Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jānis Ikaunieks šomēnes trīs spēles Latvijas izlasē aizvadījis ar lauztu pirkstu

Agris Suveizda

Jānis Ikaunieks šomēnes trīs spēles Latvijas izlasē aizvadījis ar lauztu pirkstu
Jānis Ikaunieks. Foto: LFF

Viens no Latvijas futbola izlases līderiem Jānis Ikaunieks septembra nometnē visos trijos mačos aizvadīja 90 minūtes, vienīgi uzvarā pār Gibraltāru (3:1) tiekot nomainītam kompensācijas laikā, taču pēc atgriešanās klubā pirmajā spēlē laukumā devās tikai otrā puslaika kompensācijas laikā, bet nākamajās divās cīņās nebija pat pieteikumā.

Sarunā ar Sportacentrs.com 26 gadus vecais Jānis Ikaunieks atklāja, ka viņa prombūtnes iemesls ir kājas pirksta lūzums. Savainojumā Ikaunieks iedzīvojās 26. augusta Eirokausu izbraukuma spēlē pret "Union Berlin" (0:0), kurā tika nomainīts 65. minūtē, bet pirms došanās uz izlasi nepiedalījās svarīgā Somijas čempionāta spēlē pret HJK (1:1). Valstsvienības preses konferencē pirms Norvēģijas spēles (0:2) pussargs pauda, ka pirksts ir sadekterēts, tomēr, kā izrādās, tas viņu turpinājis mocīt un izlases ārsti sāpes remdējuši ar pretlīdzekļu palīdzību.

Sākotnējās rentgena pārbaudēs Helsinkos lūzums neesot pamanīts, tomēr, sāpēm turpinoties, nu ir veikta arī magnētiskā rezonanse, atklājot traumas nopietnību. Ikaunieks neizslēdza, ka spēles pieteikumā varētu atgriezties jau nedēļas nogalē, tomēr atgriešanās kopējā treniņgrupā ticamāka esot nākamajā nedēļā. KuPS ar četrām uzvarām pēc kārtas ir nostabilizējusies Somijas čempionāta līderu duetā, no HJK atpaliekot par punktu un par 12 punktiem apsteidzot Turku "Inter". Vietējā līgā Ikaunieks traumu un Eirokausu rotācijas dēļ ir sācis tikai divas no kluba divdesmit vienas spēles un kopumā sešos mačos guvis divus vārtus. Eirokausos Ikaunieks aizvadīja sešus no astoņiem mačiem, piecus sāka pamatsastāvā un guva vienus vārtus.

Pēc izlašu pauzes sava jaunā kluba "Lausanne-Ouchy" pieteikumā arvien nav debitējis centra aizsargs Mārcis Ošs. Meklējot jaunu klubu, viņš visu vasaru bija bez spēļu prakses un arī valstsvienībā visās trijās septembra spēlēs palika rezervē, un limbažnieka prombūtne Šveices otrās spēcīgākās līgas spēlēs ir saistīta tieši ar nepieciešamību uzņemt sportisko formu. Drīzumā gan 30 gadus vecais aizsargs varētu parādīties spēles pieteikumā. "Lausanne-Ouchy" kausā nupat ar 4:0 sagrāva Superlīgas klubu "Sion", bet savā līgā ar desmit punktiem septiņās spēlēs ieņem sesto vietu. Ošs joprojām pieder Jūrmalas "Spartakam" un Šveicē atgriezies īrē.

Jau šovakar Nīderlandes augstākās līgas spēles pieteikumā varētu debitēt Roberts Uldriķis, kurš pēc izlašu pauzes neliela savainojuma dēļ izlaida gan "Cambuur" uzvaru pār "Go Ahead Eagles" (5:2), gan arī sagrāvi Amsterdamā pret "Ajax" (0:9). Augstākās līgas jaunpienācēja "Cambuur", kas ar sešiem punktiem piecās spēlēs ieņem desmito vietu, šovakar plkst. 19:45 pēc Latvijas laika uzņems "Heracles", kuras rēķinā ir četri punkti četrās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://cambuur.nl/nieuws/henk-de-j...

  +1 [+] [-]

, 2021-09-23 11:38, pirms 2 gadiem
EI TU NOST!!!!! Īsts cīnitājs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2021-09-23 12:12, pirms 2 gadiem
Varēja palikt malā tāpat nekas nemainītos,it kā koka kājas trūkst

     [+] [-]

, 2021-09-23 13:15, pirms 2 gadiem
Lkm tapec besasita golus

  +2 [+] [-]

, 2021-09-23 13:33, pirms 2 gadiem
Dainels būtu pietriecis savus šortus, ja Ikaunieks nebūtu spēlējis. Jo bez viņa, ar to neesošo uzbrukumu, varētu vispār spēlēt bez uzbrucējiem.
Un pauc pat nepieminēja neko, bet ārstiem liek darīt visu lai var spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-23 16:33, pirms 2 gadiem
Nu stulbums
Baigais atslēgas spēlētājs
Varēja mierīgi dakterēties

     [+] [-]

, 2021-09-23 17:53, pirms 2 gadiem
Malacis!