Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com TV: Ko regbisti dāvinās Latvijai? Vai Starkovs sarūgtinās RFS?

Andrejs Siliņš

Sportacentrs.com TV: Ko regbisti dāvinās Latvijai? Vai Starkovs sarūgtinās RFS?
Latvijas regbija izlase. Foto: Oksana Džadana, f64

Sportacentrs.com TV ēterā šajā nedēļas nogalē medaļas dalīs basketbolisti, handbolisti un peldētāji, futbola Virslīgā mūs sagaida allaž intriģējošais Rīgas un Liepājas duelis, bet Latvijas regbija izlase mēģinās sagādāt Latvijai dāvanu Valsts svētkos, uzņemot Dānijas regbistus.

“Kas gan var būt labāks kā izcīnīt medaļas piektdienas vakarā,” padomāja “Jelgavas/LLU” basketbolisti, kuri šovakar mēģinās izcīnīt izšķirošo otro uzvaru Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijas bronzas sērijā. RSU studenti ir pretējās domās - arī Jelgava kā studentu pilsēta ir labi piemērota pēcsezonas ballītei. Spēles tiešraide Sportacentrs.com TV no pulksten 18:55.

Sestdien Ķīpsalas un Sportacentrs.com TV tiešraidē turpināsies Latvijas jauniešu un junioru peldēšanas čempionāts, bet 15:00 pieslēgsimies Baldones stadionam, kur Latvijas labākie regbisti mēģinās sagādāt mums dāvanu Valsts svētkos. Eiropas čempionāta otrās konferences Ziemeļu divīzijas izšķirošajā spēlē Latvijas regbisti cīnīsies pret Dāniju - uzvara garantēs pirmo vietu.

“Šī spēle būs kā kausa fināls, kurā uzvarētājs paņems visu. Visi spēlētāji ir ļoti mierīgi. Tā komanda, kura parādīs labāko sniegumu, saņems to, ko nopelnījusi. Mūsu komanda ir ļoti pozitīva. Esmu drošs, ka spēlētāji izbaudīs Baldonē piedzīvoto un spēlēs par Latvijas godu ar lepnumu un kaisli,” spēli piesaka jaunais Latvijas izlases galvenais treneris Gerijs Vokers.

Dienas noslēgumā Sportacentrs.com piedāvās kārtējās futbola kaislības - 1. līgas medaļu tīkotāju sadursmē “Super Nova”, kas tēmē uz Virslīgu, uzņems “Audu”, kas arī sezonu sākusi labi un šobrīd ir trešā, no līderiem atpaliekot vien par vienas uzvaras tiesu. Līdz ar to šī spēle var likt komandām apmainīties vietām turnīra tabulā. Tikmēr “Optibet” Virslīgā klāt jau 10. spēļu kārta, un tajā Jānis Ikaunieks ar saviem Liepājas kolēģiem mēģinās uzlabot garastāvokli pēc nesekmīgi iesāktās sezonas. Paveikt to nebūs viegli, jo pretī stāsies līdervienība RFS, kas iepriekšējā kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, taču abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā Rīgā bija pārāka ar 2:0.

Svētdien dienas pirmā puse paies basketbola zīmē - cīņas par medaļām aizvadīs Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas vecākās grupas zēni un meitenes. Šovasar gan Latvijas puišu, gan meiteņu izlasēm gaidāmi starti pasaules U19 čempionātā, bet pirms sacensties ar pārējās pasaules labākajiem vienaudžiem jaunajām basketbola zvaigznēm jānoskaidro labākie pašu vidū. Spilgtākie spēlētāji jau sevi pieteikuši profesionālajā basketbolā, bet šeit viņiem jāuzņemas līderu loma un, kas zina, varbūt izšķirošajās spēlēs sevi uz lielās skatuves pieteiks vēl kāds līdz šim malā palicis talants.

Savukārt vakara programmā cīņa par godalgām Latvijas handbola čempionātā - vispirms “Ogre” sērijā par bronzu uzņems “Latgolu”, ko pirmajā mačā Ludzā uzveica un savā laukumā lūkos dubultot pārsvaru sērijā, kurā uzvarēs komanda, kas pirmā tiks pie trim panākumiem. Sērijā par zeltu Dobeles “Tenax” titula nosargāšanas cīņu sāka ar panākumu mājās pār “Celtnieku”. Savā laukumā rīdziniekiem jāņem revanšs, lai nenonāktu soli no palikšanas vien ar sudrabu.

Sportacentrs.com tiešraides nedēļas nogalē:

DatumsLaiksTurnīrsSpēle
3.05.18:55*LBL2 bronzas sērijaRSU - Jelgava/LLU
4.05.10:30*Latvijas jauniešu un junioru čempionāts peldēšanā
4.05.15:00*Eiropas čempionāts regbijāLatvija - Dānija
4.05.18:00*Optibet Virslīga futbolāLiepāja - RFS
4.05.18:00komanda.lv 1. līga futbolāSuper Nova - Auda
5.05.10:00*Latvijas Jaunatnes Basketbola līgaU19 meiteņu bronza
5.05.11:45*Latvijas Jaunatnes Basketbola līgaU19 meiteņu fināls
5.05.14:00*Latvijas Jaunatnes Basketbola līgaU19 puišu bronza
5.05.16:00*Latvijas Jaunatnes Basketbola līgaU19 puišu fināls
5.05.17:30*SynotTip handbola virslīgas bronzas sērijaOgre - Latgols
5.05.19:30*SynotTip handbola virslīgas finālsCeltnieks - Tenax

* - tiešraide arī televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.