Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Osasuna" basku duelī iesit pagarinājumā un otro reizi vēsturē spēlēs Karaļa kausa finālā

Agris Suveizda

"Osasuna" basku duelī iesit pagarinājumā un otro reizi vēsturē spēlēs Karaļa kausa finālā
Pamplonas "Osasuna" svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Par Spānijas Karaļa kausa pirmo finālisti futbolā šosezon kļuvusi Pamplonas "Osasuna", kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti ar Bilbao "Athletic" (1:1 pagarinājumā) un divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1.

• No izbraukuma pārvedot 0:1, Bilbao "Athletic" bija obligāti jāuzvar, un mājinieki 33. minūtē spiedienu beidzot pārvērta vārtu guvumā – pēc stūra sitiena izcēlās Injaki Viljamss (1:0).

• Mājinieku dominance turpinājās arī otrajā puslaikā, taču izraut uzvaru summā neizdevās. Tā vietā pagarinājumā līksmoja "Osasuna" – 116. minūtē no gaisa iesita uzmainītais Pablo Ivanjess (1:1, 2:1 summā).

• "Osasuna" futbolistiem tas bija pirmais vārtu guvums kopš pusfināla pirmās spēles 1. martā, vārtus negūstot 519 minūtes pēc kārtas.

• Pamplonas klubs Karaļa kausa finālā spēlēs tikai otro reizi vēsturē – pirms 18 gadiem "Osasuna" ar 1:2 pagarinājumā piekāpās "Real Betis".

• Bilbao "Athletic" Karaļa kausu ir ieguvusi 23 reizes un 1984. gadā ar 23 kausiem bija Spānijas līdere, taču kopš tā laika trofeju vairs nav ieguvusi ne reizes, zaudējot sešos finālos pēc kārtas un palaižot priekšā "Barcelona" (31).

• Spānijas čempionātā Bilbao klubs ieņem septīto vietu, bet Pamplonas klubs – devīto.

Karaļa kausa 1/2 fināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Athletic B – Osasuna1:1 pag.I. Viljamss 33' – Ivanjess 116'1:2
Barcelona – Real Madrid05.04.1:0