Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

FA kauss: Lamparda debijā ''Everton'' uzvar, ''Chelsea'' 3. līgas klubu pārspēj papildlaikā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

FA kauss: Lamparda debijā ''Everton'' uzvar, ''Chelsea'' 3. līgas klubu pārspēj papildlaikā
Frenks Lampards. Foto: AP/Scanpix

Šodien Anglijas Futbola asociācijas kausa izcīņā tika aizvadītas ceturtās kārtas spēles. Debijā ''Everton'' galvenā trenera amatā uzvaru izcīnīja Frenks Lampards, komandai ar 4:1 pārspējot ''Brentford''. Tikmēr Londonas ''Chelsea'' ar grūtībām pārvarēja trešās līgas kluba ''Plymouth'' pretestību, to pārspējot papildlaikā ar 2:1.

• Anglijas Futbola asociācijas kausā jeb FA kausā šodien noritēja 4. kārtas spēles. Tajās uzvaras svinēja praktiski visi Premjerlīgas klubi, bet "Wanderers" izstājās ar zaudējumu citam augstākās līgas klubam "Norwich".

• Pirmo uzvaru kā "Everton" galvenais treneris svinēja Frenks Lampards, viņa pārstāvētajai komandai ar 4:1 pārspējot citu līgas vienību "Brentford". Jaunā galvenā trenera vadībā Liverpūles komanda vairāk uzbruka un kontrolēja bumbu, tostarp labāk izmantojot izveidotās vārtu gūšanas iespējas.

• Esošā Premjerlīgas līdere Mančestras "City" pārliecinoši ar 4:1 apspēlēja pirmās līgas klubu "Fulham". Lai arī pretinieki pirmie izvirzījās vadībā ceturtajā minūtē, kopumā laukumā dominēja Pepa Gvardiola trenētie futbolisti. Gindogans ātri izlīdzināja, Stounss panāca vadību, bet Mehrezs ar diviem vārtiem otrajā puslaikā fiksēja gala rezultātu.

• Grūtu uzvaru izcīnīja "Chelsea", kas tikai papildlaikā nolauza trešās līgas klubu "Plymouth". Uzvaras vārtus papildlaika pirmā puslaika kompensācijas laikā guva Markoss Alonso. Komandas ar vārtu guvumiem izcēlās arī pirmajā puslaikā, bet otrajā "Chelsea" neizmantoja lielo pārsvaru. Tā sita 41 reizi uz "Plymouth" vārtiem, taču no tiem tikai 11 lidoja vārtu taisnstūrī.

• FA kauss tiek organizēts kopš 1871. gada. Visvairāk reižu (14) turnīrā uzvarējusi Londonas ‘’Arsenal’’. 12 reizes triumfējusi Mančestras ‘’United’’, bet astoņas Londonas ‘’Chelsea’’ un ‘’Tottenham’’. Pirms gada pirmo reizi FA kausā uzvarēja ‘’Leicester’’.

Anglijas FA kausa ceturtā kārta

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Man. United - Middlesbrough1:1 (7:8 p.s.s.)Crystal Palace2:0
Bournemouth - Boreham WoodHuddersfield - Barnsley1:0
Peterborough - QPR2:0Cambridge United - Luton0:3
Southampton - Coventry2:1Chelsea - Plymouth2:1
Everton - Brentford4:1Kidderminster - West Ham1:2
Tottenham - BrightonLiverpool - Cardiff
Stoke - Wigan2:0Nottingham - Leicester
Man. City - Fulham4:1Wolverhampton - Norwich0:1