Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pieccīņniece Malašenoka kļūst par pasaules vicečempioni "Laser Run"

Ints Megnis
Ints Megnis

Pieccīņniece Malašenoka kļūst par pasaules vicečempioni "Laser Run"
Anastasija Malašenoka. Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportiste Anastasija Malašenoka piektdien Ungārijā izcīnījusi otro vietu pasaules čempionātā "Laser Run" disciplīnā U17 grupā.

"Laser Run" ir modernās pieccīņas noslēdzošā disciplīna, kurā tiek apvienota skriešana un šaušana ar lāzeru. Malašenoka vispirms pārvarēja kvalifikāciju, kurā guva piekto vietu starp 20 sportistēm savā grupā, bet pēc tam finālā finišēja otrā, vien par nedaudz vairāk nekā divām sekundēm atpaliekot no vācietes Esteres Fernandesas Dondas.

Tāpat finālsacensībās Latviju pārstāvēja arī Andra Novicka, kura finišēja priekšpēdējā, 11. vietā starp dāmām.

Šis Malašenokai nav pirmais augstvērtīgais rezultāts, jo jūlijā viņai pietrūka tikai trīs sekundes līdz triumfam pasaules U17 čempionātā triatla disciplīnā, noslēgumā samierinoties ar ceturto vietu un palikšanu bez godalgas. Triatls sastāv no peldēšanas un "Laser Run". Atšķirībā no klasiskajiem divcīņas un trīscīņas sacensībām, kur starp disciplīnām ir laika posmi atpūtai, biatlā un triatlā sacensības notiek līdzīgi akvatlona un triatlona sacensību formātiem.