Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Indrāns par pirmo izsaukumu uz Latvijas izlasi: "Saprotu, ka tas ir avansā"

Agris Suveizda

Indrāns par pirmo izsaukumu uz Latvijas izlasi: "Saprotu, ka tas ir avansā"
Dāvis Indrāns pret Robertu Uldriķi
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Virslīgā vēl neaizvadījis pat 40 spēles un Latvijas U21 izlasē ne reizi neiziedams laukumā kvalifikācijas mačos, "Mettas"/LU pussargs Dāvis Indrāns, kuram rīt apritēs 22 gadi, saņēmis pirmo izsaukumu uz Latvijas izlasi. Pēc neizšķirta pret "Riga" aprunājāmies ar JDFS "Alberts" audzēkni gan par aizvadīto spēli, gan arī Latvijas valstsvienību.

- Pirmoreiz sezonā neielaidāt vārtus, taču beigās centāties iet arī pēc uzvaras. Esi apmierināts ar 0:0?
- Protams, labi, ka beidzot neielaidām vārtus, taču vajadzēja izraut uzvaru. Ļoti ilgu spēles laiku dominējām. Varbūt gan nebija tādu izteiktu momentu, arī vējš abām komandām traucēja. Ar spēles saturu esmu apmierināts, tomēr uzskatu, ka varējām arī izraut uzvaru.

- Toties pirmajās 5-10 minūtēs spēlējāt praktiski tikai savā laukuma pusē. Ar ko saistīts tāds sākums? Būtu Šabala pirmajās minūtēs iesitis…
- Liels paldies Dāvim [Ošam], ka viņš izvilka neiespējamu bumbu. Spēles uzstādījums bija tāds, ka sākām drusciņ zemāk un neļāvām viņu centra pussargiem iesākt uzbrukumus. Paņēmām viņu centra pussargus, un uzbrukumus sāka viņu centra aizsargi – šīs bumbas vinnējām un tad jau palēnām pārcēlāmies uz viņu laukuma pusi.

- Vēlējos par to jautāt, jo izskatījās, ka centāties provocēt pirmo piespēli no viņu labās malas centra aizsarga.
- Černomordija? Varbūt vairāk uz to pusi mūsu uzbrucēji viņus aizdzina, taču tāda tīra uzstādījuma, uz kuru centra aizsargu novirzīsim, nebija. Drīzāk vairāk runa bija par to, uz kuru centra pussargu novirzīt – lai [Ivans] Jeņins, kuram ir laba garā piespēle, mazāk sāktu uzbrukumus. Šodien gan arī bija grūti iedot [tālo piespēli], jo gan pirmajā, gan otrajā puslaikā bija liels vējš.

- Kur ir lielāks vējš – šeit vai Liepājā?
- Šeit, noteikti šeit. Gan pagājušajā gadā, kad šeit uzvarējām "Ventspili", bija lielākais vējš, kādā esmu spēlējis, gan šodien. Šoreiz varbūt nebija tik liels, taču daudz dīvaināks – pūta no visām pusēm. Liekas, ka spēlē pret vēju, bet tajā pašā laikā sitieni ir tādi, ka sanāk pa vējam.

- Kā vējš ietekmē spēles plānu? Piemēram, diagonāles droši vien bieži uzkārtos gaisā.
- Ja iedos labu diagonāli, tad neuzkārsies. Ne tik daudz centāmies spēlēt ar garajām piespēlēm, vairāk mēģinājām bumbu kontrolēt pa zemi. Tas tomēr ir mūsu laukums, un mēs pie vēja esam vairāk pieraduši – visu nedēļu bija ļoti spēcīgs vējš.

- Arī augumā garā Gata Kalniņa nebija.
- Jā. Uzskatu, ka Vladislavs Fjodorovs ļoti labi aizpildīja Gata vietu.

- Skaidrs, ka galvenais iemesls sarunai ar tevi, ir izlase. Izsaukums tev bija pārsteigums?
- Protams, ka tas bija pārsteigums – esmu pirmais spēlētājs no "Mettas"/LU, kurš ir izsaukts. Tomēr uzskatu, ka šosezon Virslīgā spēlēju pietiekami labi un stabili. Pēc pagājušā gada esmu uzņēmis kaut kādu formu, un šī man ir tāda otrā sezona Virslīgā. Esmu priecīgs un saprotu, ka tas ir avansā, taču centīšos sevi parādīt no labākās puses.

- Kā un kad uzzināji par izsaukumu?
- Aleksandrs Starkovs uzaicināja uz tikšanos, un mēs parunājām. Viņš teica, ka būs iespēja, ka mani varbūt izsauks. Vairs neatceros, pēc kuras spēles tas bija, bet laikam, ka aiznākamajā dienā pēc Jūrmalas "Spartaka".

- Ņemot vērā, ka tev šī ir tikai otrā sezona, kad spēlē daudz un esi viens no komandas līderiem, un ka U21 izlasē spēlēji ļoti maz, pats varēji iedomāties, ka jau tik drīz varētu saņemt izsaukumu?
- Jā, biju domājis, ka tā varētu notikt. U21 izlasē maz sanāca spēlēt – vairāk spēļu prakses trūkuma dēļ, jo tobrīd biju "Ventspilī un "Skonto", kur neizdevās iekļūt sastāvā. To vecumu esmu pāraudzis, un mani uz U21 izlasi vairs nevar izsaukt.

- Ir atšķirība, ejot laukumā pirms un pēc izsaukuma? Jūti lielāku atbildību, pozitīvas emocijas?
- Tas noteikti dod tikai pozitīvas emocijas. Protams, atbildība ir, jo tomēr esmu izlases kandidāts. Spēlēju kā spēlēju, īpašu spiedienu nejūtu un katru spēli cenšos aizvadīt pēc iespējas labāk. Tā ka baigā spiediena no tā nav.

- Kā jau teici, esi pirmais "Mettas" vēsturē, kurš izsaukts uz izlasi. Kā to sagaidīja komandā, paguvāt nosvinēt?
- Visi komandas biedri to uztvēra ļoti labi. Varbūt tortes jāaiznes, to vēl neesmu izdarījis (smejas). Rīt [saruna notika piektdien - A.S.] gan jau būs kāda jāaiznes. Bet vēl uz izlasi ir jāaizbrauc.

- Esi jau domājis par izlasi, pirmo spēli pret Portugāli? Gan jau gribas iziet laukumā pret Eiropas čempioni.
- Laukumā gribas iziet jebkurā spēlē – vai tā ir Portugāle vai Luksemburga, vai kāda cita komanda. Gatavošos kā parastai spēlei.

- Iepriekš skatoties vēl tikai kā līdzjutējam, ko vari pateikt par mūsu atlases ciklu?
- Grupa kopumā mums ir salīdzinoši spēcīga. Varbūt nevajadzēja zaudēt Fēru salām – tas neizskatījās labi -, taču tagad futbolā vairs nav vāju izlašu. Tās pašas Fēru salas rādīja ļoti labu futbolu, arī pret Andoru viesos bija grūta spēle. Tur gan arī laukums bija tāds, kas bremzēja un neļāva mums parādīt labāko sniegumu. Savukārt Ungārija, Šveice un Portugāle, protams, ir augstākās klases komandas. Varbūt Ungārija [mazākā mērā], bet arī ungāri čempionātā spēlēja ļoti labi.

- Un par Portugāli? Neskaitot to, ka tā ir Eiropas čempione.
- Nekas nemaz nav jāsaka – tai ir labākie spēlētāji pasaulē, kuri būs arī Čempionu līgas finālā [Krištianu Ronaldu un Pepes pārstāvētais Madrides "Real" finālā ar 4:1 sakāva Turīnas "Juventus" - A.S.]. Sastāvs viņiem nebūt nav slikts (smaida).

- Tematiskais jautājums pirms piektdienas spēles – Mesi vai Ronaldu?
- Mesi, protams (plati smaida).