Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks pirmo reizi šosezon pieteikumā, ''Blue Jackets'' revanšējas Dalasai

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Kivlenieks pirmo reizi šosezon pieteikumā, ''Blue Jackets'' revanšējas Dalasai
Jonass Korpisalo. Foto: Russell LaBounty/USA Today Sports/Scanpix

Bez savainotā Elvja Merzļikina un uz rezervistu soliņa atstātā vārtsarga Matīsa Kivlenieka spēlējošā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" ar 4:3 pārspēja Dalasas ''Stars'', revanšējoties par zaudējumu abu komandu pirmajā tikšanās reizē pirms divām dienām (3:6). Kolumbusas vārtos Jonass Korpisalo tika galā ar 25 no 28 metieniem, tikmēr savus pirmos vārtus ''Blue Jackets'' kreklā guva maiņā no Vinipegas iegūtais Patriks Laine.

Šī bija pirmā reize šosezon, kad Kolumbusas vārtos stājās vārtsargs, kurš bija starta sastāvā arī iepriekšējā mačā - soms Jonass Korpisalo, kurš šīs nakts uzvarā pār Dalasas ''Stars'' (4:3) atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem un reabilitējās par neiznākušo iepriekšējo spēli pret šo pašu ''Stars'' pirms divām dienām, kad viņu nomainīja otrajā trešdaļā pie rezultāta 1:5 pret Elvi Merzļikinu.

Galvenajam trenerim Džonam Tortorelam noteikti par to ir savs skaidrojums, jo ķermeņa augšdaļas savainojumā vakardienas treniņa iedzīvojās Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kuru vienība ievietoja savainoto spēlētāju sarakstā. Kolumbusa Elvja savainojumu raksturo kā tādu, no kura viņš laukumā atgriezīsies jau tuvākajās dienā. Tādējādi vakar komandas vadība no ''takša'' sastāva izsauca Matīsu Kivlenieku, kurš šīs nakts spēlē pirmo reizi šosezon bija pieteikumā un uz rezervistu soliņa.

Spēles pirmo daļu ļoti apņēmīgi iesāka Kolumbusa, gūstot arī pirmos vārtus - Olivers Bjorkstrands ar metienu no asa leņķa pārspēja Antonu Hudobinu - 1:0. Lai gan pirmā perioda turpinājumā vairāk bīstamāki uzbrukumi un lielāka ripas kontrole bija Dalasas vienībai, spēles nākamos vārtus guva Kolumbusa - no maiņas ar Vinipegas ''Jets'' iegūtais Džeks Rosloviks ar izcilu plaukstas metienu neatstāja nekādas cerības vārtsargam - 2:0.

Otrā perioda sākumā Kolumbusas Makss Domi tika noraidīts uz divām minūtēm, kuru izmantoja lieliski vairākumā šosezon spēlējošā Dalasa - saspēle pa perimetru, līdz krievu hokejists Gurjanovs ar spēcīgu piespēli vārtu priekšā atrod Rope Hincu, kurš pielabo piespēli, raidot to vārtu tīklā -1:2. Sešas minūtes vēlāk Kolumbusas otrais spēlētājs, kurš tika iegūts maiņas darījumā no Vinipegas ''Jets'' izcēlās ar gūtiem vārtiem - Patriks Laine ar metienu no nūjas neērtās puses pārspēja Hudobinu, atklājot savu kontu Kolumbusā, savā otrajā spēlē ar jauno komandu - 3:1.

Cik ātri Laine guva savus pirmos vārtus ''Blue Jackets'' sastāvā, tik ātri arī vienus atdeva, jo otrā perioda 18.minūtē pēc Laines kļūdas pretinieku zonā ātrā pretuzbrukumā devās Dalasa, kuru pēc lieliskas saspēles vārtu guvumā realizēja Aleksandrs Radulovs, bet atkārtojumā bija redzams, ka ripa pēc Radulova metiena trāpīja pa ''Stars'' aizsarga Džeisona Dikinsona slidu, neatstājot nekādas cerības Korpisalo - 2:3

Trešā perioda ievadā pēc izcilas Olivera Bjorkstranda piespēles, vārtu priekšā viens pats tika atstāts Kems Atkinsons, kurš izmantoja savu iespēju un guva savus 200.karjeras NHL vārtus, panākot 4:2 Kolumbusas labā. Trešajā periodā vēlreiz Dalasa pietuvojās līdz minimālam rezultātam, kad uzbrucējs Džeimijs Bens tika atstāts viens pats vārtu priekšā un ar metienu no neērtās puses pārspēja Korpisalo - 3:4. Spēles pēdējās minūtēs Kolumbusa palika mazākumā, Dalasa metās atspēlēties un panākt papildlaiku, bet lieliska spēle pēdējās sekundēs vārtos Jonasam Korpisalo, kurš neļāva viesiem izlīdzināt rezultātu, pārtraucot Kolumbusas divu spēļu zaudējumu sēriju.

Merzļikina un Kivlenieka pārstāvētā ''Blue Jackets'' ar 13 punktiem 12 spēlēs atrodas dalītā Centrālās divīzijas līderu godā, bet viņiem arī ir nospēlētas vairāk spēles nekā lielākajai daļai divīzijas komandu. Nākamā spēle Kolumbusai būs jau svētdien pulkstenis 22:00 pēc Latvijas laika, kad viņi uzņems Karolīnas ''Hurricanes''.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -3 [+] [-]

, 2021-02-05 06:09, pirms 3 gadiem
Nu jā statistika šobrīd ir ļoti objektīva

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 06:20, pirms 3 gadiem
4 iemestas ripas ir pieklājīgs rādītājs, lai arī vārtsargam būtu motivācija turēt komandu spēlē. Rezultāts iegūts, kas ir arī galvenais. Video nesapratu, kāda trauma Elvim.

  -3 [+] [-]

, 2021-02-05 07:52, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: 4 iemestas ripas ir pieklājīgs rādītājs, lai arī vārtsargam būtu motivācija turēt komandu spēlē. Rezultāts iegūts, kas ir arī galvenais. Video nesapratu, kāda trauma Elvim.
Tas video vispār kaut kāds dīvains, momentā, kad Elvis it kā savainojās, vārtos ir tikai viena ripa, tā, kuru viņš, cik sapratu, ielaida savainojuma brīdī, tad seko pauze un pēkšņi vārtos ir vismaz 20 ripuļu
Sanāk tā, ka Kolumbi treniņā meta garām vai pāri guļošam savainotam varotčikam?

  -1 [+] [-]

, 2021-02-05 08:04, pirms 3 gadiem
xvalchax rakstīja: Nu jā statistika šobrīd ir ļoti objektīva
konkrētāk? Par ko ir stāsts?

     [+] [-]

, 2021-02-05 08:31, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: konkrētāk? Par ko ir stāsts?
Pieļauju, par to, ko vakar Juris rakstīja. Ka pret Dallasu grūti gūt vārtus. Tagad tā statistika pamainījusies, bet pret Stars aizvien pēc statistikas gūst 2.5 vārtus spēlē. Tātad četri ir daudz.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-05 09:31, pirms 3 gadiem
Supervaronis rakstīja: Pieļauju, par to, ko vakar Juris rakstīja. Ka pret Dallasu grūti gūt vārtus. Tagad tā statistika pamainījusies, bet pret Stars aizvien pēc statistikas gūst 2.5 vārtus spēlē. Tātad četri ir daudz.
Ja par DAL un vakardienas komentāriem, tad tur doma gan bija cita - tieši par DAL uzbrukumu, kas Korpisalo jau vienā mačā bija izģērbis.

Un nav jau arī tā, ka trīs vārti būtu maz (pie 4.14 vidējiem pirms šīs spēles). Pie cipariem un tendencēm, ko vakar iezīmēju, var pieminēt gan DAL pārsvaru metienos, gan PP realizāciju.

Arī šobrīd ir aktuāls viss tas, kas bija aktuāls vakar un DAL tāpat vidēji mačā met pa 4 goliem utt.

CBJ - ātrie vārti un 2:0 pēc pirmā perioda, protams, mainīja spēles gaitu un CBJ prata pārsvaru noturēt. Jā, šajā spēlē viņiem paveicās. Lai gan, tāpat viņi met iekšā 2.5 vārtus un laiž iekšā 3.0, kas nekādā gadījumā nav ok.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-05 09:44, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Tas video vispār kaut kāds dīvains, momentā, kad Elvis it kā savainojās, vārtos ir tikai viena ripa, tā, kuru viņš, cik sapratu, ielaida savainojuma brīdī, tad seko pauze un pēkšņi vārtos ir vismaz 20 ripuļu
Sanāk tā, ka Kolumbi treniņā meta garām vai pāri guļošam savainotam varotčikam?
rāpo uz krustojumu

     [+] [-]

, 2021-02-05 10:27, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Tas video vispār kaut kāds dīvains, momentā, kad Elvis it kā savainojās, vārtos ir tikai viena ripa, tā, kuru viņš, cik sapratu, ielaida savainojuma brīdī, tad seko pauze un pēkšņi vārtos ir vismaz 20 ripuļu
Sanāk tā, ka Kolumbi treniņā meta garām vai pāri guļošam savainotam varotčikam?
Video saka "right after", tā ir nākamā epizode pēc tā, kad viņš dabūja ar ripu pa kasku.

     [+] [-]

, 2021-02-05 14:21, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Video saka "right after", tā ir nākamā epizode pēc tā, kad viņš dabūja ar ripu pa kasku.
Right after nozīmē TŪLĪT PEC TAM

     [+] [-]

, 2021-02-05 14:22, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: rāpo uz krustojumu
Neko gudrāku savā servisa iekārtu smērētāja prātā izgudrot spējīgs neesi
Ģināmooooo!, ibio, rio!

     [+] [-]

, 2021-02-05 16:32, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Neko gudrāku savā servisa iekārtu smērētāja prātā izgudrot spējīgs neesi
Ģināmooooo!, ibio, rio!
rāpo uz krustojumu