Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Švecovs traumas dēļ nestartēs pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Švecovs traumas dēļ nestartēs pasaules čempionātā
Pāvels Švecovs. Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Pāvels Švecovs šonedēļ pasaules čempionātā modernajā pieccīņā Budapeštā ribu savainojuma dēļ startēt nevarēs, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas modernās pieccīņas federācijas (LMPF) prezidents Jānis Liepiņš.

Startam pasaules meistarsacīkstēs Budapeštā pieteikti vien divi no trim Latvijas sportistiem, kurus bija domāts sūtīt uz pasaules čempionātu, - Ruslans Nakoņečnijs un Oleksandrs Pinčuks. Pāvels Švecovs, kurš jūnija beigās izcīnīja 19. vietu Pasaules kausa finālsacensībās nākamo olimpisko spēļu mājvietā Tokijā, bija spiests palikt mājās traumas dēļ.

"Švecovs traumu guva jāšanas treniņā, krītot kopā ar zirgu un laužot ribu," notikušo skaidroja Liepiņš. "Tas nozīmē divas līdz četras nedēļas atveseļošanos." Arī Nakoņečnijs Eiropas meistarsacīkstēs Lielbritānijā guva savainojumu, taču sportists Budapeštā startēs.

"Viņam bija traumēta pēda. Eiropas čempionātā viņš savainoja papēdi. Tāpēc pēc jāšanas viņš sacensības neturpināja skriešanas un šaušanas distancē, lai mēģinātu pēc iespējas labāk sagatavoties pasaules meistarsacīkstēm, jo Lielbritānijā viņam cerības uz augstu vietu un kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm jau bija zudušas. Papēdis tik ātri nedzīst, taču tas ir sadakterēts. Labi, ka nebija iekaisušas saites. Pa asfaltu skriet Ruslans nevarēja, bet pagājušajā nedēļā viņš jau sāka trenēties. Fiziskā forma nekur nav pazudusi. Svarīgāk būs, kā Nakoņečnijs tiks galā ar spiedienu, lai iekļūtu finālā labāko 36 sportistu vidū, jo kvalifikācijā nebūs jāšanas, bet paukošana ir viņa vājākā disciplīna," atklāja LMPF prezidents.

Budapeštā tiks sadalītas vēl trīs olimpiskās ceļazīmes. "Sacentīsies Nakoņečnijs un Pinčuks," par šīs nedēļas sacensībām stāsta Liepiņš. "Visā pasaulē jau kontinentālās kvalifikācijas sacensības ir notikušas, tikai Āzijā tās būs rudenī pēc pasaules čempionāta. Tāpēc būs diezgan daudz atlētu, kas Ungārijas galvaspilsētā ieņems vietas augšgalā, bet kuri olimpisko ceļazīmi jau būs nodrošinājuši. Kādas 10-15 pirmās vietas jau būs kvalificējušās Tokijai. Tāpēc trīs ceļazīmes sadalīs, piemēram, astotā, 15. un 17. vieta. Kā nostartēs puiši, nav prognozējams. Lai cīnās, viņi mērķi zina."

Švecovam atliek gatavoties nākamajai sezonai, jo olimpiskās ceļazīmes dalīs arī nākamgad. "Pāvelam jāgatavojas, lai nākamgad iekļūtu Pasaules kausa finālā, kas notiks Dienvidkorejā. Vēl jau 2020. gadā būs arī pasaules čempionāts Ķīnā."

     [+] [-]

, 2019-09-03 19:55, pirms 5 gadiem
Labāk zirgs salauztu ribu, nevis sportists...
Bet, ko darīt ja zirgs uzkrīt sportistam, nevis otrādi... 🤕