Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Mogo"/LSPA pamatvārtsargs Šilovs devies atpakaļ uz Ziemeļameriku

Agris Suveizda

"Mogo"/LSPA pamatvārtsargs Šilovs devies atpakaļ uz Ziemeļameriku
Artūrs Šilovs. Foto: imago-imagos.de/Scanpix

Latvijas hokeja klubs "Mogo"/LSPA pavēstījis par vārtsarga Artūra Šilova došanos atpakaļ uz Ziemeļameriku. Šilovam ir sākuma līmeņa līgums ar Vankūveras "Canucks" organizāciju.

Iepriekšējo sezonu aizvadījis Ontārio Hokeja līgā, 19 gadus vecais Šilovs pandēmijas laikā īrē atgriezās HS "Rīga", taču valsts noteikto ierobežojumu dēļ par nepilngadīgiem sportistiem, kas hokeja līgā īpaši skāra HS "Rīga", jau pēc diviem mačiem īrē pārgāja uz "Mogo"/LSPA. Jaunajā komandā viņš paguva aizvadīt četras cīņas, pret "Zemgali"/LLU par spērienu pretiniekam tiekot noraidītam līdz spēles beigām un saņemot piecu spēļu diskvalifikāciju, no kurām Šilovs pagaidām izlaidis tikai vienu. Latvijas izlasē debitējušais vārtsargs "Mogo"/LSPA rindās izcīnīja divas uzvaras, atvairīja 89,9% metienu un ielaida vidēji 2,56 ripas. HS "Rīga" sastāvā viņam divās spēlēs atvairīti 92,3% metienu un ielaistas vidēji 4,34 ripas.

Lai gan "Mogo"/LSPA raksta, ka komanda Šilovu pavadījusi uz Vankūveras "Canucks" nometni, Nacionālās hokeja līgas vienības oficiālajā treniņnometnes sastāvā viņa nav. "Canucks" virknējumā iekļauti četri vārtsargi – jaunais pamatvārtsargs Breidens Holtbijs, kurš parakstīja divu gadu līgumu par 8,6 miljoniem dolāru, 25 gadus vecais amerikānis Tečers Demko, kurš iepriekšējā sezonā aizvadīja 25 spēles, 21 gadu vecais kanādietis Maikls Dipjetro, kurš NHL sezonā aizvadīja vienu spēli un bija fārmkluba Jutikas "Comets" pamatvārtsargs, un 24 gadus vecais amerikānis Džeiks Kellijs, kurš bija ECHL vienības pirmais numurs.

Nacionālās hokeja līgas sezonas sākums paredzēts 13. janvārī, bet Amerikas Hokeja līgas sezonas – 5. februārī. Paredzams, ka Šilovam šosezon varētu tikt dota iespēja Amerikas Hokeja līgā, kur viņa debiju plānoja jau iepriekšējā sezonā, taču iejaucās Covid-19 pandēmija. Iepriekšējā sezonā Jutikas "Comets" otrais vārtsargs bija Zeins Makintairs, kurš šosezon neveiksmīgi spēlēja Rīgas "Dinamo" rindās, bet tagad ticis pie pārbaudes līguma Arizonas "Coyotes" nometnē. Vankūveras "Canucks" līdzšinējais pamatvārtsargs Jākobs Markstrems pievienojies Kalgari "Flames", parakstot sešu gadu līgumu par 36 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/CJoUKjt...

  -1 [+] [-]

, 2021-01-04 19:56, pirms 3 gadiem
Apaļais Henrijs nu būs atpakaļ vārtos.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-04 21:57, pirms 3 gadiem
Tā Mogo čempiona tituls aizbrauca. Šilovs bija vienīgā cerība.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-04 23:45, pirms 3 gadiem
No Mogo un Olimpa labākajiem aizejot par favorītiem kłūst Liepāja un Zemgale

     [+] [-]

, 2021-01-05 18:40, pirms 3 gadiem
uz OHL Barrie Colts nevis NHL Canucks