Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Gvardiola kategoriski noraida iespēju vēl kādreiz trenēt "Barcelona"

Agris Suveizda

Gvardiola kategoriski noraida iespēju vēl kādreiz trenēt "Barcelona"
Žuzeps Gvardiola. Foto: PA Wire/PA Image/Scanpix

Anglijas futbola kluba "Manchester City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola kategoriski noraidījis iespēju, ka vēl kādreiz varētu stāties "Barcelona" galvenā trenera amatā.

Viens no "Barcelona" prezidenta amata kandidātiem Viktors Fonts iepriekšējā nedēļā pauda, ka viena no viņa prioritātēm ievēlēšanas gadījumā būtu kluba leģendu atgriešanās. Lai arī par Fonta galveno kandidātu uz trenera krēslu tiek saukts Čavi Ernandess, viņš pieminēja arī Gvardiolu, kurš gan palika nelokāms un ne pirmo reizi kopš kluba pamešanas sacīja, ka viņa atgriešanās kā galvenajam trenerim nav iespējama.

"Esmu "Manchester City" treneris – mans mērķis ir gūt lielus panākumus šeit. Tas brīdis atgriezties Barselonā kā trenerim ir pagājis. Savu posmu dzīvē tur jau nodzīvoju, tas bija ārkārtīgi labs, taču tagad treneris ir Ronalds Kūmans – lūdzu, cieniet viņu! Viņš ir treneris, un viņš ir mans draugs," 49 gadus vecais Gvardiola preses konferencē aizstāvēja savu bijušo komandas biedru Kūmanu, kurš ir astoņus gadus vecāks.

"Barselonā būs vēlēšanas, lai izlemtu, kurš būs jaunais prezidents un jaunā valde, kas komandu un klubu stūrēs pēc iespējas labāk, kā tas vienmēr ir bijis. Es kļūstu vecs. Lai būtu "Barcelona" treneris, ir nepieciešama īpaša enerģija un īpašs knifs, kas jau ir aizgājis. Tādēļ šis darbs ir jādara jauneklīgiem cilvēkiem un labiem treneriem. Esmu teicis jau daudz reižu – mans laiks Barselonā kā trenerim ir galā," bilda Gvardiola, kurš agrāk gan nav izslēdzis iespēju atgriezties klubā citā amatā.

Kā spēlētājs un treneris Gvardiola "Barcelona" rindās ir pavadījis 22 gadus, un viņa četru gadu posms pirmās komandas galvenā trenera amatā bijis viens no spožākajiem kluba vēsturē. Gvardiolas vadībā "Barcelona" no 2008. līdz 2012. gadam izcīnīja trīs Spānijas titulus un superkausus un pa divām reizēm triumfēja Čempionu līgā, Pasaules kausā klubiem, UEFA Superkausā un Spānijas Karaļa kausā.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  -3 [+] [-]

, 2020-11-02 10:51, pirms 3 gadiem
Pareizi, neies bojāt savu reputāciju uz nabagu klubu.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-02 11:36, pirms 3 gadiem
Ja Barsa nebūtu uz bankrota robežas, tad varētu teikt-nekad nesaki nekad, jo ko nevar par naudu, tad to var par ļoti lielu naudu.
Diemžēl, bet Barsas kontekstā tas šobrīd nav aktuāli.

     [+] [-]

, 2020-11-02 13:40, pirms 3 gadiem
Kas ir ar Barcas naudu?
Pareizs kluba finansiālais modelis būtu Messi ēras laikā veikt uzkrājumus, lai būtu ko tērēt, kad Messi ēra beigsies...

     [+] [-]

, 2020-11-02 13:57, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Kas ir ar Barcas naudu?
Pareizs kluba finansiālais modelis būtu Messi ēras laikā veikt uzkrājumus, lai būtu ko tērēt, kad Messi ēra beigsies...
Ne vienmēr teorija iet kopā ar praksi.
Paskaties cik FC Barselona nevajadzīgu spēlētāju sēž tribīnēs, un dažreiz arī spēlē, tad sapratīsi, kur ir palikusi Barsas nauda.
Plus tie zaudējumi, kurus ir izraisījusi COVID-19. Tukšās skatītāju tribīnes.