Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pīrss emocionālā gaisotnē aizvada savu pēdējo spēli Bostonā

Rolands Eliņš

Pīrss emocionālā gaisotnē aizvada savu pēdējo spēli Bostonā
Pols Pīrss savā pēdējā spēlē Bostonā
Foto: USA Today/Scanpix

Savā pēdējā NBA regulārās sezonas spēlē Bostonas "Garden" arēnā Pols Pīrss izgāja "Clippers" sākumsastāvā un simboliski atvadījās no vietējiem līdzjutējiem, kuru komandas varonis bija 15 gadu garumā. "Celtics" gan viņam neļāva gūt uzvaru, pieveicot Losandželosas komandu ar 107:102.

"Par Pola Pīrsa došanos sākumsastāvā es vispirms pavaicāju sapulcē visai komandai," pirms spēles izteicās "Clippers" treneris Doks Riverss. "Viņi uz mani tā dīvaini paskatījās, sak, kas tas par jautājumu. Taču man likās, ka šāds jautājums bija jāuzdod. Visa komanda vēlējās, lai Pīrss iziet sākumsastāvā. Viņš pats gan sākumā bija noraidošs, bet beigās piekrita."

Pols Pīrss, kurš jau iepriekš apliecinājis, ka šī ir viņa pēdējā NBA sezona, kopš Ziemassvētkiem bija izgājis laukumā tikai vienreiz. 39 gadus vecais uzbrucējs šosezon vidēji spēlē laukumā bijis tikai 12.3 minūtes, taču Bostonas līdzjutēju atmiņā ir pavisam cits Pīrss, proti, spēlētājs, kurš komandā pavadīja 15 sezonas.

Pīrss ir "Celtics" otrs visu laiku labākais punktu guvējs (24 021 punkti) tikai aiz leģendārā Džona Havličeka. Viņam pieder vairāki kluba rekordi, kā Bostonas pārstāvis Pīrss veselas desmit reizes piedalījās Zvaigžņu mačā un savu kulmināciju sasniedza 2008. gadā, kopā ar Kevinu Gārnetu, Reju Alenu un treneri Riversu atvedot Bostonai pirmo čempionu titulu kopš 1986. gada.

Pīrss nospēlēja mača pirmās piecas minūtes, aizmetot garām vienīgo metienu. Pēc tam viņš grandiozu ovāciju pavadīts tika nomainīts, un Pīrss uz rezervistu soliņa ar grūtībām valdīja emocijas un asaras. Protams, teorētiski vēl iespējams, ka Pīrss tiek aizmainīts uz citu komandu, kas šosezon vēl spēlēs Bostonā, tāpat iespējams, ka tieši "Clippers" un "Celtics" satiksies NBA finālā, taču abas ir minimālas iespējamības.

"Celtics" gan nebija noskaņota pasniegt "Clippers" nekādas dāvanas un ātri izvirzījās desmit punktu vadībā. "Clippers", kurai jāiztiek bez savainotā Krisa Pola, daudz paļāvās uz rezerves saspēles vadītāju Reimondu Feltonu, bet Bleiks Grifins un Džamals Krofords guva pa 23 punktiem. Bostonai 35. spēli pēc kārtas ar vismaz 20 punktiem aizvadīja Aizeja Tomass, kurš sameta 28 punktus un izdalīja astoņas piespēles. Tomass, jaunā Bostonas zvaigzne, arī ļoti uzskatāmi minūtes pārtraukumā izrādīja cieņu Pīrsam ar ilgiem aplausiem.

"Clippers" mača beigās vēl sarūpēja intrigu, pēdējā minūtē pievelkot līdz mīnus četri, taču tas arī izrādījās viss, un uz pēdējām 20 sekundēm Riverss piekāpās skaļo līdzjutēju prasībām un sūtīja Pīrsu laukumā. Viņš iemeta tālmetienu, sarūpējot droši vien visu laiku skaļākās ovācijas šajā hallē, kas veiktas par godu pretinieku komandas precīzajam metieniem. Pīrss panāca mača beigu rezultātu 102:107, līdz ar to pieliekot punktu savai spēlētāja karjerai Bostonas arēnā. Ironiskā kārtā - arī savu pirmo NBA spēli Bostonā Pīrss aizvadīja tieši piektajā februārī.

Tikmēr dienas pirmajā spēlē "Raptors" viesos tika pie uzvaras (103:95) pār līgas pārliecinoši vājāko komandu Bruklinas "Nets", kuru neglāba arī 13 trāpītie tālmetieni un Bruka Lopesa 20 punkti. Toronto sastāvā "triple-double" savāca Kails Laurijs (15+11+11), bet rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Lietuvas centrs Jons Valančūns. Toronto komandā joprojām laukumā nevarēja iziet Demārs Derouzans.

Bet Rasels Vestbruks ar 42 punktiem, no kuriem 33 guva otrajā puslaikā, nokārtoja "Thunder" uzvaru pār "Trail Blazers". Vestbruks arī veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet Viktors Oladipo pievienoja 24 punktus uzvarā ar 105:99. Portlendas sastāvā 29 punkti Deimienam Lilardam.

"Celtics" izrāda cieņu savam ilggadējam līderim un mūsdienu ēras simbolam Pīrsam


Pīrsa pēdējais metiens Bostonas līdzjutēju priekšā
Izmantotie resursi:
NBA.com

  +3 [+] [-]

, 2017-02-05 23:49, pirms 7 gadiem
Varēja aizmainīt uz BOSTONU.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-06 07:10, pirms 7 gadiem
Bildes runā: Hail Hitler!

     [+] [-]

, 2017-02-06 07:59, pirms 7 gadiem
armenka rakstīja: Varēja aizmainīt uz BOSTONU.
Ja bus Melo treids ar Lac,tad varētu ari aizmainīt uz mājām viņu,jo Bostona tika minēta,kā trešā komanda,kas bus lieliski

     [+] [-]

, 2017-02-06 09:01, pirms 7 gadiem
Tad şo divu komandu tikšanās finālá tiek izslēgta pilnībā??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-06 10:30, pirms 7 gadiem
Leģenda! Varbūt karjeras beigas ar staigāšanu uz Nets, wizards un Clippers nebija tik izteiksmīgas, bet lietas būtību tas nemaina. Varbūt pat labi, ka vienīgie panākumi viņam ķeltu kreklā.

     [+] [-]

, 2017-02-06 11:07, pirms 7 gadiem
Arī Leģenda!

     [+] [-]

, 2017-02-06 11:23, pirms 7 gadiem
biedza22 rakstīja: Tad şo divu komandu tikšanās finālá tiek izslēgta pilnībā??
Cik liela būtu iespēja, lai tā notiktu? Bostona varbūt vēl var ar CLE pacīnīties, ja kautko iemaina līdz 23.02., bet Clippers nav variantu tikt līdz finālam.

     [+] [-]

, 2017-02-06 12:05, pirms 7 gadiem
biedza22 rakstīja: Tad şo divu komandu tikšanās finālá tiek izslēgta pilnībā??
LAC pēc vakardienas spēles, pat play off nav cienīga, kur nu vēl finālu...
Tik nespējīgu komandu ilgi nebiju redzējis... Soda laukumā pirmajā puslaikā vispār viņi netika, nemācēja tikt, iespēlēt...

     [+] [-]

, 2017-02-06 13:40, pirms 7 gadiem
lukaz23 rakstīja: Atceros vēl kā Pīrss kopā ar Alenu un KG un jauno Rondo pacēla kausu, toreiz fināla sasita Lakerus!!! Pīrss bija vnk fenomenāls tajā serijā it kā sen jau ,bet šķiet ,ka vakar!
A jā, atceros tos finālus.
https://www.youtube.com/watch?v=_Mp...

     [+] [-]

, 2017-02-06 13:48, pirms 7 gadiem
Intervija ar Kristapu Porziņģi par gaidāmo All-Stars Skill Challenge izlasāma šeit -> Kristaps Porzingis Official Fan Page

     [+] [-]

, 2017-02-06 14:21, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: LAC pēc vakardienas spēles, pat play off nav cienīga, kur nu vēl finālu...
Tik nespējīgu komandu ilgi nebiju redzējis... Soda laukumā pirmajā puslaikā vispār viņi netika, nemācēja tikt, iespēlēt...
Tak ko tu gaidi bez CP3, tā komanda ir bedre.

     [+] [-]

, 2017-02-06 14:21, pirms 7 gadiem
krikshels rakstīja: Intervija ar Kristapu Porziņģi par gaidāmo All-Stars Skill Challenge izlasāma šeit -> http://www.kzingis.com/single-post/2017/02/06/Kristaps-Porzingis-on-Skills-Challenge-%E2%80%98I-think-I-have-a-shot
Cik tu maksā NBA par linkiem?