Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS iesit divus vārtus un viesos negaidīti cīnās neizšķirti pret Beļģijas "Gent"

Emils Ozerinskis

RFS iesit divus vārtus un viesos negaidīti cīnās neizšķirti pret Beļģijas "Gent"
Emersons. Foto: RFS

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē Latvijas vicečempione RFS negaidīti cīnījās neizšķirti ar slaveno Beļģijas komandu "Gent". Divus vārtus rīdziniekiem noorganizēja Emersons, taču iegūto pārsvaru RFS nenoturēja, spēlējot neizšķirti ar rezultātu 2:2.

Viktors Morozs spēlē pret Beļģijas komandu kreisā aizsarga pozīcijā sūtīja igauni Artūru Piku, tādējādi RFS sākumsastāvā dodoties spēlētājiem no visām trīs Baltijas valstīm. Arī vidējā zonā laukumā tika sūtīs virknējums, kas vairāk domāts spēlei aizsardzībā, sākuma 11 spēlētāju vidū dodoties Darko Micevskim, nevis kādam uz uzbrukumu tendētam futbolistam.

Jau pirmajās spēles minūtēs "Gent" iezvanīja trauksmes zvaniņus pie Virslīgas līdervienības vārtiem, kad Tariks Tisudali nonāca sitiena pozīcijā, kuru marokānim otrajā minūtē realizēt vēl neizdevās. Pamatīgu šoku Beļģijas komanda piedzīvoja spēles desmitajā minūtē. Izcilu tālo piespēli izdarīja Vitālijs Jagodinskis. Reaktīvais Emersons spēja ievest bumbu soda laukumā un noturēt to uz gala līnijas. RFS brazīlis piesaistīja sev tik lielu "Gent" aizsargu uzmanību, ka tie piemirsa par Darko Lemajuču. Emersons no gala līnijas atspēlēja bumbu soda laukuma vidū pamestajam Lemajičam, kurš ar sitienu pustukšos vārtos izvirzīja RFS negaidītā vadībā ar 1:0.

"Gent" uz dēļiem tika noguldīta pirmā puslaika otrajā pusē, kad vēlreiz vārtus RFS komandai noorganizēja brazīļu flanga uzbrucējs. Emersons ar centrējumu no kreisās malas nogādāja bumbu soda laukumā, kur līdz tai neaizsniedzās Lemajičs, taču blakus bija viens no RFS īsākajiem spēlētājiem Tomašs Šimkovičs, kurš, sitot ar galvu, panāca rezultātu 2:0.

Puslaika izskaņā apjukušie Beļģijas komandas spēlētāji aktīvi metās uz priekšu, cenšoties nonākt RFS komandas soda laukumā. Latvijas čempionāta līdervienības aizsargi saglabāja mieru un droši novērsa "Gent" centienus tikt brīvajās zonās. Nopietnākais moments "Gent" komandai pirmajā puslaikā bija 44. minūtē, kad kamerūnietis Maikls Ngadžujs mēģināja izdarīt sitienu ar galvu, taču aizsarga raidītais apaļais priekšmets aizlidoja garām Vitauta Čerņauska cietoksnim. Līdz ar to beļģu fanu svilpienu pavadīti RFS futbolisti puslaika pārtraukumā devās ar divu vārtu vadību.

Mača otro puslaiku ar asu uzbrukumu iesāka mājinieki, pāri vārtu pārliktnim bumbu pāršķeļot pamanāmajam uzbrucējam Tisudali. Pēc tam RFS tika pie standarta situācijas, kurā RFS izspēlēja jaunu mājas sagatavi. Tomislavs Šāričs nogādāja bumbu pie vārtu staba Micevskim, kurš izklupienā raidīja bumbu vārtos. "Gent" vārtsargs gan pamanījās bumbu pāri vārtu līnijai nepārlaist, talkā nākot arī beļģu kapteinim Svenam Kumam, kurš aizsita prom virs vārtu līnijas lidojošo bumbu. No atsevišķiem TV kameru leņķiem visnotaļ izskatījās, ka bumba varēja arī šķērsot vārtu līniju, taču "Gent" stadionā nav ierīkota vārtu fiksēšanas tehnoloģija, kas iespējams būtu ļāvusi RFS panākt trīs vārtu pārsvaru.

Sāpīga epizode dažas minūtes vēlāk bija rīdziniekiem. "Gent" 19 gadus jaunais nigēriešu talants Adevele Oladojs 52. minūtē asi iešāva bumbu vārtu apakšējā stūrī, neļaujot Čerņauskam nosargāt savus vārtu neieņemtus - 2:1. Īpaši zīmīgi šie vārti nigērietim bija tādēļ, ka šī ne tikai bija spēlētāja debija Eirokausos, bet vispār pirmā spēle "Gent" sākumsastāvā. Divās iepriekš aizvadītajās spēlēs Beļģijas līgā Oladojs laukumā pavadīja kopā vien astoņas minūtes.

Līdz ar daudzajiem mājinieku stūra sitieniem un centrējumiem, treneris Morozs nolēma savu aizsardzību pastiprināt ar trešo centra aizsargu, laukumā sūtot Elvi Stugli. Savukārt beļģiem ar maiņām tika pastiprināts uzbrukuma potenciāls, laukumā nākot komandas kapteinim Vadisam Odžidžam.

Mača pirmajā daļā iekrāto vadību RFS nosargāt nespēja. Mazāk nekā 15 minūtes līdz pamatlaika beigām vienā no saviem retajiem ātrajiem uzbrukumiem aizskrēja mājinieki. Uz maiņu uznākušais Lorens Depatrs izskrēja aiz RFS aizsargu mugurām un atspēlēja bumbu uz soda laukuma vidu, kur mērķī bumbu spēja raidīt aktīvais Tisudali, izlīdzinot mača rezultātu - 2:2.

Pozicionālais un teritoriālais pārsvars spēles noslēdzošajās desmit minūtēs pašsaprotami bija "Gent" vienībai, bet RFS centās noķert kādu pretuzbrukuma iespēju. Minūti pirms pamatlaika beigām zviedru tiesnesis Alhakims parādīja mača pirmo dzelteno kartīti, sodot "Gent" treneri Heinu Vanhazenbroku. Īsi pēc tam pie plākstera tika Morozs, bet par laika vilcināšanu nevietā pie dzeletnās kartītes tika Savaļnieks, kas malējam aizsargam nozīmē atbildes spēles izlaišanu. Cīņas kompensācijas laikā RFS tika pie sava pirmā stūra sitiena. Līdz bumbai aizsniedzās Žiga Lipuščeks, taču spēcīgi uzsist slovēnim nesanāca. Skanot spēles beigu svilpei, rezultāts uz spēles tablo bija līdzsvarā - 2:2.

"Gent" - RFS 2:2 (0:2)
Vārti: Oladojs 52', Tisudali 77' - Lemajičs 11', Šimkovičs 28'
Brīdinājumi: Savaļnieks, Čerņausks.
Gent: Bolats - Okumu, Ngadžujs, Godo - Kastro-Montess, Kums (Odžidža 69'), Hjulsagers (Malede 83'), Oladojs, Operi - Bruno (Depatrs 69'), Tisudali (Bezuss 83').
RFS: Čerņausks - Savaļnieks, Jagodinskis, Lipuščeks, Piks (Marešs 76') - Šimkovičs (Frīzenbihlers 82'), Strumija, Micevskis (Stuglis 66'), Šāričs, Emersons (Varslavāns 82') - Lemajičs.
Galvenais tiesnesis: Muhameds Alhakims (Zviedrija)

Konferences līgas kvalifikācijas 3. kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Riga – Hibernians0:1
Gent – RFS2:2

  +2 [+] [-]

, 2021-08-05 23:31, pirms 3 gadiem
Kāda nenosargāšana, lielākā cūcene RFS vēsturē, beļģiem totāli neveicās, sitieni 31-4, stūri 19-1, tāda spēle ir jāiemācās neuzvarēt.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-05 23:32, pirms 3 gadiem
Labs rezultāts izbraukumā. Nu tad bija vai nebija tas 3.gols?

  +3 [+] [-]

, 2021-08-05 23:33, pirms 3 gadiem
RFS jau ir paveikuši vairāk nekā bija iespējams iedomāties. Žēl ka ielaida, bet nu kā tur nebūtu intriga saglabājās. Volerengu Gente mājās samīcija 4:0. Visādi brīnumi notiek, cerēsim. Un ja zaudē neviens šiem nepārmetīs šo eirokausu gājienu var novērtēt ar stabilu 5. RFS atbildes spēlē būs pat vieglāk nekā Rīgai, zaudējuma gadījumā nekādu pārmetumu, darīja ko varēja un pat vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-05 23:33, pirms 3 gadiem
2:2 priekš šādas spēles gan ir liela veiksme, lai gan bija 2:0 vadībā! Būs ļoti smaga spēle, bumba ir apaļa, labi ka vismaz būs spriedze atbildes spēlē!

     [+] [-]

, 2021-08-05 23:34, pirms 3 gadiem
Speli neredzeju, bet ka uz aci izskatijas? Otra puslaika sakuma bija jaskaita RFS 3. varti vai tomer paspeja izsist?

  +3 [+] [-]

, 2021-08-05 23:36, pirms 3 gadiem
Paldies RFS par attieksmi un rezultātu!!!

  +2 [+] [-]

, 2021-08-05 23:39, pirms 3 gadiem
Pārāk jau nu piespiedās saviem vārtiem. Otrajā puslaikā ļoti vāji RFS izskatījās. Pirmajos vārtos Cernausks kļūdījās. Lai uzvarētu šādus pretiniekus, jāsakrīt visām zvaigznēm. Varēja būt 3-0 puslaika sākumā, Cernausks kļūdījās. Brīnums nenotika

  +5 [+] [-]

, 2021-08-05 23:40, pirms 3 gadiem
Garais1606 rakstīja: RFS jau ir paveikuši vairāk nekā bija iespējams iedomāties. Žēl ka ielaida, bet nu kā tur nebūtu intriga saglabājās. Volerengu Gente mājās samīcija 4:0. Visādi brīnumi notiek, cerēsim. Un ja zaudē neviens šiem nepārmetīs šo eirokausu gājienu var novērtēt ar stabilu 5. RFS atbildes spēlē būs pat vieglāk nekā Rīgai, zaudējuma gadījumā nekādu pārmetumu, darīja ko varēja un pat vairāk.
Valerenga uzvarēja 2:0 pret Gent tāpēc, ka Gent 99% jau bija nodrošinājusi tikšanu nākamajā kārtā ar uzvaru ar 4:0 pirmajā spēlē.
RFS ir malači, ka tomēr izpildīja kaut kādu savu spēles plānu un neatbrauca vienkārši sēdēt dziļā aizsardzībā (vismaz pirmo puslaiku). Gent tika paņemti uz izbrīnu un tas nostrādāja.
Daudzi teiks, ka mums stāvēja klāt veiksme - jā, bet 2:0 pret Gent īsti nevar norakstīt ar veiksmi vien - ir jābūt arī attieksmei un vēlmei uzvarēt.
Lai kā beigsies atbildes spēle - RFS ir malači.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-05 23:42, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Pārāk jau nu piespiedās saviem vārtiem. Otrajā puslaikā ļoti vāji RFS izskatījās. Pirmajos vārtos Cernausks kļūdījās. Lai uzvarētu šādus pretiniekus, jāsakrīt visām zvaigznēm. Varēja būt 3-0 puslaika sākumā, Cernausks kļūdījās. Brīnums nenotika
Norvēģijas līgas klubs Valerenga tieši Beļģijā zaudēja ar 0:4 un Norvēģijas līga ir spēcīgāka par Virslīgu šobrīd - konkurences un naudas ziņā. RFS ir vismaz atstājusi teorētisku intrigu atbildes spēlei.

     [+] [-]

, 2021-08-05 23:46, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Labs rezultāts izbraukumā. Nu tad bija vai nebija tas 3.gols?
Likās, ka bija

  +3 [+] [-]

, 2021-08-05 23:47, pirms 3 gadiem
Diemžēl izskatās, ka nākamnedēļ Latvijas klubiem Eirokausi beigsies. Riga maldās sastāva pārbīdēs un Eirokausos rūdītie maltieši to izmanto. Rfs šodien bija iespēja uzvarēt vismaz ar 1 vārtiem un tad būtu reālāk pieveikt Gent. Tagad atkal viss sākas no 0 - 0 un beļģi noteikti būs izdarījuši secinājumus pēc šodienas

  +1 [+] [-]

, 2021-08-05 23:50, pirms 3 gadiem
Norvēģijas līga, protams, ir spēcīgāka kopumā par virslīgu. Bet Valerenga ir Rfs budžeta komanda un pat vājāka par Rigu. RFS pēc tāda super sākuma vajadzēja ieķerties rezultātā un radīt papildus spriedzi beļģiem

     [+] [-]

, 2021-08-05 23:54, pirms 3 gadiem
Vot tie ir daritaji! Malaci!

     [+] [-]

, 2021-08-06 00:07, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Norvēģijas līga, protams, ir spēcīgāka kopumā par virslīgu. Bet Valerenga ir Rfs budžeta komanda un pat vājāka par Rigu. RFS pēc tāda super sākuma vajadzēja ieķerties rezultātā un radīt papildus spriedzi beļģiem
Norvēģijas līgā ir klubi, kas tā teikt tādām Valerengām parāda kāda ir tā griestu latiņa - tie ir tādi klubi kā Molde un Rosenborg, vai arī Zviedrijā Malmo, Hammarby IF, vai Elfsborg. Piemēram, ja no Virslīgas tādas RFS, Riga FC un Valmiera regulāri tiktu vismaz līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, vai vismaz reizi 3x gados tiktu līdz grupu turnīram, tad pārējiem Virslīgas klubiem būtu skaidrs, kas ir jāpanāk, lai vispār cienīgi varētu cīnīties par uzvarām šajā turnīrā.

     [+] [-]

, 2021-08-06 00:08, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Diemžēl izskatās, ka nākamnedēļ Latvijas klubiem Eirokausi beigsies. Riga maldās sastāva pārbīdēs un Eirokausos rūdītie maltieši to izmanto. Rfs šodien bija iespēja uzvarēt vismaz ar 1 vārtiem un tad būtu reālāk pieveikt Gent. Tagad atkal viss sākas no 0 - 0 un beļģi noteikti būs izdarījuši secinājumus pēc šodienas
Es joprojām uzskatu, ka Riga FC ir tomēr vēl favorīti, bet paši sev apgrūtina dzīvi - pats stulbākais būs tas, ja viņi tomēr izkrīt un tad tāds Riherts atkal aiziet uz FK Metta, kuriem jau sen vajag pārmaiņas tieši treneru štābā.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-06 00:09, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Norvēģijas līga, protams, ir spēcīgāka kopumā par virslīgu. Bet Valerenga ir Rfs budžeta komanda un pat vājāka par Rigu. RFS pēc tāda super sākuma vajadzēja ieķerties rezultātā un radīt papildus spriedzi beļģiem
Teorijā tas viss ir smuki, bet Gentei iznāca uz maiņu Izraelas un Ukrainas izlašu spēlētāji. RFS šādu spēlētāju ir 0, par vilkiem nerunāšu, tas pēdējos gadus nav pluss CV, bet gan mīnuss. Pa laukumu Gentes rindās auļoja spēlētāji, kuri ir paspēlējuši nopietnās līgās. RFS izņemot Šimkoviču, tādu nav. Un var turpināt ilgi un dikti. Tādēļ RFS jau ir pārpildījuši plānu. Ļoti interesanti būtu paskatīties uz viņiem nākošgad čempionu zarā. Atšķirībā no Rīgas, te veči izskatās saprot ko viņi būvē un ļoti labi operē ar mazākiem nekā Rīgai budžetiem. Šis RFS būtu Maltu nokodis elementāri, jo laukumā spēlē nevis CV, bet komanda, kuras komplektācija ir atkarīga no vadības smadzenēm. Ja neskaita iepriekšējos kabineta karus, tad RFS var uzskatīt par ideālu piemēru kā iet pretī mērķim. Katru gadu ir papildinājumi, bet nav pus komandas maiņa, papildinājumi ir saprotami un loģiski. Līderi tiek paturēti un viņi ir komandas kodols. Kaut arī neesmu RFS fans, bet ļoti ceru ka nākošgad RFS ies pa čempionu zaru, bet izsētā Rīga rādīs ko māk kopējā barā.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-06 04:42, pirms 3 gadiem
Riga ir pietiekami liels budžets, lai regulāri būtu tuvu grupu turnīram un arī iekļūtu tajā. Trūkst sastāva stabilitātes un treneru rokādes arī, protams, ir pārāk biežas. Vietējā čempionātā gribētos vairāk konkurētspējīgu komandu. 7 komandu čempionāts, no kurām īsti profesionālas ir četras un viena no četrām ir pārāk zaļa, lai varētu runāt par stabilu piemēru pārējiem, nav nopietns čempionāts

     [+] [-]

, 2021-08-06 04:56, pirms 3 gadiem
RFS ir spēlētāji ar pieredzi Eiropas laba vidusmēra līgās. Nav tā, ka Rfs būtu savākti studenti no Āfrikas vai Balkānu reģiona 3. līgām. Tas, ka šodien neizdevās noturēt uzvaru, ir Moroza vaina, kas apzināti lika atdot pārāk lielu bumbas kontroli. Nonākuši vadībā, mēs krītam nesaprotamā eiforijā, atrašanās vadībā pret laba līmeņa komandām mūsu spēlētājiem un arī tieši treneriem ir ļoti unikāla parādība un mēs nezinām, ko darīt ar labvēlīgo situāciju.

     [+] [-]

, 2021-08-06 05:26, pirms 3 gadiem
Rfs vienmēr ir centusies izcelties ar stabilitāti iepretim mainīgajai Riga. Pagaidām gan rezultātu tas nav devis, jo trīs tituli ir Rigai un Eirokausos Riga arī ir tikusi tālāk. Šogad varētu būt citādāks iznākums, bet nu redzēs sezonas beigās. Rfs problēma gan varētu būt vecums, jo komandas motors Šimko jaunāks nepaliek, bet bez viņa tā būs cita Rfs. Vai Rfs būtu uzveicis maltiešus? Grūti pateikt, jo Rfs arī mocījās ar fēru komandu. Mūsu klubi reti, kad spēj uzvarēt kaut ko pārliecinoši (Šišhanova Ventspils mācēja😁😁😁)

     [+] [-]

, 2021-08-06 06:04, pirms 3 gadiem
Màjās uzvarēs ka likts!

     [+] [-]

, 2021-08-06 11:40, pirms 3 gadiem
nevienam neinteresē lūzeru sporta sasniegumi.

     [+] [-]

, 2021-08-06 17:56, pirms 3 gadiem
Reaktors2 rakstīja: nevienam neinteresē lūzeru sporta sasniegumi.
Paldies, ka atradi laiku un nokomentēji! Tavs viedoklis mums ir ļoti svarīgs!