Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" un HJK uzvarētājs par vietu EL grupu turnīrā spēlēs ar Serbijas vai Dānijas čempioni

Rolands Eliņš

"Riga" un HJK uzvarētājs par vietu EL grupu turnīrā spēlēs ar Serbijas vai Dānijas čempioni
Deniss Rakels. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas „play-off” kārtā veikta komandu izloze. „Riga”, ja spēs šo kārtu sasniegt, spēkosies ar Serbijas „Crvena Zvezda” vai Dānijas „Kobenhavn” dueļa zaudētāju, bet „Ventspils”, ja spēs iekļūt šajā kārtā, cīnīsies ar čehu „Mlada Boleslav” vai Rumānijas „Steuau” pāra uzvarētāju.

„Riga” Eiropas līgā spēlē čempionu zarā kopā ar citām komandām, kas nespēja pārvarēt Čempionu līgas kvalifikāciju. „Riga” trešajā kārtā Eiropas līgas kvalifikācijā tiksies ar Somijas HJK, pirmo spēli aizvadot rītdien, un šodien notikusī „play-off” kārtas izloze Rīgas komandai būs aktuāla tikai tad, ja izdosies pieveikt Helsinku komandu.

„Riga” izlozē bija starp neizsētajiem pāriem, taču tik un tā pastāvēja iespēja saņemt pretiniekos kādu no neizsētajām komandām, piemēram, Igaunijas „Kalju” un Luksemburgas „Dudelange” dueļa uzvarētāju. Šī iespēja nepiepildījās, un izloze lēma „Riga”/HJK pāra uzvarētājam vienu no neparocīgākajiem variantiem - Čempionu līgas trešās kārtas pāra „Crvena Zvezda” un „Kobenhavn” zaudētāju.

„Crvena Zvezda” Baltijā jau ir labi iepazīta komanda – pirms gada tā viesojās pie Jūrmalas „Spartaka” un Lietuvas „Sūduvas”, pēc tam aizsniedzoties līdz pat ČL grupu turnīram, kurā spēja Nāves grupā pret PSg, „Napoli” un „Liverpool” paņemt četrus punktus, bet šogad vēlreiz tā viesojās Lietuvā pie „Sūduvas”. Interesanti, ka „Crvena Zvezda” pirms dažām dienām jau spēlēja ar HJK – abas komandas tikās ČL otrajā kārtā (2:0 un 1:2).

Dānijas čempione „Kobenhavn” pret Latvijas klubiem Eirokausos līdz šim nav spēlējusi. Dānijas klubs ČL un EL grupu turnīros spēlējis jau trīs sezonās pēc kārtas, divreiz arī sasniedzot Eiropas līgas izslēgšanas spēļu turnīru.

Tikmēr otra Latvijas komanda „Ventspils”, kas šonedēļ par vietu nākamajā kārtā cīnīsies ar Portugāles „Vitoria”, uzvaras gadījumā tiks pie dueļa pret Čehijas „Mlada Boleslav” un Rumānijas „Steaua” pāra uzvarētāju.

„Steaua” ir pašreizējā Rumānijas vicečempione, kas spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā 2016./17. g. sezonā un aizpagājušajā sezonā, toreiz arī tiekot izslēgšanas spēlēs. Savukārt čehu „Mlada Boleslav” savā līgā aizvadītajā sezonā ieņēma tikai septīto vietu, bet vietu Eirokausos nodrošināja vietējās pārspēlēs. Neviena no šīm komandām pret Latvijas klubu Eirokausos vēl nav spēlējusi, un šovasar tas mainīsies tikai tad, ja „Ventspils” spēs pieveikt Portugāles līgas piekto spēcīgāko komandu „Vitoria”.

Igaunijas čempione "Kalju" tika pie pie neizsētā komandu pāra, proti, Armēnijas "Ararat-Armenia" vai Gruzijas "Saburtalo". Igauņiem trešajā kārtā gan vispirms gaidāms Luksemburgas "Dudelange" pārbaudījums, un Luksemburgas klubs pagājušajā sezonā prata aizsniegties līdz EL grupu turnīram. Savukārt Lietuvas "Sūduva", ja nu tomēr spēs pieveikt Telavivas "Maccabi", tiksies ar Horvātijas "Dinamo" vai Ungārijas "Ferencvaros".

Eduarda Višņakova pārstāvēta "Shakhtyor" EL trešajā kārtā spēlēs ar Itālijas "Torino" un nepavisam nebūs šī dueļa favorīte. Taču šī pāra uzvarētāju nākamajā kārtā gaidīs Armēnijas "Pyunik" vai Anglijas "Wanderers" pārbaudījums. Tāpat visai iespējams nākamajā kārtā ir Francijas "Strasbourg" un Frankfurtes "Eintracht" duelis, ja šīs komandas spēs pārvarēt šo kārtu,

Čempionu zars

M. Tel-Aviv(ISR) or Suduva (LTU)GNK Dinamo (CRO) or Ferencváros (HUN)
Crvena zvezda (SRB) or København (DEN)Riga (LVA) or HJK (FIN)
CFR Cluj (ROU) or Celtic (SCO)Sheriff (MDA) or AIK (SWE)
Ararat-Armenia (ARM) or Saburtalo (GEO)Dudelange (LUX) or Kalju (EST)
Ludogorets (BUL) or TNS (WAL)Maribor (SVN) or Rosenborg (NOR)
Sutjeska (MNE) or Linfield (NIR)APOEL (CYP) or Qarabağ (AZE)
Slovan Bratislava (SVK) or Dundalk (IRL)PAOK (GRE) or Ajax (NED)
Astana (KAZ) or Valletta (MLT)Sarajevo (BIH) or BATE (BLR)

Līgas zars

Torino (ITA) or Shakhtyor (BLR)Pyunik (ARM) or Wolves (ENG)
Universitatea Craiova (ROU) or AEK (GRE)Sparta Praha (CZE) or Trabzonspor (TUR)
Legia (POL) or Atromitos (GRE)Midtjylland (DEN) or Rangers (SCO)
Feyenoord (NED) or Dinamo Tbilisi (GEO)Norrköping (SWE) or H. Beer-Sheva (ISR)
FCSB (ROU) or Mladá Boleslav(CZE)Ventspils (LVA) or Vitória SC (POR)
AEK Larnaca (CYP) or Gent (BEL)Rijeka (CRO) or Aberdeen (SCO)
Haugesund (NOR) or PSV (NED)Austria Wien (AUT) or Apollon (CYP)
Luzern (SUI) or Espanyol (ESP)CSKA-Sofia (BUL) or Zorya Luhansk (UKR)
Partizan (SRB) or Malatyaspor (TUR)Molde (NOR) or Aris (GRE)
Brøndby (DEN) or Braga (POR)Thun (SUI) or Spartak Moskva (RUS)
Malmö (SWE) or Zrinjski (BIH)Neftçi (AZE) or Bnei Yehuda (ISR)
L. Plovdiv (BUL) or Strasbourg (FRA)Vaduz (LIE) or Frankfurt (GER)
Mariupol (UKR) or AZ Alkmaar (NED)Antwerp (BEL) or Plzeň (CZE)

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 15:14, pirms 5 gadiem
Var diezgan drosi teikt, ka izloze ar 4. kartu nelutinaja (cik nu loti var vispar paveikties 4.karta). Riga FC dabuja preti praktiski stiprako pari ko vareja dabut. Serbijas un Danijas cempioni. Pat ja paveiksies (tikai teoretiski) pret HJK. Tikt grupu turnira iespejas praktiski 1%. Neveiksmiga izloze gan mums, gan somiem, neatkarigi kurs tiks talak. Ventspilniekiem izloze nedaudz veiksmigaka, tacu pat ja notiek brinums un sanak parkapt pari portugaliem (5% varbutiba), tad vai ir reali uzvaret Rumanijas cempionus ar sadu speli, ka paslaik rada FKV? Izredzu praktiski nav. Nu ko...grupu turnira sapnis sogad praktiski izsapnots.
P.S. Igauniem ir labas sances tikt grupu turnira esot parliecinosi vajakajiem no baltijas valstu cempioniem. Luk ko nozime veiksmiga izloze visas kvalifikacijas garuma.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-05 15:18, pirms 5 gadiem
Šo 4 klubu pārstāvji var sist plaukstas - 1 no play-off kārtas dueļiem būs Ararat-Armenia (Armēmija)/Saburtalo (Gruzija) pret Nomme Kalju (Igaunija)/Dudelange (Luksemburga). Tātad 1 no šiem klubiem noteikti spēlēs EL grupu turnīrā. Ja neklūdos, tad Armēnijas un Igaunijas klubi nekad nav spēlējuši Eirokausu grupu turnīros. Es novēlu, lai Estiem tas izdotos šoreiz. Interesanti, ka play-off kārtā var būt pat 2 top 5 līgu klubu dueļi, jo Eintracht un Strasbourg, kā arī Wolverhampton un Torino ir vienā zarā.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-05 15:36, pirms 5 gadiem
Grūti pateikt, labāk dāņi vai serbi.. Pret serbiem pirms gada Spartaks spēlēja, kopsummā 0-2, un Spartaks tobrīd bija virslīgas vidusslānis. Viss var notikt, jānotic.
Zinot cik debīli ir serbu fani, viesos varētu būt grūtāk nekā kā tas būtu viesojoties pie dāņiem...

     [+] [-]

, 2019-08-05 15:45, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Var diezgan drosi teikt, ka izloze ar 4. kartu nelutinaja (cik nu loti var vispar paveikties 4.karta). Riga FC dabuja preti praktiski stiprako pari ko vareja dabut. Serbijas un Danijas cempioni. Pat ja paveiksies (tikai teoretiski) pret HJK. Tikt grupu turnira iespejas praktiski 1%. Neveiksmiga izloze gan mums, gan somiem, neatkarigi kurs tiks talak. Ventspilniekiem izloze nedaudz veiksmigaka, tacu pat ja notiek brinums un sanak parkapt pari portugaliem (5% varbutiba), tad vai ir reali uzvaret Rumanijas cempionus ar sadu speli, ka paslaik rada FKV? Izredzu praktiski nav. Nu ko...grupu turnira sapnis sogad praktiski izsapnots.
P.S. Igauniem ir labas sances tikt grupu turnira esot parliecinosi vajakajiem no baltijas valstu cempioniem. Luk ko nozime veiksmiga izloze visas kvalifikacijas garuma.
Pag, pag, lai uzvar savus tagadējos sāncenšus, tas arī būs pietiekami interesanti!

     [+] [-]

, 2019-08-05 15:45, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Grūti pateikt, labāk dāņi vai serbi.. Pret serbiem pirms gada Spartaks spēlēja, kopsummā 0-2, un Spartaks tobrīd bija virslīgas vidusslānis. Viss var notikt, jānotic.
Zinot cik debīli ir serbu fani, viesos varētu būt grūtāk nekā kā tas būtu viesojoties pie dāņiem...
Kopenhāgenas fani arī nav nekādi mierīgie

  +2 [+] [-]

, 2019-08-05 15:47, pirms 5 gadiem
Lai arī Igauņiem neticami veiksmīga izloze, tik un tā viņi ir pārliecinoši pastāstīši no sava četriniekā. Tāpat vēlu viņiem kļūt par 2. Komandu no Baltijas valstīm, kas iekļūst EL grupu turnīrā

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 15:51, pirms 5 gadiem
Man liekas ka gadus atpakaļ skonto spēlēja pret rumāņu steuau un vinēja 0-0 un 2-1

     [+] [-]

, 2019-08-05 15:53, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Pag, pag, lai uzvar savus tagadējos sāncenšus, tas arī būs pietiekami interesanti!
K jau mineju, mans koments bija tikai teoretiskie varianti + es teicu, neatkarigi not ta, kas tiks talak, izloze nav no veiksmigakajam. + somi tomer bus diezgan lieli favoriti dueli pret mums.

     [+] [-]

, 2019-08-05 15:55, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Kopenhāgenas fani arī nav nekādi mierīgie
Uz Serbu fona, saku ka ir.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 15:59, pirms 5 gadiem
Ndeki rakstīja: Man liekas ka gadus atpakaļ skonto spēlēja pret rumāņu steuau un vinēja 0-0 un 2-1
Tu domā Bukarestes "Rapid" un 99. gadu?

     [+] [-]

, 2019-08-05 16:19, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: K jau mineju, mans koments bija tikai teoretiskie varianti + es teicu, neatkarigi not ta, kas tiks talak, izloze nav no veiksmigakajam. + somi tomer bus diezgan lieli favoriti dueli pret mums.
Favorīti būs, bet ne lieli, FC Riga uzvara nebūs nekas grandiozs.

     [+] [-]

, 2019-08-05 16:28, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu domā Bukarestes "Rapid" un 99. gadu?
A varbūt ka rapid bija 3-3 un mājās 2-1 vinēja

     [+] [-]

, 2019-08-05 17:08, pirms 5 gadiem
3. kārtā Rigai paveicās , bet P/O tabulas 2. un 3. pāris- iespaidīgi

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 17:42, pirms 5 gadiem
Njā, Ventspilij vāks jau šajā kārtā + nākamajā, Rigai potenciāli nākamajā. Jāgaida, ka vismaz Red Star uzvarēs Kopenhāgenu, jo citādi Belgradā pāries pāri ceļarullis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 18:35, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Serbu fani nav debīli, bet gan to provokātoriskie musļiku kaimiņi Albāņi un Bosņaki Pat spēles pret Horvātiem pēdējos gados ir krietni mierīgākas, nekā pret iepriekš minētiem muhamedāņu neandertāļiem Tas, ka Serbi nesērgo ar politkorektisma, tolerastijas un liberastijas murgiem, jau ir cita lieta, viņi vienkārši ļoti ciena savu senču tradīcijas, kas ir tikai apsveicami!
Kas attiecās uz viņu vērtībām un konservatismu - visu cieņu.
Atceries, kad Minskas fani Liepājā izlauzās laukumā. Ar šīem, varbūtība, ka kas līdzīgs notiks ir lielāka.
Zinot mūsu apsargus, ka tik nesanāk tā, ka tie galīgi nav savaldāmi un bruks virsū parastiem kadriem kuri atnākuši uz futeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-08-05 18:50, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Favorīti būs, bet ne lieli, FC Riga uzvara nebūs nekas grandiozs.
Grandiozs noteikti ne, tacu uz papira somi ir favoriti ar bukmeikeri ta doma, bus japarkapj pari savai iespeju robezai, lai tiktu talak.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-05 18:50, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Ar Serbiem tā nebūs Tie bez iemesla konfliktos neiesaistās Belaru bariņš vienkārši gribēja uzjautrināties, bez īpašas agresijas, neviens tur tak cietis nebija, paņirgājās par apsardzi., tas pa lielam arī viss Kas attiecas uz Serbu faniem, ļoti ceru, ka no mūsu puses tur neparādīsies visādi fuņveidīgie liberasti, Kosovas brīvības atbalstītāji, LGTB aktīvisti vai vēl kādi kaitinoši čorti, tad gan varētu būt sūdi, bet ne jau normāliem faniem, tiem nekas nedraud, arī tur, pie viņiem!
Bet ja būs gomiki ar varavīksnes karogiem?

     [+] [-]

, 2019-08-05 18:52, pirms 5 gadiem
yankeezulu rakstīja: Njā, Ventspilij vāks jau šajā kārtā + nākamajā, Rigai potenciāli nākamajā. Jāgaida, ka vismaz Red Star uzvarēs Kopenhāgenu, jo citādi Belgradā pāries pāri ceļarullis.
Kopenhagena ir tikpat cik Zvezda, ja ne par 10% vels specigaka, domaju, ka dani ies talak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 18:57, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Ar Serbiem tā nebūs Tie bez iemesla konfliktos neiesaistās Belaru bariņš vienkārši gribēja uzjautrināties, bez īpašas agresijas, neviens tur tak cietis nebija, paņirgājās par apsardzi., tas pa lielam arī viss Kas attiecas uz Serbu faniem, ļoti ceru, ka no mūsu puses tur neparādīsies visādi fuņveidīgie liberasti, Kosovas brīvības atbalstītāji, LGTB aktīvisti vai vēl kādi kaitinoši čorti, tad gan varētu būt sūdi, bet ne jau normāliem faniem, tiem nekas nedraud, arī tur, pie viņiem!
Nu viss no situācijas atkarīgs. Pieņemsim, spēli patirš! Zinu točna ka tajā barā ir daži atmaroziki kuriem šīberis par to vien mēdz aiziet
Pēc ģīmja ne vienmēr pateiksi, liberasts vai konservatīvs, mauks pirmajam kas pagadīsies. Un LGBT aktīvisti uz futeni neiet, tie jāmedī centrā pēc spēles
Par belaru baru es jau arī ierēcu, ka nekas nopietns tur nebija, es vairāk par to, kādā līmenī mums ir apsardze. Par serbu faniem runājot, aizej jūtubā parakņājies, pilns ar serbu ultru sarīkotiem incidentiem. Ja apsardzei nepieleks kritiskā brīdī maukt ar metāla stieni un bliezt pipargāzi ģīmī, viss kas var sanākt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 19:08, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Par tiem šīberiem runajot, viņi pārsvarā aizveras tiem, kuri neprot dzert Serbiem ir ļoti attīstīta dzeršanas kultūra,viņi pārsvarā lieto tīro, kvalitatīvo mantu, turklāt ēdenreižu laikā, nevis tukšā dūšā visādas tur, krutkas, dvuļus vai vēl kādus līdzīgus mēslus, kā viņu Slāvu brāļi Krievi, Poļi, Bulgāri un arī daudzi mūsu pašu bālēliņi Serbi dzer apmēram tā, kā Krievijas Cara armijas virsnieki, daudz, bet ar gaumi, ar labāk uzkodām un reti kad viņiem no alko širmis veras ciet
Rīga FC spēlēs ne jau izlejamo Valmiermuižu lej, vai aukstu 33 eksportu mazajās pudelītēs dod. Tur ir izlejamā baltika kvalitatīvu mantu uz vietas viņi nedabūs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-08-05 19:16, pirms 5 gadiem
Rīgas Basis rakstīja: Bet ja būs gomiki ar varavīksnes karogiem?
Basketbola faniem nav ko darīt futbolā/hokejā!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-05 19:19, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Saprotu, bet es vairāk par dzeršanu ikdienā runāju Tieši no tā, kā tu ikdienā ar alko draudzējies, ir atkarīga šīferu vēršanās vai nevēršanās Ar pāris reižu atšķaidītas Baltikas degustāciju, pat vairāku stundu laika garumā, smadzenes tik ātri neatrafēsies
Nu tad iedomājies scenāriju. Palikušas 5 minūtes, Rīga 2-0 vadībā, tiem nekas nesanāk un tulīt eirokausi beigsies. Kopš ienākšanas stadionā, izlejamās urīn-baltikas patēriņš katram ir vidēji 4 litri, un ne jau skaidrā uz stadionu kāds nāk. Tālāk jau būs nopietns pārbaudījums apsardzei