Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceram otrais lielākais spēles laiks šosezon, "Sharks" piedzīvo sakāvi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Balceram otrais lielākais spēles laiks šosezon, "Sharks" piedzīvo sakāvi
Rūdolfs Balcers. Foto: nhl.com

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) smagu zaudējumu cietusi latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas savā laukumā ar 0:4 kapitulēja Kolorādo "Avalanche" priekšā.

23 gadus vecais liepājnieks atkal cīnījās "Sharks" nomināli otrajā virknējumā kopā ar Timo Maieru un Dilanu Gambrelu, laukumā pavadot 17 minūtes un 47 sekundes, tostarp 1:55 minūtes skaitliskajā vairākumā un 79 sekundes mazākumā. Šajā laikā Balcers trīsreiz pazaudēja ripu, kā arī pa vienai reizei bloķēja pretinieku metienu un veica spēka paņēmienu.

Abu komandu iepriekšējā spēlē haizivis iemeta sešas ripas pēc kārtas, izcīnot uzvaru ar 6:2. Toreiz ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli nozīmīgu devumu Sanhosē panākumā sniedza arī Balcers. Šorīt laukumā dominēja lavīnas, kas mača otrajā pusē guva četrus bezatbildes vārtus, aprokot pretiniekus. Viens no spēles atslēas momentiem bija 22 gadus vecā dāņa Joahima Blihfelda ar plecu izdarītais pārkāpums trešā perioda devītajā minūtē, kas noveda pie piecu minūšu vairākuma "Avalanche" komandai. Tajā viesi spēja dubultot pārsvaru.

Par galvenajiem varoņiem "Avalanche" sastāvā kļuva pirmās maiņas uzbrucēji Miko Rāntanens un Gabriels Landeskugs, abiem kopā sakrājot astoņus rezultativitātes punktus. Somam Rāntanenam 2+2, savukārt zviedram Landeskugam - 1+3. Vēl vienus vārtus Kolorādo vienības labā iemeta pirmā virknējuma aizsargs Samuēls Žirārs. Jāatzīmē arī vārtsarga Filipa Grūbauera sausā spēle, vācietim neitralizējot visus 26 sāncenšu metienus.

Rietumu divīzijas tabulā "Sharks" ar 18 punktiem 20 spēlēs joprojām ir priekšpēdējā - septītā. Turpretim "Avalanche" ar tikpat mačos iegūtiem 25 punktiem pakāpās uz trešo pozīciju.

Citās spēlēs

Ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Vašingtonas "Capitals", kas Austrumu divīzijas augšgala komandu duelī ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Bostonas "Bruins". Bostoniešus neglāba vārtsarga Tukas Raska 27 atvairītie metieni.

Kanādas divīzijas, kā arī visas NHL kopvērtējuma vadībā ar 38 punktiem 24 cīņās nostiprinājās Toronto "Maple Leafs", izbraukumā ar 6:1 saraujot gabalos Edmontonas "Oilers". Ceturto panākumu pēc kārtas svinējušo kļavu lapu rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Džimijs Vīzijs, savukārt trīs rezultatīvas piespēles veterānam Džeisonam Specam, bet pa diviem punktiem iekrāja Džons Tavaress (1+1), Zaks Heimans (1+1) un Treviss Boids (0+2).

Visbeidzot jāatzīmē, ka Rietumu divīzijas kopvērtējuma vadībā ar 29 un 28 punktiem nostiprinājušās attiecīgi Lasvegasas "Golden Knights" un Sentluisas "Blues". Vegasieši mājās ar 5:1 sagrāva Minesotas "Wild". 1+1 nopelnīja Marks Stouns, Čandlers Stīvensons, Viljams Kārlsons un Alekss Taks. Tikmēr "Blues" viesos sagādāja Anaheimas "Ducks" tās astoto neveiksmi pēc kārtas - 3:2. Uzvarētājiem vārtu guvums un rezultatīva piespēle Oskara Sundkvista rēķinā.

Regulārā sezona, 4. marts

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Bruins - Capitals1:2 PMGolden Knights - Wild5:1
Oilers - Maple Leafs1:6Kings - Coyotes2:3
Ducks - Blues2:3Sharks - Avalanche0:4

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  +1 [+] [-]

, 2021-03-04 08:19, pirms 3 gadiem
Otro reizi pēc kārtas uzvarēt Kolorado Sanhosē neizdevās.Spēli uztaisīja Kolorado pirmā maiņa un cerības izglābties haizivis zaudēja minūtes vienpadsmit līdz spēles beigām,kad ziepes savārīja Sanhosē rindās debitējušais dānisJ.Blikfelds,ar plecu iebraucot galvā Kolorado līderim Makinonam.Spēles sods,piecas minūtes mazākumā un tūlīņ 0:3 Dānim paveicās,ka par šo "nekaunību" viņu uz vietas neieraka ledū.Balcers labi cīnījās,bet momentu šajā mačā viņam nebija,ja nu tikai pirmajā periodā,ko šoreiz nogulēju.

     [+] [-]

, 2021-03-04 14:00, pirms 3 gadiem
Kdā veidā Ovečkins savā mačā tika pie primās zvaigznes goda? Komanda uzvarēja 2:1 pēcspēles metienos, bet viņš nenopelnīja punktus, bija laukumā, kad Capitals ielaida vienīgos vārtus un pēcspēles metienu sērijā laikam vispār nepiedalījās. What?!