Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Isneram trešais mēģinājums uzvarēt Južniju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Isneram trešais mēģinājums uzvarēt Južniju
Mihails Južnijs 2010. gadā Džonu Isneru pieveica "US Open". Vai vēsture atkārtosies piecus gadus vēlāk?
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien 2. kārtas maču "US Open" aizvadīs ASV lielākā cerība vīriešu turnīrā Džons Isners. Viņam mačs pret iepriekš vēl ne reizi neuzvarēto Mihailu Južniju. Vai Isneram izdosies apliecināt nepamatoti liela favorīta statusu?

Džons Isners – Mihails Južnijs (11.lv prognoze: 1.21-4.45)

3. kārtā tiek gaidīts Isnera un Karloviča duelis. Vai šāds mačs, kurā ir potenciāls sagaidīt tenisa vēsturē pirmo piecu taibreiku spēli, patiešām būs? Karlovičs šodien sacentīsies ar Jirži Veseliju, bet Isneram jātiekas ar Južniju. Miša šogad nav spīdējis, sešas reizes zaudējot ārpus Top 100 esošiem tenisistiem, vasarā izcēlies ar astoņu zaudējumu sēriju un izkritis no ranga pirmā simtnieka. Ņujorkā Južnijs divreiz spēlējis pusfinālā (2006, 2010). Šogad par pusfinālu sapņot, protams, nav pamata, bet Isneru uzvarēt viņš var.

Južnijs amerikāņu milzi "US Open" pieveica 2010. gadā, toreiz to izdarot četros setos – 6:4, 6:7(7), 7:6(5), 6:4. Južnijs uzvarējis abus mačus pret Isneru, pirmais bija 2009. gadā Monreālā. Isners Južnijam spējis atņemt divus setus, abos gadījumos to izdarot ar taibreika palīdzību. Uz taibreikiem Džonam atliek cerēt arī šodien, jo uzņemšanas spēle viņam ir pieticīga.

Garbinje Mugurusa – Johanna Konta (11.lv prognoze: 1.37-3.10)

Mugurusa pirms divām dienām pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, uzvarot Karīnu Vitheftu. Šodien Spānijas labākajai tenisistei mačs pret karjeras labākajā formā esošo Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu. Viņa sasniegusi 14 uzvaru sēriju. Konta augstā uzvarēja divos ITF turnīros Kanādā, bet Ņujorkā sakrājusi jau četras uzvaras, turnīru sākot no kvalifikācijas. Konta pēdējos 14 mačos zaudējusi tikai trīs setus. Mugurusa Kontai jūnijā zaudēja Īstbornā – 4:6, 6:4, 3:6.

Sabīne Liziki – Kamila Džordži (11.lv prognoze: 1.55-2.46)

Šī spēle liela ātruma cienītājiem. Abas spēlētājas zina tikai vienu tenisu. Kad tas izdodas, tad pretiniecēm un arī skatītājiem jāuzmanās no lielā ātrumā lidojošām bumbiņām. Abām tā būs pirmā tikšanās, favorītes statusā rangā augstāk esošā Liziki. Šādā spēlē uzvarētāju prognozēt ir bezjēdzīgi, jo abas var zaudēt pašas sev.

Ceturtās dienas spēļu programma pieejama šeit.

Kur skatīties?

Turnīru rāda abi Eurosport kanāli, kam no četriem "Grand Slam" turnīriem nav tikai Vimbldonas tiesību. Legālu straumēšanu par maksu piedāvā Eurosport Player. Video tiešraides pieejamas no trim lielajiem kortiem – Eša, Ārmstronga un "Grandstand", kā arī numurētajiem kortiem: 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13 un 17.