Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kapteinis Slavēns: "Baltijas fināla sasniegšana ir kas prātam neaptverams"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kapteinis Slavēns: "Baltijas fināla sasniegšana ir kas prātam neaptverams"
Raimonds Vilde. Foto: "RTU Robežsardze/Jūrmala"

Šajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Tartu norisinās Baltijas līgas "Final Four", kur sestdien otrajā pusfinālā spēkojās Latvijas vīriešu volejbola klubi. Atbildot uz jautājumu par izredzēm lielajā finālā, "RTU Robežsardze/Jūrmala" galvenais treneris Raimonds Vilde pauž ticību, ka komanda var. Par to vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Kā jau ziņots, sestdienas pusfinālā regulārās sezonas ceturtā labākā komanda "RTU Robežsardze/Jūrmala" ar 25:19, 25:16, 23:25 un 25:20 uzvarēja finālčetriniekā debitējošo "Ezerzeme/DU", kas regulārajā sezonā izcīnīja augsto trešo vietu.

"Šoreiz izdevās saglabāt diezgan vēsu prātu, ne visās epizodēs, bet izturējām spriedzi un kritumus spēlē, nezaudējot ticību sev. Vajadzēja vēsu prātu, lai atcerētos, kas ir jādara, un būtu disciplinēti. Ļāvām viņiem iespēlēties, mums bija bedrīte un vājuma brīdis, bet spējām saņemties, izturējām un tikām tam pāri," aizvadīto pusfinālu komentē Jūrmalas vienības treneris Raimonds Vilde. "Diezgan labi servējām, it sevišķi pirmajos divos setos, tas mums ļāva labi organizēt spēli aizsardzībā."

Ko komandai nozīmē iekļūšana Baltijas līgas finālā? "Tas ir viens no augstākajiem mērķiem. Sezonas sākumā izvirzījām mērķi iekļūt finālčetriniekā, kas man šķita diezgan nereāli. Tagad esam to pārsnieguši un iekļuvuši jau finālā - tas ir kaut kas prātam neaptverams," uzskata Jūrmalas komandas kapteinis Gatis Slavēns. "Komandai tas nozīmē ļoti daudz. Svarīgākais, ka tagad redzam tā smagā darba augļus. Grūtos treniņos lējām asinis un sviedrus. Šajā visā ir jebkura džeka ieguldījums komandā, treniņos strādāja visi."

2021. gadā Baltijas līgas bronzu izcīnīja SK "Jēkabpils Lūši". Iepriekš divi Latvijas klubi finālčetriniekā iekļuva 2016. gadā, toreiz "Biolars/Jelgava" ar 3-1 pusfinālā apspēlēja "Poliurs/Ozolnieki". Latvijas vīriešu volejbola klubi Baltijas finālā līdz šim spēlējuši trīs reizes - "Poliurs/Biolar" (zelts 2006), "Lāse-R" (sudrabs 2007), "Biolars/Jelgava" (sudrabs 2016).

Pēc ilga pārtraukuma Latvijas komanda tikusi Baltijas finālā. "Forši, būt finālā vienmēr ir labi. Prieks par puikām. Viņi izdarīja savu darbu laukumā," atzīst jūrmalnieku treneris.

Zelta finālā pretī stāsies regulārās sezonas uzvarētāji un "Final Four" laukuma saimnieki Tartu Bigbank. "Tā komanda ir stipra, regulārajā sezonā nespējām pret viņiem baigi aizķerties," saka jūrmalnieku kapteinis. "Bet mums nav ko zaudēt. Pasaulē bīstamākais ir dzīvnieks, kas iedzīts stūrī. Mums nav kur atkāpties, nav jāaizstāv tituls. Ejam un vienkārši parādām maksimāli labāko spēli!"

"Finālā nav ko zaudēt, jo pretinieki ir spēcīgi un favorīti. Tāpēc, domāju, varēsim nospēlēt brīvāk un parādīt maksimumu, uz ko esam spējīgi," norāda treneris Vilde. "Finālā izredzes vienmēr ir 50/50, bumba apaļa, tā ir tikai viena spēle. Domāju, ka ar motivāciju nevajadzētu būt nekādām problēmām. Jācīnās, bet tad jau dzīve rādīs! Es ticu, ka mēs varam."

Baltijas līgas "Final Four" spēles

DatumsLaiks/Rez.Komandas
04.03.3:0Tartu “Bigbank” – “Parnu VK”
04.03.1:3“Ezerzeme/DU” – “RTU Robežsardze/Jūrmala”
05.03.14.00spēle par 3. vietu
05.03.17:00spēle par 1. vietu

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +1 [+] [-]

, 2023-03-05 11:45, pirms gada
Ticu, ka letiņi spēs būt kā vienots mehānisms un uzvarēs igauņu klubu.