Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ģēģerim vārti, "Dinamo" piedzīvo zaudējumu 18 bullīšu sērijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ģēģerim vārti, "Dinamo" piedzīvo zaudējumu 18 bullīšu sērijā
Brendons Makmilans. Foto: Dinamo Rīga

Gatavošanos jaunajai sezonai turpina Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas šodien aizvadīja pirmo maču Sočos notiekošajā pārbaudes turnīrā – 1:2 bullīšos pret mājinieci "Sochi". Vienīgos vārtus guva Emīls Ģēģeris.

Pašā spēles ievadā pārsvars piederēja rīdziniekiem, tomēr ieskrieties līdz galam neļāva Kristofera Berjlunda noraidījums uz zilās līnijas. Lai gan mazākums ilga tikai pusotru minūti, jo sekoja pārkāpums arī mājinieku izpildījumā, turpinājumā iniciatīva piederēja "Sochi", un vairāk darba bija Kristeram Gudļevskim. Ļoti bīstama iespēja radās Robertam Rosenam, bet viņš pieņēma lēmumu piespēlēt, nevis mest pats. Ripa atsitās pret Kristapa Sotnieka nūju un pēc rikošeta lidoja mazliet pāri "Dinamo" vārtiem.

Tomēr rīdzinieki atbildi parādā nepalika. Labi izskatījās ceturtais virknējums, un pēc Daniela Bērziņa metiena no labās malas radās iespēja pacīnīties par atlēkušo ripu. Savukārt mazākumā meistarību atkal demonstrēja Brendons Makmilans, kurš vienatnē aizskrēja pretuzbrukumā un meta tuvajā stūrī. Iespēju gaidīšana atmaksājās otrās trešdaļas vidū, turklāt izšāva tieši ceturtā maiņa. Apbrīnojamu piespēli atdodot Rihardam Marenim, brīvs pie tālā stabiņa bija Emīls Ģēģeris, un 20 gadus vecais uzbrucējs bez vilcināšanās pielika punktu – 1:0. Ģēģerim tie bija otrie vārti sagatavošanās ciklā.

Turpinājumā "Dinamo" bija iespējas dubultot pārsvaru – sāncenšu noraidījumi pavēra iespēju pusotru minūti spēlēt lielajā vairākumā. Viens vārtu priekšā palika Dāvids Ullstrems, bet viņa mēģinājums trāpīt starp kājsargiem cieta neveiksmi. Pēc Uvja Balinska šāviena pie atlēkušās ripas tika Lauris Dārziņš, taču arī duelī starp "Dinamo" kapteini un mājinieku vārtsargu Dmitriju Šikinu pārāks bija otrais. Tādējādi pirms noslēdzošajām 20 minūtēm rīdziniekiem piederēja minimāls pārsvars.

Tiesa, jau 42. minūtē "Sochi" panāca izlīdzinājumu – 1:1. Vien deviņas sekundes pēc Ullstrema atgriešanās laukumā no noraidījuma lieliskā metiena pozīcijā nonāca Oļegs Pogorišnijs. Palicis iepretim vārtiem, aizsargs, kuram tikai vienā KHL sezonā izdevies iemest vairāk par vieniem vārtiem, atvēzējās un no visa spēka ietrieca ripu Gudļevska sargātā cietokšņa devītniekā. "Dinamo" vārtsargam cerību glābt bija gaužām maz.

Lai gan pēdējo divu minūšu laikā abām komandām bija iespējas izraut uzvaru, nācās spēlēt pagarinājumu. Mazākumā Jurijs Aleksandrovs aizskrēja pretuzbrukumā, bet aizsarga metienu atvairīja Gudļevskis. "Dinamo" atbildēja ar kombināciju un Makmilana metienu no pašas vārtu priekšas, taču komandas biedriem neveicās ar atlēkušās ripas iestumšanu vārtos.

Pagarinājumā ļoti laba iespēja bija Sočos spēlējošajam zviedram Maltem Strūnvalam, kurš palika viens pret Gudļevski un gribēja izcelties no neērtā satvēriena, bet aizmeta garām. Tomēr viņa moments nobālēja Ullstrema iespējas priekšā – Dārziņš ar perfektu māņu kustību nokārtoja maiņas biedram metienu tukšos vārtos, bet Ullstrema metiena ceļā brīnumaini gadījās Šikina nūja.

Arī ar 65 minūtēm nebija gana, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro bullīšos. Bens Māršals sapinās meistarībā un vispār palika bez metiena, kamēr Jākobs Berjlunds, spēles laikā būdams ļoti nepamanāms, pirmais raidīja ripu tīklā. Ullstrems centās trāpīt starp kājsargiem, bet cieta neveiksmi, tāpat kā Dārziņa mēģinājums iemest devītniekā un Miķeļa Rēdliha apspēlēšanas gājiens.

Pēc pieciem bullīšiem uzvarētājs nebija noskaidrots, jo katrai komandai bija pa vienam precīzam metienam. Sestajā sērijā Dmitrijs Lugins, lai gan Gudļevskis aizķēra ripu, bija precīzs, taču arī Dārziņš saglabāja aukstasinību un izcili ielika ripu devītniekā. Nākamajā sērijā "Dinamo" kapteinis varēja nodrošināt uzvaru, bet netrāpīja starp kājsargiem. Astotajā reizē Māršalam tika dota iespēja reabilitēties, un šoreiz viņš uzmeta pa vārtiem, bet iznākums tāpat bija nesekmīgs.

Devītā sērija bija pēdējā – Lugins vēlreiz apspēlēja Gudļevski, bet Dārziņam atbildēt ar precīzu metienu vairs neizdevās. Tādējādi "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs pēc divām dienām, pirmdienas vakarā pulksten 19:30 spēkojoties pret Sanktpēterburgas SKA. Soču turnīra ietvaros vēl jāspēlē pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un Krievijas olimpisko jeb U23 valstsvienību.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Kristers Gudļevskis (Maksims Tretjaks); Uvis Balinskis – Kristaps Sotnieks, Kristofers Berjlunds – Bens Māršals, Kristaps Zīle – Nerijus Ališausks, Sergejs Gimajevs; Lauris Dārziņš – Jākobs Berjlunds – Miķelis Rēdlihs, Kārters Eštons – Dāvids Ullstrems – Brendons Makmilans, Gints Meija – Andris Džeriņš – Koltons Gilīss, Rihards Marenis – Daniels Bērziņš – Emīls Ģēģeris, Patriks Zabusovs.

Sochi – Rīgas Dinamo 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0)

Vārti: 23:14 Ģēģeris (Marenis, Gilīss) 0:1, 41:54 Pogorišnijs (Kapustins, Šmeļovs) 1:1, 65:00 Lugins 2:1
Soda minūtes: 10:8
Metieni: 26:30
Vārtsargi: Dmitrijs Šikins – Kristers Gudļevskis

Rīgas "Dinamo" pirmssezonas pārbaudes spēles (pēc Latvijas laika):

DatumsLaiksVietaSpēleRez
24.0717:00Liepājas OCDinamo – Neftyanik1:2 PM
26.0717:00Liepājas OCDinamo – Saryarka6:1
03.0817:30SočiDinamo - HC Sochi1:2 PM
05.0819:30SočiDinamo – SKA
06.0815:00SočiDinamo – Lokomotiv
08.0815:00SočiDinamo – Krievija
20.0819:30Arēna RīgaDinamo – Avtomobilist
21.0819:30Arēna RīgaDinamo – Lokomotiv
24.0813:00Arēna RīgaDinamo - Minskas Dinamo
25.0817:00Arēna RīgaDinamo - Ak Bars

     [+] [-]

, 2019-08-03 20:10, pirms 5 gadiem
Čekistu jurkam pasakiet,ka čaļi grib arī dzīvot,ne tikai eksistēt un lepoties ar to, ka cīnās par jurku ,parašas čempī.
Slēpts komentārs: Džonnijs

  -2 [+] [-]

, 2019-08-03 20:21, pirms 5 gadiem
Jāparaksta viens čalis kurš tikai to vien dara,kā met bullīšus visu sezonu

  -1 [+] [-]

, 2019-08-03 20:31, pirms 5 gadiem
Hokejisti sapratuši,ka saukļi par gaišu nākotni mūsu sētā ,vairs neies cauri.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-03 20:58, pirms 5 gadiem
Leģionāri galīgi garām

  +1 [+] [-]

, 2019-08-03 21:25, pirms 5 gadiem
Kā kuru sezonu vieni vārti tas maksimums, ko šie var iemest tad viņi laikam nesaprot, ka ar vieniem vārtiem ir par maz uzvarai, jo reti notiek uzvaras ar 1:0 hokejā

  -3 [+] [-]

, 2019-08-03 21:29, pirms 5 gadiem
Spēle sen beigusies un Funs neko nav ierakstījis. Būs neceļos aizgājis.

     [+] [-]

, 2019-08-03 21:30, pirms 5 gadiem
Tradīcijas nemainās,kāsienu sērija sākās

  +1 [+] [-]

, 2019-08-03 21:42, pirms 5 gadiem
Nedomāju,ka pārbaudes spēlēm vajadzētu pievērst īpašu uzmanību,kaut gan sava veida info tās dod.Šobrīd rādās,ka būs problēmas ar skaitliskā vairākuma realizāciju,nu un kā parasti ,ar momentu realizāciju.

     [+] [-]

, 2019-08-03 22:23, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nedomāju,ka pārbaudes spēlēm vajadzētu pievērst īpašu uzmanību,kaut gan sava veida info tās dod.Šobrīd rādās,ka būs problēmas ar skaitliskā vairākuma realizāciju,nu un kā parasti ,ar momentu realizāciju.
Principa tas jau ir tradicionalas problemas, ja vairakumu neuzlabos uz play off var neceret, momentus nekad nav macejusi izmantot, ja vien "neizsauj" kads ieprieks nezinams snaiperis, kurs nakosa sezona pazud no sastava.

     [+] [-]

, 2019-08-03 22:50, pirms 5 gadiem
Klasiskais dinamo Rīga: vieni vārti un zāgis bullīshos

  +5 [+] [-]

, 2019-08-03 22:51, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Spēle sen beigusies un Funs neko nav ierakstījis. Būs neceļos aizgājis.
Mēgināji ārstēties ar elektrību?

     [+] [-]

, 2019-08-03 23:12, pirms 5 gadiem
Kas ir bullītis? Vai mazs vīriešu dzimtes teļš? Jeb vēl, piemēram, ķiploks, ķiploku sīpols, bomis, uz kura uztin audumu, rīta zvaigzne, ķīsis utml.
Kaut slavenie SC autori beidzot varētu sākt ievērot pareizas latviešu valodas lietošanas noteikumus, nepopularizējot parasto sarunvalodu, un mēģināt parastos SC lasītājus un komentatorus arī līdz ar to izglītot!!!

     [+] [-]

, 2019-08-03 23:21, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Kas ir bullītis? Vai mazs vīriešu dzimtes teļš? Jeb vēl, piemēram, ķiploks, ķiploku sīpols, bomis, uz kura uztin audumu, rīta zvaigzne, ķīsis utml.
Kaut slavenie SC autori beidzot varētu sākt ievērot pareizas latviešu valodas lietošanas noteikumus, nepopularizējot parasto sarunvalodu, un mēģināt parastos SC lasītājus un komentatorus arī līdz ar to izglītot!!!
pilnībā tevi saprotu, bet paskatoties, kas notiek citos latviešu valodā rakstošajos portālos, jāsecina, ka visur pie rakstīšanas tikuši millenāļi, kuriem latviešu valodas pareizrakstība ir sveša, bet viņu smadzenes, kas uzfrišinātas ar līderšipa elementiem, neņem pretī jebkādu kritiku. Stulbuma parādes gājiens turpinās ... un tas ir nožēlojami.

     [+] [-]

, 2019-08-03 23:47, pirms 5 gadiem
Kā jau iepriekš paredzēju - aizvaidznieks.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-04 18:22, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Kas ir bullītis? Vai mazs vīriešu dzimtes teļš? Jeb vēl, piemēram, ķiploks, ķiploku sīpols, bomis, uz kura uztin audumu, rīta zvaigzne, ķīsis utml.
Kaut slavenie SC autori beidzot varētu sākt ievērot pareizas latviešu valodas lietošanas noteikumus, nepopularizējot parasto sarunvalodu, un mēģināt parastos SC lasītājus un komentatorus arī līdz ar to izglītot!!!
Vispār jau soda metienus hokejā saukt par bulliti izdomāja latvietis Edgars Klāvs!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-04 18:25, pirms 5 gadiem
Vārda „bullīts" izcelsme ir meklējama tālajā 1946. Gadā, kad pirms pirmā PSRS čempionāta Kanādas hokejā, kā to toreiz dēvēja, Maskavā notika starptautisks seminārs, lai iepazīstinātu komandu trenerus un tiesnešus ar jaunajiem spēles noteikumiem. Latviju, kur hokejs jau bija pazīstams sen, pārstāvēja hokeja eksperts Edgars Klāvs.

1936. Gada olimpisko spēļu dalībnieks, kā arī 1935.;1938. Un 1939. Gada Pasaules čempionātu dalībnieks, kā arī kopš 1939. gada aktīvi iesaistījās sporta spēļu tiesāšanā. Paralēli hokejam Edgars Klāvs aktīvi spēlēja futbolu „Rīgas Dinamo" sastāvā. Seminārā daudz dalībnieku bija tādā vai citādā mērā saistīti ar futbolu, tāpēc izskaidrojot jaunos noteikums, līdzības tika meklētas futbola spēles noteikumos.

Kad saruna nonāca līdz „soda metienam" E. Klāvs samulsa, jo futbolā „soda sitiens" tiek izdarīts no speciālas 11 metru atzīmes, taču hokejā ripa tiek novietota laukuma vidū, bet spēlētājs ieskrienas gandrīz no pretējiem vārtiem. Pirmā līdzība, kas iešāvās E. Klāvam galvā, bija vēršu cīņas, bet mulsumā un uztraukumā viņš nespēja atcerēties vārda bullis krievisko tulkojumu.

Pauze ieilga. Enerģiski žestikulējot samulsušais E.Klāvs centās iziet no situācijas murminot „bulli", „bulli", apkārtējie centās palīdzēt ar anglisko vārdu „bullet" - lode, līdz beidzot Maskavas Dinamiešu spēlējošais treneris Arkādijs Černišovs skaļi sacija: Bullit (kr. Val буллит)? E. Klāvs piekrītoši pamāja un steidz paskaidrot, ka tā latviešu valodā skan bullis (kr. Val - бык). Izskanot šim vārdam „Bullit" telpu pāršalca smiekli, jo Bullit ir kāda ASV diplomāta uzvārds, kurš 1934. Gadā bija sūtnis PSRS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja