Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīgantam Pekinā divas vietas trešajā desmitā PK posmā rollerslēpošanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Vīgantam Pekinā divas vietas trešajā desmitā PK posmā rollerslēpošanā
Kitija Auziņa Pekinā. Foto: Latvian Rollerski Team

Latvijas slēpotājs Raimo Vīgants ceturtdien Pekinā izcīnīja 24. vietu Pasaules kausa pirmā posma rollerslēpošanā sprinta sacensību brīvajā stilā kvalifikācijā, bet dienu vēlāk viņš bija 21. pozīcijā īsajā sprintā, kur uzvaru svinēja titulētais norvēģis Juhanness Hesflots Klēbo, kurš pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs kļuva par trīskārtēju čempionu.

Pekinas olimpiskajā parkā notiekošajā posmā ceturtdien 1500 metru sprinta kvalifikācijā ātrākais bija norvēģijs Aleksandrs Dirbergs Eks, bet jāizceļ, ka piekto vietu izcīnīja Klēbo. Tikmēr Raimo kvalifikācijā sasniedza 24. vietu, bet pēc tam izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā piedzīvoja nepatīkamu kritienu uz asfalta.

Vēl no latviešiem 37. vietu ieņēma Ilvars Bisenieks, kamēr 48. pozīcijā bija Niks Saulītis, bet tikai divus brazīliešus apsteidza 67. vietu ieņēmušais Artūrs Brants. Dāmu sacensībās 39. vietu kvalifikācijā guva Kitija Auziņa.

Savukārt piektdien 200 metru sprintā, kurā sportisti trasē bija vien ap 20 sekundēm, Vīgants un Auziņa abi guva 21. vietu kvalifikācijā, paliekot kā pirmie aiz izslēgšanas turnīra robežas, no šādas iespējas atpaliekot vien par pāris sekundes simtdaļām. Vēl vīru sacensībās 36. vietu guva Brants, 39. vietā bija Bisenieks, bet Saulītis sacensības noslēdza 47. pozīcijā.

Šeit kvalifikācijā Klēbo uzrādīja sesto laiku, tomēr pēc tam triumfēja finālā. Visu laiku sportistiem bagātākais Pasaules kausa posms sestdien noslēgsies ar masu starta sacensībām, kurās dāmas veiks 15,9, bet vīri 22,7 kilometrus.

Kā no Pekinas vēsta Latvijas komanda, sacensības ir ļoti grūtas, to ietekmējot gan Ķīnas gaisa kvalitātei, gan arī 40 grādu karstumam.

Nākamais Pasaules kausa posms no 8. līdz 11. augustam gaidāms Madonā.