Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīves" sezona beidzas Gdaņskā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīves" sezona beidzas Gdaņskā
Oļegs Mihailovs atveda Gdaņskā 10 punktus un bija viens no komandas līderiem

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandai neizdosies trešo gadu pēc kārtas uzvarēt Polijas Nice spīdveja līgā - pusfināla atbildes mačā ar 36:54 zaudēts Gdaņskā vietējai komandai "Wybrzeze". Divu maču summā - mīnus 16.

Pēc uzvaras pirmajā pusfinālmačā savā mototrekā tikai ar 46:44 lielu cerību uz panākumu divu maču summā nebija. Tiesa, nebija arī bezcerības. Vispār jau pašreizējā situācijā aizkļūšana līdz finālam "Lokomotīvei" laikam jau vien ir panākums, taču skaidrs, ka gribējās atkal braukt finālā un atkal pakaitināt Polijas spīdveja vadītājus... Neizdevās.

Pēc lietavām mototreks Gdaņskā bija diezgan pasmags un daudz kas tajā izšķīrās startā un pirmajā līkumā. Sākums mūsējiem bija neveiksmīgs (9:15 pēc pirmajiem četriem braucieniem), taču Ķasta Puodžuka un Oļega Mihailova 5:1 uzvara 6. braucienā deva neizšķirtu - 18:18. Prieki bija īsi - vēl pēc trim braucieniem 25:35 un turpinājumā vairs reālu izredžu uzvarēt divu maču summā nebija.

"Loko" rindās 10 punktus atveda Maksims Bogdanovs, bet visvairāk iepriecināja 18 gadus vecais Mihailovs - viņa rēķinā arī 10 punktu (pirmo reizi tik daudz Nice līgas mačā), uzvara pār mājinieku spēcīgāko pāri Oskars Fajfers/Anderss Tomsens, bet tad vēl viena uzvara pār Tomsenu.

Vājš mačs somam Timo Lahti - tikai 2 punkti, turklāt visus četrus braucienis ar Lahti piedalīšanos "Loko" zaudēja ar 1:5. Tikai 2 punkti šoreiz arī Jevgeņijam Kostigovam. Puodžuka rēķinā - 8 punkti, Dāvim Kurmim - 3, Artjomam Trofimovam - 1 punkts. Mājiniekiem lieliski komandas sastāvā debitēja dānis Mikels Behs - 13 punkti.

"Lokomotīvei" sezona beigusies, bet spīdveja sezona vēl nav beigusies - septembra otrajā pusē vēl paredzēts Latvijas čempionāts, kurā pirmo reizi pēc vairāk nekā 20 gadiem acīmredzot atkal būs vismaz viens Rīgas spīdveja pārstāvis.

Vēl priekšā Eiropas čempionāta pēdējais finālposms (16. septembrī Ļubļinā), pirms kura līderis ir Andžejs Ļebedevs, vēl priekšā pēdējie GP posmi... Jācer, ka priekšā arī gaišāka nākotne "Lokomotīvei", kuras rindās aug vairāki talantīgi braucēji.

     [+] [-]

, 2017-09-04 11:55, pirms 7 gadiem
"Lokomotīves" jaunajai maiņai spīdveja sezona gan nav beigusies - vēl priekšā Polijas junioru čempionāta pusfināls komandām (šodien Gdaņskā), kur, cerams, izcīnīs tikšanu finālsacensībās.