Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nišikori Ņujorkā sasniedz vēsturisku pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori Ņujorkā sasniedz vēsturisku pusfinālu
Kei Nišikori pirmoreiz iekļuva "Grand Slam" pusfinālā!
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas labākais tenisists Kei Nišikori trešdienas pievakarē kļuva par pirmo savas valsts tenisistu, kuram Atklātās ēras laikā izdevies iekļūt "Grand Slam" pusfinālā. Nišikori to paveica "US Open", kur aizraujošā ceturtdaļfināla mačā ar 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4 pārspēja Stanu Vavrinku.

Kei Nišikori iepriekšējo maču, kas bija piecu setu uzvara pār Milošu Raoniču un ilga vairāk nekā četras stundas, pabeidza plkst. 2:26 naktī. Tas bija piektais mačs, kas Ņujorkā beidzies pēc plkst. 2:00. Visi četri iepriekšējie šos vēlos mačus uzvarējušie tenisisti zaudēja nākamajā spēlē (skatīt zemāk esošo attēlu). Nišikori viņu pulkam nepievienojās.

Japānas tenisa līderis pirmo reizi trīs mačos tika galā ar Stanu Vavrinku, kuram iepriekš nebija spējis atņemt nevienu setu. Šodienas mača sākums liecināja par vēl vienu Šveices otrā numura uzvaru – Vavrinka samērā viegli uzvarēja 1. setā, bet turpinājumā tik pārliecinošs vairs nebija. Vavrinka 2. setā atspēlēja četras breikbumbas, ieskaitot vienu no 0:40 ar lielisku servēšanu "izvilktu" geimu, bet pie 5:6 viņš nespēja nosargāt servi un setu pabeidza ar dubultkļūdu!

Nišikori 3. setā izsēja 5:2 pārsvaru, Vavrinka atspēlēja vienu setbumbu, bet pēc tam taibreikā izlaida 5:3 handikapu. Abi tenisisti taibreikā pie pretinieka serves ar lielisku "bekhendu" pa līniju atspēlēja pa setbumbai. Vavrinka ar "forehand" kļūdu deva pretiniekam trešo setbumbu, kuru viņš izmantoja, trāpot labu otro servi.

Japānis cīņas otrajā daļā manāmi pagura, bet Vavrinka savas iespējas pilnībā neizmantoja. Stans pēdējos divos setos servēja ļoti pārliecinoši – 4. setā viņš ar servi zaudēja tikai piecus punktus, uzvaru nokārtojot taibreikā. Tajā izsēts 4:0 pārsvars, taču Nišikori kļūda pie 5:5 palīdzēja Vavrinkam tomēr ievest cīņu 5. setā.

Arī tajā Vavrinkam savas serves geimos bija viegla pastaiga. Līdz brīdim, kad viņam bija jāservē par mača turpināšanu. Vavrinka 5. setā neizmantoja trīs breikbumbas, ko nācās nožēlot, jo viņš pie 4:5 ar kļūdainu tenisu zaudēja gan geimu, gan arī maču. Vavrinka pie rezultāta 4:5, 15:30 ar dubultkļūdu deva Nišikori divas mačbumbas. Atspēlēt izdevās tikai vienu – trāpīta lieliska pirmā serve. Otrās mačbumbas novēršanas mēģinājumā uz pirmo servi nevarēja paļauties, bet otrās serves izspēle beidzās ar Vavrinkas sitienu tīklā.

Nišikori vēl vienā piecu setu drāmā uzvarēja ar 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4, tādējādi kļūstot par pirmo tenisistu, kuram izdevies uzvarēt nākamajā mačā pēc spēles, kas noslēgusies pēc plkst. 2:00. Vavrinka uzvarēja par četriem punktiem vairāk (181:177)...

Kompānija, no kuras Nišikori spēja izvairīties

Avots: ESPN

Nišikori pirmo reizi viena "Grand Slam" ietvaros uzvarējis divus Top 10 spēlētājus, pie tam tas viņam izdevās divās piecu setu spēlēs pēc kārtas, katrā no mačiem kortā pavadot vairāk nekā četras stundas (pret Raoniču 4:19 un pret Vavrinku 4:15). Nišikori piecu setu bilance ir apbrīnas vērta: karjerā 10-2, šogad 4-0, abi karjeras zaudētie ir uz zāliena seguma. Savukārt uz "hard" viņam piecu setu mačos perfekts 7-0 rādītājs!

Nišikori ir pirmais japānis, kuram Atklātās ēras laikā izdevies tikt līdz "Grand Slam" pusfinālam. Pēdējais "US Open" pusfinālists no Japānas bija Ičija Kumagaje 1918. gadā, bet pēdējais "Grand Slam" pusfinālists – Jiro Satohs 1933. gada Vimbldonā. Nišikori tikai otro reizi spēlēja "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, pirmo viņš bezcerīgi 2012. gadā Melburnā zaudēja Endijam Marejam, toreiz spējot uzvarēt tikai septiņos geimos. Nišikori pretinieks pusfinālā būs Novaks Džokovičs vai Endijs Marejs.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-04 09:14, pirms 10 gadiem
Nu ta beidzot, tiem kam jābrauc mājās tie arī aizbrauc

Japānis vispār monstrs, Raoniču izslēdza trillerū, tagad Stanu.. jautājums, cik Nišikori spēka palicis pret Novaku?

  -1 [+] [-]

, 2014-09-04 09:39, pirms 10 gadiem
Nu nez vai Vavrinkam bija jābrauc...manuprāt Vavrinka -Džoko būtu interesantāks mačs...var jau būt,ka Nišikori turpinās pārsteigt,kas gan liekas maz ticams