Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: "Man patīk mazais NHL laukums, kur met no visurienes"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalniņš: "Man patīk mazais NHL laukums, kur met no visurienes"
Jānis Kalniņš. Foto: TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka cenšas izturēties draudzīgi pret komandas otru vārtsargu, kurš gan netiek tik daudz spēlēt. Kalniņš uzskata, ka līgas labākais šķīliens ir Rīgas "Dinamo" latviešu aizsargam Kristapam Sotniekam.

Latvietis šajā sezonā ir sekmīgāks nekā 36 gadus vecais somu vārtsargs Anti Niemi, kura krājumā ir 531 spēle Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Jokerit" vārtsargu sezonas statistika

VārtsargsU-Z%K
Jānis Kalniņš (Latvija)15-593.01.91
Anti Niemi (Somija)1-888.83.48

"Jokerit" klubā esat pamatvārtsargs. Kā tas ietekmē attiecības starp vārtsargiem? Komandas biedram ir grūtības, bet jums tas labi, jo spēlējat.
- Viņam tā ir smaga situācija. Viņam patiešām novēlu spēlēt labāk, bet sportā tā gadās. Arī man bijušas sliktas sezonas. Taču šāda situācija mums jāpieņem un jāturpina strādāt. Cenšos būt draudzīgs ar savu komandas biedru.

Kas viņam nesanāk?
- Grūti pateikt, jāsalīdzina spēles. Es neteiktu, ka viņš pieļauj daudz kļūdu. Gadās neveiksmīgi rikošeti, bet citreiz konkurents spēlē labi. Tas arī viss.

Ko esat paspējis no viņa iemācīties?
- Vienmēr cenšos ievērot nelielas nianses, kuras varu paņemt no cita vārtsarga. Viņam ir teicama pieredze, var daudz pastāstīt.

Kādi ir apstākļi un darba organizēšana "Jokerit" klubā?
- Dzīvošanas apstākļi, zāles un visa organizācija ir augstākajā līmenī. NHL spēlējušie puiši saka, ka tas ir ļoti tuvu NHL līmenim. Te patīkami atrasties un būt daļai no kluba. Ir viss vajadzīgais, nav par ko sūdzēties. Katra nianse augstākajā līmenī. Esmu priecīgs būt šeit.

Kā ir spēlēt trīs izmēru laukumos? Kurā ērtāk?
- Man patīk mazais. NHL laukumā ir jautri - daudz metienu, met no visurienes. Jebkurā situācijā jābūt gatavam, tas man patīk. Olimpiskais laukums ir platāks, tur man vairāk laika sagatavoties, jo piespēle ''iet" sekundes daļu ilgāk.

KHL labākais vārtsargs?
- Iļja Sorokins [no Maskavas CSKA]. Viņš teicami pārvietojas un labi izvēlas pozīciju. Man patīk, kā viņš slido un lasa spēli. Un viņš ir izcīnījis [Gagarina] kausu.

Labākais plaukstas metiena izpildītājs?
- Te ir jāpadomā, daudz labu spēlētāju. Šajā sezonā man palicis atmiņā [Mihails] Grigorenko [no Maskavas CSKA]. Šajā sezonā viņš izpilda daudz plaukstas metienu pa gaisu.

Labākais šķīliens?
- Atceros, kā mēs pagājušajā sezonā spēlējām pret Rīgu. [Kristaps] Sotnieks [no "Dinamo"]. Viņam ir ļoti ātrs metiens. Viņš nemet bieži, toties ļoti ātri.

Labākais metiens no neērtās rokas?
- Es nosaukšu Džefu Pletu [no Jekaterinburgas "Avotomobilist"].

Izmantotie resursi:
sport24.ru

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 14:51, pirms 4 gadiem
Skatos uz kalniņu un patiešām brīnos, no kaut kādas Ungārijas līgas ir izlīdis uz KHL un skaitās jau kā viens no top vārtsargiem līgā

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 15:03, pirms 4 gadiem
roliksis40 rakstīja: Skatos uz kalniņu un patiešām brīnos, no kaut kādas Ungārijas līgas ir izlīdis uz KHL un skaitās jau kā viens no top vārtsargiem līgā
Kalniņš nav izlīdis no kaut kādas Ungārijas līgas. pirms tam viņš jau bija diezgan solīds vārtsargs Liepājas metalurgā un Latvijas U20 izlasē izkonkurējis Gudļevski. Un no Ungārijas regulāri saukts uz Latvijas izlases treniņnometni pavasaros.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 15:10, pirms 4 gadiem
Stāstam "no kaut kurienes izlīdis" lieliski varētu atbilst piemēram Balinskis. Ventspilī dzimis, Tukumā kaut ko spēlējis, pēc tam no kaut kādas vācu junioru joberlīgās izcelts ģinamkas(hkr) nometnē ar sekojošu progresu U-20 izlase un pieaugušo izlase...
Kalniņš visu laiku bijis uz "radara" no metalurga laikiem, metalurga bankrots nedaudz atsvieda, bet izlase palīdzēja atgriezties apritē, nevis nosmakt ungārijā!

  -2 [+] [-]

, 2019-12-04 15:14, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Kalniņš nav izlīdis no kaut kādas Ungārijas līgas. pirms tam viņš jau bija diezgan solīds vārtsargs Liepājas metalurgā un Latvijas U20 izlasē izkonkurējis Gudļevski. Un no Ungārijas regulāri saukts uz Latvijas izlases treniņnometni pavasaros.
Nevienam viņš pēc LM laikiem nebija vajadzīgs.
Nebūtu iespēja paspīdēt ģinamkā un KHL, būtu muštukveidīga karjera pa Francijām un Anglijām visticamāk sanākusi.
DR ir labs tramplīns.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-04 15:20, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nevienam viņš pēc LM laikiem nebija vajadzīgs.
Nebūtu iespēja paspīdēt ģinamkā un KHL, būtu muštukveidīga karjera pa Francijām un Anglijām visticamāk sanākusi.
DR ir labs tramplīns.
tik nevajag. izlasē visu laiku tika saukts pavasaros. ne jau no Ungārijas izcēla ģinama. palasi intervijas ar Kalniņu. kā par minimālo nolīga bezizejā un kā tālāk gāja karjera ar ģinamo un kā viņš gaidīja līgumu no ģinamas, bet šie nedeva līgumu un šis aizgāja uz Jokerit!
p.s. pēc metalurga bankrota viņu ne ģinamai, ne kam citam nevajadzēja tas taisnība.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 15:25, pirms 4 gadiem
DR tramplīns? protams ir daži izņēmumi, bet pārsvarā pa ģinamas reni lejā tiek lielākā daļa nolaista...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 15:31, pirms 4 gadiem
Tavs pieminētais Muštuks(normāls prospekts tiem laikiem pēc CHL līgas un ECHL) starp citu ar bija ģinamkā, tik biezos gados un netika laists kastē. Tagad intervijā strap citu teica, ka lielākā kļūda bija parakstīties ar ģinamku, tad varbūt karjera būtu ar augšupejošu līkni, nevis pa reni lejā!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 15:40, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Stāstam "no kaut kurienes izlīdis" lieliski varētu atbilst piemēram Balinskis. Ventspilī dzimis, Tukumā kaut ko spēlējis, pēc tam no kaut kādas vācu junioru joberlīgās izcelts ģinamkas(hkr) nometnē ar sekojošu progresu U-20 izlase un pieaugušo izlase...
Kalniņš visu laiku bijis uz "radara" no metalurga laikiem, metalurga bankrots nedaudz atsvieda, bet izlase palīdzēja atgriezties apritē, nevis nosmakt ungārijā!
Smieklīgi rakstīt nez no kurienes izlīdis, ja spēlētājs 18 gados ir spēlējis pret Kanādas u20 izlasi uz mazā laukuma un vairāk par pusi no šiem spēletājiem ir NHL profi!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 15:53, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Smieklīgi rakstīt nez no kurienes izlīdis, ja spēlētājs 18 gados ir spēlējis pret Kanādas u20 izlasi uz mazā laukuma un vairāk par pusi no šiem spēletājiem ir NHL profi!
ģinamas fuņi varētu lielīties ar Balinski ko izcēluši, bet nez kāpēc nē.
Kad Gudijs tika draftēts un tika uz ZA, tad ar lielījās, kaut gan tur ģinamas loma minimāla, bet izlase. Kad atgriezās ilgi laiks nepagā, kā sāka notirst. Kalniņam iespējams ļoti noveicās , ka līgumu nedeva vairs un aizbrauca prom uz Jokerit. savādāk būtu mainītās lomās ar Gudi! tajā pavasarī kā reiz Gudi ģinamka parakstīja un Kalniņam kurvi iedeva.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-04 15:58, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Tavs pieminētais Muštuks(normāls prospekts tiem laikiem pēc CHL līgas un ECHL) starp citu ar bija ģinamkā, tik biezos gados un netika laists kastē. Tagad intervijā strap citu teica, ka lielākā kļūda bija parakstīties ar ģinamku, tad varbūt karjera būtu ar augšupejošu līkni, nevis pa reni lejā!
Nebija jau arī tā, ka Muštuks vispār nespēlēja. Viņam paveicās, ka tajā laikā ģinamkai bija kaut cik sakarīgas fērmas, kuras kaplēja pie Belariem, tajās Muštuks spēlēja. Kas attiecās uz nespēlēšanu ģinamkā - nepārliecināja viņš Šupleru. Kas pie tā vainīgs?

Un labi, pieņemsim, neparakstītu līgumu ar ģinamku, kas viņaprāt bija kļūda - kam viņš būtu bijis vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 16:03, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: DR tramplīns? protams ir daži izņēmumi, bet pārsvarā pa ģinamas reni lejā tiek lielākā daļa nolaista...
Dažādi gājis DR vārtsargiem. Dažiem tas ir bijis labs tramplīns, kā Kalniņam un Biļalovam. Daudziem lielā, neizmantotā iespēja, kā daudzajiem latviešu vārtsargiem. Iespēja visādiem Sperlēm, Pītersiem Delorjē un Tretjakiem. Daudziem vienkārši labas vai normālas sezonas, kā Holtam, Masaļskim, Sedlačekam. Dažiem karjeras noriets kā Telqvistam vai Prusekam.

Vienīgie, kuriem nekad netiek dota iespēja ir HK Rīgas vārtsargi, par to žēl. Nu jau katras sezonas beigās tradicionāli DR ir gaismas gadu attālumā no PO (izņemot pagājušo), bet tāpat neviens no Rīgas jaunajiem netiek paostīt gaisu pie lielajiem.

     [+] [-]

, 2019-12-04 16:09, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nebija jau arī tā, ka Muštuks vispār nespēlēja. Viņam paveicās, ka tajā laikā ģinamkai bija kaut cik sakarīgas fērmas, kuras kaplēja pie Belariem, tajās Muštuks spēlēja. Kas attiecās uz nespēlēšanu ģinamkā - nepārliecināja viņš Šupleru. Kas pie tā vainīgs?

Un labi, pieņemsim, neparakstītu līgumu ar ģinamku, kas viņaprāt bija kļūda - kam viņš būtu bijis vajadzīgs?
gan jau turpinātu pērties pa ZA minoriem un briestu, kā tagad tas pats Krastenbergs vai Rubīns nevis pēc ģinamkas uzreiz pa reni lejā...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 16:14, pirms 4 gadiem
ogreskijs rakstīja: Dažādi gājis DR vārtsargiem. Dažiem tas ir bijis labs tramplīns, kā Kalniņam un Biļalovam. Daudziem lielā, neizmantotā iespēja, kā daudzajiem latviešu vārtsargiem. Iespēja visādiem Sperlēm, Pītersiem Delorjē un Tretjakiem. Daudziem vienkārši labas vai normālas sezonas, kā Holtam, Masaļskim, Sedlačekam. Dažiem karjeras noriets kā Telqvistam vai Prusekam.

Vienīgie, kuriem nekad netiek dota iespēja ir HK Rīgas vārtsargi, par to žēl. Nu jau katras sezonas beigās tradicionāli DR ir gaismas gadu attālumā no PO (izņemot pagājušo), bet tāpat neviens no Rīgas jaunajiem netiek paostīt gaisu pie lielajiem.
Voris ja netiks iespēlēts un izmests būs pēc šīs sezonas, būs diezgan bēdīgi. Voris man kā varotčiks vienmēr paticis, iespējams visu laiku labākais HKR vārtsargs manā vērtējumā. Žēl , ka viņam nesanāca ZA karjera vīzu problēmu dēļ pagājušā sezonā un vajadzēja atgriezties uz ģinamas "kapsētu"!

  -3 [+] [-]

, 2019-12-04 16:19, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: gan jau turpinātu pērties pa ZA minoriem un briestu, kā tagad tas pats Krastenbergs vai Rubīns nevis pēc ģinamkas uzreiz pa reni lejā...
Nezinu nevienu lv-varočiku, kuram ilglaicīga pēršanās pa pendosijas minoriem būtu nākusi par labu.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 16:20, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nezinu nevienu lv-varočiku, kuram ilglaicīga pēršanās pa pendosijas minoriem būtu nākusi par labu.
Skudra izpērās līdz NHL...Naumovs turpat vien bija blakus, vismaz uz Kings nometnēm jau tika saukts. pēc tam abi divi bija labi Eiropas TOP līgu vārtsargi izgājuši pendosu minorus un nobrieduši kā vārtsargi.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-04 16:28, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Skudra izpērās līdz NHL...Naumovs turpat vien bija blakus, vismaz uz Kings nometnēm jau tika saukts. pēc tam abi divi bija labi Eiropas TOP līgu vārtsargi izgājuši pendosu minorus un nobrieduši kā vārtsargi.
Tu tagad runā, it kā Muštuks būtu Skudras vai Naumova līmenī..
Ir citi piemēri, piem. Dzelzs, pērās pa pindosu minoriem un ātri vien slidas pakāra uz naglas.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 16:31, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tu tagad runā, it kā Muštuks būtu Skudras vai Naumova līmenī..
Ir citi piemēri, piem. Dzelzs, pērās pa pindosu minoriem un ātri vien slidas pakāra uz naglas.
Muštuks spēlēja labākajā junioru līgā ZA , neviens pirms un pēc viņa tur tagad tagad spēlē pirmo sezonu Šilovs(otrais vārtsargs no Latvijas), kurš draftēts NHL.
Dzelzs spēlēja tādos minoros, par kuriem pat ZA reti kurš dzirdējis...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 16:40, pirms 4 gadiem
salīdzināt CHL līgas un ECHL, SPHL, kur Muštuks spēlēja un kaut kādus Dzelzs"midžetus"
Naumovs tur pat vien grozījās apmēram, kur Muštuks, Skudram gan lēciens bija iespaidīgs uzreiz...
p.s. visu labu. šodien pietiks hokeja stundu!
p.p.s. neaizmirstiet Balinski labāk, jeb to nevar tagad lielīt un ģinamas "pagonus" kārt? ja nu sanāk kritiens un sāksiet "aptirst"?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 17:42, pirms 4 gadiem
Dzelzs nemaz nopietnā junioru līgā nav spēlējis, tāpēc viņu pieminēt ir lieki. Tad jau Dainis Vasiļjevs (tā zīmīgā U18 PČ otrais vārtsargs aiz Artūra), kurš gan NAHL un NCAA III divīzijā spēlēja, tika tālāk.

Muštukovs tika līdz AHL, kad tika pasaukts uz Manitobas "Moose", taču bez reālām izredzēm uz vietu. ECHL spēlēja ļoti labi. Tas, ka sāka no SPHL (tobrīd zemākais profesionālā hokeja līmenis ZAmerikā), tas gan jau nepalīdzēja karjeras attīstībai, bet, kas zina, kur tas viss būtu novedis, ja turpinātu cīnīties.

Ar savu karjeru Ervīns pierādīja, ka neko sliktāks par Masaļski nebija, vienkārši bija mazliet jaunāks un līdz ar to netika pie teikšanas. Kā arī, protams, runātāji nevienam tā baigi nepatīk.

  -3 [+] [-]

, 2019-12-04 17:42, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Stāstam "no kaut kurienes izlīdis" lieliski varētu atbilst piemēram Balinskis. Ventspilī dzimis, Tukumā kaut ko spēlējis, pēc tam no kaut kādas vācu junioru joberlīgās izcelts ģinamkas(hkr) nometnē ar sekojošu progresu U-20 izlase un pieaugušo izlase...
Kalniņš visu laiku bijis uz "radara" no metalurga laikiem, metalurga bankrots nedaudz atsvieda, bet izlase palīdzēja atgriezties apritē, nevis nosmakt ungārijā!
ko nu tirsapritē viņu iecēla RD,izvelkot no Ungārijas pagraba!!
Kalniņš ir visspilgtākais piemērs,kā RD dod iespēju LV hokejistiem-tik jāvar un jāgrib šī iespēja izmantot!
un stāstīt par kaut kādu baigo līmenī pēdējo gadu Metalurgā jau vispār ir smieklīgi,viņi BAČ labi ja vidusmēra komanda bija...

  -2 [+] [-]

, 2019-12-04 17:45, pirms 4 gadiem
ogreskijs rakstīja: Dažādi gājis DR vārtsargiem. Dažiem tas ir bijis labs tramplīns, kā Kalniņam un Biļalovam. Daudziem lielā, neizmantotā iespēja, kā daudzajiem latviešu vārtsargiem. Iespēja visādiem Sperlēm, Pītersiem Delorjē un Tretjakiem. Daudziem vienkārši labas vai normālas sezonas, kā Holtam, Masaļskim, Sedlačekam. Dažiem karjeras noriets kā Telqvistam vai Prusekam.

Vienīgie, kuriem nekad netiek dota iespēja ir HK Rīgas vārtsargi, par to žēl. Nu jau katras sezonas beigās tradicionāli DR ir gaismas gadu attālumā no PO (izņemot pagājušo), bet tāpat neviens no Rīgas jaunajiem netiek paostīt gaisu pie lielajiem.
palaistu paostīt,troļļi atkal bļautu,ka par stjuartiem jaunie rukāneredzu šobrīd vori kā KHL vārtsargu,vai vajag iemest negatavu gaļasmašīnā-ļoti apšaubu..lai nospēlē šo sezonu HK Rīga,kur ir stabila spēļu prakse pret spēcīgiem pretiniekiem!

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 17:47, pirms 4 gadiem
leonids_leo_115875843154099 rakstīja: ko nu tirsapritē viņu iecēla RD,izvelkot no Ungārijas pagraba!!
Kalniņš ir visspilgtākais piemērs,kā RD dod iespēju LV hokejistiem-tik jāvar un jāgrib šī iespēja izmantot!
un stāstīt par kaut kādu baigo līmenī pēdējo gadu Metalurgā jau vispār ir smieklīgi,viņi BAČ labi ja vidusmēra komanda bija...
Jā, Latvijas U-izlašu vārtsargu, kurš pēc tam arī bija BAČ spēlējošā Metalurga pārliecinošs pirmais numurs, bet laikā, kad spēlēja pie maģāriem regulāri tika saukts uz izlasi un pat uz diviem PČ aizbrauca, noteikti "izvilka" Dinamo.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-04 17:54, pirms 4 gadiem
Fullback rakstīja: Jā, Latvijas U-izlašu vārtsargu, kurš pēc tam arī bija BAČ spēlējošā Metalurga pārliecinošs pirmais numurs, bet laikā, kad spēlēja pie maģāriem regulāri tika saukts uz izlasi un pat uz diviem PČ aizbrauca, noteikti "izvilka" Dinamo.
nu nu,tirst nav malku cirstkur ir Ungāru līga un kur KHL??domā vismaz,ko rakstiaizbrauca uz PČ?viesnīcā patusēt?atkal jau ierēkt tikai var pa šito troļļojumukā Tev tas sanāk-tik veiksmīgi troļļot,lai tik notirstu RD?
Es saprastu,ja viņš no AK Barsa uz Rd pārietu..a Tu man te par megaspēcīgo ungāru līgu stāsti!un par fantastiski spēcīgo Liepājas Metalurgu tajā laikā

  +4 [+] [-]

, 2019-12-04 18:00, pirms 4 gadiem
leonids_leo_115875843154099 rakstīja: nu nu,tirst nav malku cirstkur ir Ungāru līga un kur KHL??domā vismaz,ko rakstiaizbrauca uz PČ?viesnīcā patusēt?atkal jau ierēkt tikai var pa šito troļļojumukā Tev tas sanāk-tik veiksmīgi troļļot,lai tik notirstu RD?
Es saprastu,ja viņš no AK Barsa uz Rd pārietu..a Tu man te par megaspēcīgo ungāru līgu stāsti!un par fantastiski spēcīgo Liepājas Metalurgu tajā laikā
...
';

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 18:03, pirms 4 gadiem
Kalniņš: "Man patīk mazais NHL laukums, kur met no visurienes"......
Nez vai Merzļikins piekristu Kalniņam?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 18:05, pirms 4 gadiem
Karlo rakstīja: Kalniņš: "Man patīk mazais NHL laukums, kur met no visurienes"......
Nez vai Merzļikins piekristu Kalniņam?
Ar piebildi, ka Kalniņam met KHL mētātāji, bet Merzļikinam - NHL. Un arī bez metieniem spēle mazajos laukumos ZAmerikā ir atšķirīga tam ko mazajos laukumos dara Eiropā.
Īsāk sakot - Kalniņš, kurš ZAmerikā nemaz nav spēlējis var visu ko fantazēt.