Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Žagara komandas līderis Prepeličs pievienosies "Valencia" un atgriezīsies Eirolīgā

Andrejs Siliņš

Žagara komandas līderis Prepeličs pievienosies "Valencia" un atgriezīsies Eirolīgā
Klemens Prepeličs. Foto: eurocupbasketball.com

Artūra Žagara pārstāvētā Spānijas ACB līgas kluba Badalonas "Joventut" aizvadītās sezonas līderis Klemens Prepeličs vienojies par līgumu ar "Valencia" klubu un nākamajā sezonā pēc gada pārtraukuma atgriezīsies Eirolīgā.

Prepeličs aizvadītajā sezonā bija īpaši rezultatīvs, ACB līgā vidēji gūstot 21,7 punktus un atdodot 3,0 rezultatīvas piespēles, bet ULEB Eirokausā izceļoties ar 17,0 punktiem, 3,9 piespēlēm un 2,3 atlēkušajām bumbām.

Lai gan "Joventut" slovēņu uzbrūkošais aizsargs spēlēja uz īres tiesībām no Madrides "Real", jaunajā sezonā galvaspilsētas klubs arvien neredz vietu sastāvā Prepeličam. Tomēr atgriešanās Eirolīgā notiks tik un tā, jo basketbolists vienojies par līgumu ar "Valencia", kas arī jaunajā sezonā spēlēs Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Prepeličs karjeru sāka dzimtajā Slovēnijā un 2012./2013. gada sezonā Ļubļanas "Olimpija" sastāvā debitēja Eirolīgā. Pēc šīs sezonas uzbrūkošais aizsargs sāka leģionāra gaitas un spēlējis Bandirmas "Banvit", Oldenburgas "EWE Baskets", franču "Limoges" un "Levallois Metropolitans".

2017. gadā Prepeličs ar Slovēnijas izlasi kļuva par Eiropas čempionu, bet 2018. gadā parakstīja līgumu ar Madrides "Real". Madridiešu rindās Prepeličs nospēlēja tikai pirmo līguma sezonu, Eirolīgā vidēji deviņās minūtēs gūstot 3,8 punktus un atdodot 1,7 rezultatīvas piespēles.