Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Intriģējošā handbola Virslīga turpināsies ar Līberga atgriešanos

Jānis Pārums

Intriģējošā handbola Virslīga turpināsies ar Līberga atgriešanos
Foto: Jānis Slišāns

Šajā nedēļas nogalē ar spēlēm Inčukalnā, Spuņciemā, Ulbrokā, Jēkabpilī un Ludzā turpināsies Latvijas čempionāts handbolā. Triju triju dienu laikā tiks aizvadītas sešas spēles.

Šajā nedēļas nogalē ar spēlēm Inčukalnā, Spuņciemā, Ulbrokā, Jēkabpilī un Ludzā turpināsies Latvijas čempionāts handbolā. Triju triju dienu laikā tiks aizvadītas sešas spēles.

Pirmais mačs tiks aizvadīts jau šovakar, kad plkst. 20:30 Inčukalnā "Celtnieks/LSPA" uzņems pagājušās nedēļas vienu no pārsteiguma autorēm "ASK/LU", kas pirms nedēļas savā laukumā ar 27:24 apspēlēja pērnās sezonas bronzas medaļnieci "Latgols". Savā ziņā pārsteigumu sagādāja arī "Celtnieks/LSPA", kas nespēja uzvarēt Vaiņodē – 22:27. Šovakar "Celtnieka" sastāvā būs arī Artūrs Lazdiņš, kurš savainojuma dēļ nevarēja piedalīties pirmajās divās Latvijas čempionāta spēlēs.

Saistoša spēle gaidāma sestdien plkst. 13:45 Spuņciemā, kur "Jūrmalas Sports" uzņems jau pieminēto "Vaiņodi". Pēc piecu gadu pārtraukuma Latvijas čempionātā atkal spēlēs valstsvienības līnijas spēlētājs Uldis Lībergs, kas iepriekšējās sezonās pārstāvēja Vācijas, Austrijas un pēdējos trīs gadus – Norvēģijas klubus. Jūrmalnieki oficiāli nokārtojuši visas formalitātes, lai Uldis varētu doties laukumā jau sestdien. Pēdējoreiz Lībergs Latvijas Virslīgā spēlēja 2008. gada decembrī, pārstāvot "ASK-AB.LV". Lībergs būs nopietns pastiprinājums jūrmalniekiem, taču Vaiņodes handbolisti jau iepriekšējā nedēļā pierādīja, ka negrasās dāvināt punktus potenciāli spēcīgākām komandām. Pērn abās savstarpējās spēlēs uzvarēja jūrmalnieki, taču otrajā spēlē uzvara tika izcīnīta ļoti smagā cīņā.

Vēl viena vīriešu Virslīgas spēle notiks svētdien, 5. oktobrī Ludzā, kur vietējais "Latgols" uzņems Latvijas čempionus un turnīra galvenais favorītus Dobeles "Tenax", kas ir vienīgā komanda bez zaudējumiem šosezon. Jāatgādina, ka dobelnieki jau pērn visas sezonas garumā nezaudēja nevienu spēli, bet pēdējais viņu zaudējums pašmāju sacensībās datējams ar 2013. gada 26. maiju, kad tika zaudēts tieši "Latgolam" un tieši Ludzā. Zīmīgi, ka tā bija izšķirošā 2012./2013.gada sezonas spēle, kuru uzvarot "Latgols" nodrošināja otro čempionu titulu pēc kārtas, bet dobelnieki ceturto gadu bija spiesti palikt vicečempionu godā.

Pērn gan "Tenax" reabilitējās reizi par visām reizēm, uzvarot 23 no 25 spēlēm un divreiz cīnoties neizšķirti (pret Ogri un "Celtnieku"). Savstarpējās spēlēs pret "Latgols" četras itin pārliecinošas uzvaras – 28:23 un 40:17 ("Latgols" gan spēlēja novājinātā sastāvā) regulārajā čempionātā, kā arī 38:28 un 28:18 pusfinālā.

Pēc negaidītā zaudējuma pret "ASK/LU" ludzānieši būs motivēti un apņēmības pilni, bet var ar to pietiks, lai sagādātu nopietnas raizes favorītiem, kuru pārākums pār oponentiem vismaz sezonas sākumā šaubas nav radījis?!

Trīs spēles šajā nedēļas nogalē notiks arī sieviešu Virslīgā. Sestdien plkst. 14:00 Ulbrokā tiksies pērnās sezonas finālistes – čempiones "Stopiņu NHK" un vicečempiones "Latgols". Pērn Stopiņu komanda uzvarēja četras no piecām savstarpējām spēlēm, tostarp divas no trim Latvijas čempionāta finālā, tiesa, pie titula tika smagā cīņā ar intrigu līdz pēdējām sekundēm.

Izmaiņas notikušas abu komandu sastāvos. Čempionu sastāvu papildinājušas četras spēlētājas (Gita Brodzinska, Annija Dežurova, Līga Pozņaka un Daina Sergejeva), bet sešas devušās prom (Ramona Liepiņa, Eva Ozola, Gita Purgaile, Jevgeņija Buharijeva, Anete Čeiča un Annija Ozoliņa). Līdzīgas izmaiņas notikušas arī "Latgols" sastāvā, kur piecas spēlētājas pievienojušās un sešas sastāvu pametušas.

"Latgols" jau sezonu ir iesākušas (42:30 pret LAT-98), bet "Stopiņu NHK" šī būs pirmā spēle jaunajā sezonā, kas tad arī parādīs, kā komanda mainījusies starpsezonā.

Divas spēles šajā nedēļas nogalē aizvadīs jau pieminētā LAT-98, kas sestdien savā laukumā Jēkabpilī uzņems LSPA handbolistes, bet dienu vēlāk turpat mērosies spēkiem ar Salaspils SS vienību.

Virslīga vīriešiem
Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm
Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv