Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Rezultatīvais Andrē Silva nokļūst Leipcigā, sezonai bruņojas arī Lestera un Marseļa

Agris Suveizda

Rezultatīvais Andrē Silva nokļūst Leipcigā, sezonai bruņojas arī Lestera un Marseļa
Andrē Silva. Foto: imago images/Jan Huebner/Scanpix

Pēc Portugāles futbola izlases izstāšanās no Eiropas čempionāta oficiāli pie jauna kluba ticis uzbrucējs Andrē Silva, kurš par 23 miljoniem eiro no Frankfurtes "Eintracht" pārgājis uz Vācijas vicečempioni "Leipzig".

Lai arī "Euro 2020" finālturnīrā Andrē Silva nevienā spēlē neizgāja pamatsastāvā un trīsreiz devās uz maiņu, šī bija viņa spilgtākā sezona karjerā. 25 gadus vecais uzbrucējs "Eintracht" sastāvā 32 spēlēs guva 28 vārtus un kļuva par otro labāko snaiperi Bundeslīgā, atpaliekot vienīgi no Minhenes "Bayern" vārtu mašīnas Roberta Levandovska (41 precīzs sitiens). "Eintracht" viņu par 3,8+3 miljoniem eiro ieguva no "Milan", kas viņu pirms četriem gadiem no "Porto" iegādājās par 38 miljoniem. Portugāles izlasē Silva ir aizvadījis 42 spēles un guvis 16 vārtus.

Anglijas piektais spēcīgākais klubs "Leicester", kas spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā, šonedēļ nopirkusi 22 gadus vecos spēlētājus Patsonu Daku un Bubakaru Sumarē. Zambijas uzbrucējs Daka, kurš Austrijas Bundeslīgā iepriekšējās divās sezonās 59 spēlēs izcēlās ar 51 vārtiem, nopirkts par 30 miljoniem eiro, bet 20 miljonus eiro izmaksājis Francijas čempionvienības "Lille" balsta pussargs Sumarē. PSG audzēknis Sumarē Lillē pavadīja četrus gadus.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Francijas piektais spēcīgākais klubs Marseļas "Olympique" šodien paziņoja par Turcijas izlases malējā pussarga Džengiza Indera pievienošanos īrē no Itālijas "Roma", un sagaidāms, ka pavisam drīz īres līgumi tiks noslēgti arī ar Indera kluba biedru un "Roma" pamatvārtsargu Pau Lopesu, bet no Londonas "Arsenal" vajadzētu pievienoties francūžiem Mateo Genduzī (transfērs) un Viljamam Salibā (īre bez izpirkuma). Indera iespējamā izpirkuma summa būs ap 8-10 miljoniem eiro, Lopesa – ap 15 miljoniem eiro. Jau iepriekš Marseļa pēc gada īres no Dortmundes "Borussia" par astoņiem miljoneim izpirka argentīniešu centra aizsargu Leonardo Belardi, bet par dārgāko jaunieguvumu šovasar ir kļuvis "Flamengo" brazīliešu centra pussargs Žersons, kurš pievienojies par 25 miljoniem. Pirms diviem gadiem "Flamengo" viņu no "Roma" nopirka par 13,1 miljonu eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.om.fr/fr/actualites/480...
https://www.om.fr/fr/actualites/480...
https://www.lcfc.com/news/2182482/b...
https://www.lcfc.com/news/2181065/p...
https://www.dierotenbullen.com/de/a...