Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Malašenoka un Švecovs izcīna piekto vietu PČ "Laser Run" jauktajā stafetē

Ints Megnis
Ints Megnis

Malašenoka un Švecovs izcīna piekto vietu PČ "Laser Run" jauktajā stafetē
Tomass Švecovs un Anastasija Malašenoka. Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Anastasija Malašenoka un Tomass Švecovs piektdien Ungārijā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta "Laser Run" disciplīnā jauktajā stafetē U17 grupā.

Par čempioniem kļuva Ēģiptes sportisti, kuriem Malašenoka un Švecovs noslēgumā piekāpās par 17 sekundēm. Uz starta U17 grupā izgāja 23 komandas, līdz ar to konkurence bija iespaidīga.

"Laser Run" ir modernās pieccīņas noslēdzošā disciplīna, kurā tiek apvienota skriešana un šaušana ar lāzeru. Iepriekš šonedēļ Malašenoka kļuva par pasaules vicečempioni U17 grupā.

Tāpat individuālajās sacensībās Andra Novicka fnālā finišēja priekšpēdējā, 11. vietā starp dāmām, bet Švecovs U17 grupā samierinājās ar 17. vietu.

Šis Malašenokai nebija pirmais augstvērtīgais rezultāts, jo jūlijā viņai pietrūka tikai trīs sekundes līdz triumfam pasaules U17 čempionātā triatla disciplīnā, noslēgumā samierinoties ar ceturto vietu un palikšanu bez godalgas. Triatls sastāv no peldēšanas un "Laser Run". Atšķirībā no klasiskajiem divcīņas un trīscīņas sacensībām, kur starp disciplīnām ir laika posmi atpūtai, biatlā un triatlā sacensības notiek līdzīgi akvatlona un triatlona sacensību formātiem.