Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendika cīņā par karjeras rekordu biatlona klasikā

Andris Vētra
Andris Vētra

Bendika cīņā par karjeras rekordu biatlona klasikā
Kaisa Mekereinena
Foto: AFP

Ceturtdien Estešundā (Zviedrija) Pasaules kausa izcīņas 1. posmā biatlonā tiks aizvadītas pirmās individuālās sacensības sievietēm – 15 kilometru klasika. Baibai Bendikai 59. starta numurs. Sacensību sākums plkst. 18:15 pēc Latvijas laika.

15 kilometru individuālā distance sievietēm

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma galvenā favorīte Kaisa Mekereinena (Somija) ir arī viena no ceturtdienas biatlona klasikas favorītēm. Par Mekereinenas galvenajām konkurentēm uzskatāmas Marī Dorēna Abēra (Francija), kura pāru jauktajā stafetē apliecināja, ka ir labā sportiskajā formā, Tirila Ekhofa, ar kuru sastāvā Norvēģija uzvarēja jauktajā stafetē, kā arī čehietes Gabriela Soukalova un Veronika Vītkova.

Favorītu lokam pieskaitāmas arī Vācijas biatlonistes, no kurām labākās izredzes ir Franciskai Proisai un Franciskai Hildebrandai. Precīzā Laura Dālmeiera veselības problēmu sezonu sāks vēlāk. Komandā vietu izcīnījusi Miriama Gesnere, kura startēs jau klasikā.

Biatlona klasikā izšķiroša nozīme ir precizitātei šaušanā, tāpēc pārsteigt varētu Nadežda Skardino, kura šosezon būs Baltkrievijas izlases līdere (šo sezonu izlaiž Darja Domračeva). Par uzvaru cīnīsies arī Valentīna Semerenko (Ukraina), kā arī Olga Podčufarova (Krievija).

Par neveiksmēm jauktajā stafetē reabilitēties alks tādas pazīstamas biatlonistes kā Karina Oberhofere (Itālija) un Selīna Gasparina (Šveice) – abām pa diviem soda apļiem jau stafetes pirmajā posmā. Pirmās sacensības šajā Pasaules kausa izcīņas sezonā būs Dorotejai Vīrerei (Itālija), kura stafetē nestartēja slimības dēļ.

Pērn biatlona klasikā Estešundā uzvarēja Domračeva. Biatlona klasikā pa reizei uzvarēja arī Mekereinena un Jekaterina Jurlova (Krievija). Par jauno sezonu plašāk lasiet biatlona pirmssezonas apskatā.

Iepriekšējās nedēļas nogalē pāru jauktajā stafetē Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika izcīnīja astoto vietu. Pāru jauktajā stafetē Bendika četrās šaušanās izmantoja četras rezerves patronas, apliecinot spēju būt precīzai arī visai izšķirošos momentos. Iepriekšējā sezonā Bendikai posms Estešundā nebija veiksmīgs – sprintā piedzīvots kritiens un salauzta šautene. Pirmssezonas sacensībās sasniegtais rezultāts (31. vieta) un sniegums jauktajā stafetē pamatoti ļauj cerēt uz jaunu karjeras rekordu (labākais rezultāts biatlona klasikā ir 79. vieta, individuālajās disciplīnās kopumā – 61. vieta, kas sasniegta sprintā).

Kopumā sacensībām pieteiktas 103 biatlonistes. Sacensību sākums plkst. 18:15 pēc Latvijas laika, tiešraide Eurosport un internetā. Sestdien norisināsies sacensības sprintā, kurās plāno startēt arī Andrejs Rastorgujevs.

15 km klasika sievietēm PK izcīņā 2015./16. sezonā

DatumsPosmsNorises vietaZeltsSudrabsBronza
3. dec.1.Estešunda
14. jan.5.Rūpoldinga
9. mar.PČ.Holmenkollena

Pasaules kausa izcīņa, 1. posms (Estešunda)

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
29. nov.14:45pāru jauktā stafeteNorvēģijaKanādaVācija
29. nov.16:302 x 6 km + 2 x 7.5 km jauktā stafeteNorvēģijaVācijaČehija
2. dec.18:1520 km individuālā distance vīriešiemBjerndālensŠempsVolkovs
3. dec.18:1515 km individuālā distance sievietēm
5. dec.13:3010 km sprints vīriešiem
5. dec.16:307.5 km sprints sievietēm
6. dec.12:0012.5 km iedzīšana vīriešiem
6. dec.14:3010 km iedzīšana sievietēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-12-02 23:04, pirms 9 gadiem
Novēlu sašaut pa nullēm un ieslepot top30.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-03 03:02, pirms 9 gadiem
autori atmari ar savu Eštešundu, valodnieki ibio

     [+] [-]

, 2015-12-03 07:05, pirms 9 gadiem
Šosezon varētu izšaut Vīrere, ja nemocīsies ar slimibām.

P.S. Kā vienmēr turēšu īkšķus par Soukalavu.

  -2 [+] [-]

, 2015-12-03 10:32, pirms 9 gadiem
Varat riet cik gribat par pilsetas nosaukumu, bet visur netaa ir vards Estešunda un nekads cits. Pirms rejat parliecinaties par faktu patiesumu, vai arī Jūs visi reejeeji uzradiet savus lingvistikas izglitibas dokumentus

  +2 [+] [-]

, 2015-12-03 14:59, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: Varat riet cik gribat par pilsetas nosaukumu, bet visur netaa ir vards Estešunda un nekads cits. Pirms rejat parliecinaties par faktu patiesumu, vai arī Jūs visi reejeeji uzradiet savus lingvistikas izglitibas dokumentus
Östersund - lai tā lv lingvistika iet uz vienu vietu, ja cilvēks reāli nezinātu ko meklēt, ievadot latvisko variantu google sanāk aptuveni Esteshund... un kas tas ir??? google pat nepiedāvā pareizo atbildi, kā varinatu...

Respektīvi, tie lingvisti ir kaut kāda nesaprotama sabiedrības daļa, kura domā, ka tādejādi mēs esam kas īpašs, bet reāli sanāk otrādi, es uzskatu, ka ja viņi izdomā savus noteikumus orģinālvārdu ķēmošanai, tad būtu obligāti iekavās jānorāda vārds oriģinālvalodā.

Tas pats bija ar faktu, ka dzimtsarakstu nodaļās neļāva reģistrēt vārdus bērniem, kuri neatbilst lingvistijas noteikumiem, pimēram Otto (vajadzēja Oto) vai Melissa (Melisa), paldies dievam, ka ir tā Eiropas tiesa un pēc tam, kad no budžeta nācās samaksāt pāris simtu tūkstošus sodos, šie atslāba )))

     [+] [-]

, 2015-12-03 18:13, pirms 9 gadiem
Lai izdodas !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja