju vai Rafu sabruks, jo nevar atļauties pulverīti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-05 13:56, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: kapēc nevā
WADA 'uzmetusi aci' bijušajai Dienvidslāvijai

     [+] [-]

, 2013-09-05 17:28, pirms 11 gadiem
Gaskē-Ferers - labs mačs, Gaskē nudien patreiz labā formā.Nadals - Robredo (neņemot vērā, ka iepriekš jau rez. bija paredzams) pavisam nesaprotams vai arī p ā r ā k labi saprotams mačs.