Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Matrevics: "Kā treneris Pertija ir ļoti saprotošs"

Matrevics: "Kā treneris Pertija ir ļoti saprotošs"
Rihards Matrevics. Foto: Valmiera FC

Kaut arī pēc dabas šķietami ass un emocionāls, Gruzijas speciālists Tamazs Pertija ir ļoti saprotošs treneris, jaunākajā podkāsta “Ārpus kadra” epizodē norāda “Valmieras” pamatvārtsargs Rihards Matrevics.

Pertijas vadībā “Valmiera” šogad ieguva Latvijas vicečempionu titulu, no zeltu ieguvušās RFS atpaliekot vien par četru punktu tiesu. Matrevics bija stabils valmieriešu pirmais numurs un izpelnījās vietu arī “Sportacentrs.com” simboliskajā izlasē.

“Mūsu veiksmīgās sezonas pamats – salīdzinoši ātri atradām pareizo sastāvu un izvietojumu. Ļoti labi pastrādāja arī treneri. Esam saliedēta grupa. Bijām vienoti – neviens ārzemnieks netika atstumts, visi ikdienā komunicējām ļoti labi. Tāpēc arī esam gatavi viens par otru sisties uz laukuma,” Matrevics slavē arī “Valmieras” fiziskās sagatavotības treneri Ivo Lakuču, kurš savulaik bija viens no stūrakmeņiem BMX riteņbraucēja Māra Štromberga panākumos. “Ļoti spēcīgs treneris. Šādā līmenī fiziskā sagatavotība ir ļoti svarīga.”

Matrevics atzīmē, ka, iespējams, Virslīgas zelts tika pazaudēts pāris konkrētos mačos – 23. maija neveiksme izbraukumā pret Jūrmalas “Spartaku” (0:1) vai 12. septembrī neizšķirtā 1:1 pret topošo čempioni RFS. “Viņiem tajā spēlē nebija pārāk daudz iespēju gūt vārtus.”

“Protams, var norādīt uz šādiem mačiem, bet, piemēram, sezonas sākumā izlīdām pret “Liepāju” – uzvarējām ar 1:0. Arī pret RFS sezonas vidū. Domāju, tās abas bija manas labākās spēles šogad,” ieskicē Matrevics, kurš gan sezonu nesāka kā “Valmieras” pirmais vārtsargs, un viņš atklāj, ka sākotnēji emocijas nebija tās patīkamākās. “Tomēr man bija īsa pirmsezona, un arī pats fiziski jutos, ka neesmu vēl pilnībā gatavs spēlēt.”

Vien 22 gadus vecajam Matrevicam līgums ar “Valmieru” ir vēl arī nākamajā sezonā, un sagaidāms, ka viņš turpinās spēlēt šīs komandas sastāvā. Iepriekš viņš vairākus gadus pavadīja Anglijā, bet aizvadītajā ziemā došanās uz Vidzemes klubu neesot bijusi īsti plānā.

“Pa šo gadu daudz esmu pielicis krievu valodā, jo mums ir ļoti labs krievu vārtsargu treneris no Krasnodaras,” slavē Matrevics. Krievu valodā jārunā arī ar “Valmieras” galveno treneri Pertiju. “Ja futbola laukumā var redzēt, ka Tamazs bļaustās un diskutē ar tiesnešiem, tad kā treneris viņš cenšas būt ļoti saprotošs. Cenšas pieņemt un respektēt tevi kā cilvēku.”

“Tamazs pirms spēlēm labi motivē komandu, viņam ir daudz emociju. It kā Pertija runā krieviski, taču, domāju, tādas emocijas uzvelk visus – arī afrikāņus,” norāda valmieriešu vārtsargs.

Pilnu podkāsta “Ārpus kadra” epizodi ar Matrevicu iespējams klausīties un redzēt ŠEIT. Tajā viņš runā ne tikai par sezonu Latvijā, bet arī atklāj ne tik patīkamo pieredzi slavenā “West Ham United” kluba sistēmā, kā arī stāsta par dzīvi Anglijas zemākajās līgās.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-02 20:51, pirms 2 gadiem
atgrieziet mums futbolu Liepājā, atgrieziet mums Pertiu un Verpakovski. kad viņi bija Liepājā, mēs cīnījāmies par kausu, spēlējām ar vietējiem spēlētājiem un vēl pie tam ar mazu budžetu. es esmu bijis Liepājas futbola fans, jau ilgu laiku pirms Pertias un Verpakovska. viņi visu paveica bez naudas. viņi visiem pierādīja, ka ir speciālisti, tā piesaistot RFS un Valmieru. lai gan neesmu abu klubu fans, fakti ir fakti.

     [+] [-]

, 2021-12-02 21:20, pirms 2 gadiem
Neatdosim Pertiju

     [+] [-]

, 2021-12-03 09:30, pirms 2 gadiem
Guru no geto rakstīja: Neatdosim Pertiju
mums arī nevajag... Liepāja viņam daudz ko neļāva.... nevarēja bļaut kā nokauts un vēl viss kaut ko

     [+] [-]

, 2021-12-03 20:58, pirms 2 gadiem
Ļurba rakstīja: mums arī nevajag... Liepāja viņam daudz ko neļāva.... nevarēja bļaut kā nokauts un vēl viss kaut ko
Ko lai dara ka jūs tur Ļiepājā tik jūtīgi