Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Sestdienas spēle pret "Dinamo" būs tikpat grūta kā Rīgā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņš: "Sestdienas spēle pret "Dinamo" būs tikpat grūta kā Rīgā"
Kaspars Daugaviņš. Foto: HC Vityaz TV

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Podoļskas "Vityaz" vakar Balašihā pieveica līdervienību Omskas Avangard" (2:1 PM). Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš atklāj, ka viņam patīk būt "Vityaz" komandā. 3. oktobrī Podoļskā būs cīņa pret Rīgas "Dinamo".

"Vityaz" šosezon spēlē nestabili: ir zaudējumi pret sava līmeņa komandām un uzvaras pār favorītiem.
- Jā, bija divas trīs spēlēs, kur mēs, var teikt, iešāvām paši sev kājā. It kā spēlējām labi, bet neizdevās uzvarēt. Tādā veidā zaudējām pāris svarīgos mačos, bija jāsavāc vairāk punktu. Bet galvenais, ka mēs virzāmies uz priekšu. Sestdien būs mājas spēle pret Rīgas "Dinamo", pret kuru šosezon jau zaudējām viesos [8. septembrī 3:4]. Gribas atdot parādiņu.

Mačs pret Rīgas "Dinamo" jums joprojām ir īpašs un principiāls?
- Īstenībā katrs mačs svarīgs, bet pret Rīgu vienmēr ir patīkami spēlēt. Šajā brīdī jāatceras, ka "dinamiešiem" piekāpāmies viņu laukumā - tagad jāizdara secinājumi un jāpacenšas revanšēties. Pēc karantīnas viņiem bija pirmā spēle pret Minskas "Dinamo". Cik zinu, pievienojušies vairāki jauni spēlētāji. Gatavosimies ļoti rūpīgi, esmu par 100% pārliecināts, ka spēle būs tikpat grūta kā viņu laukumā.

Pēc sezonas pirmajiem mačiem rodas iespaids, ka "Vityaz" varbūt vieglāk ir spēlēt izbraukumā, nevis mājās.
- Ja skatāmies statistikā, paņemt punktus labāk sanāk viesos. Bet nepatīkamas tradīcijas jācenšas lauzt un biežāk uzvarēt mājās.

Varbūt komandas rezultātus ietekmē tas, ka ar pandēmiju saistīto ierobežojumu dēļ tribīnēs nav tik daudz līdzjutēju?
- Uzskatu, ka mūsu mājas spēles apmeklē pietiekams līdzjutēju skaits, cik vien ļauj reglaments. Mēs jūtam viņu atbalstu. Mums pašiem morāli jāpārvar barjera, kas, neskatoties un labu spēli, neļauj novest maču līdz uzvarai.

Aizvadītajā vasarā pievienojāties Piemaskavas klubam "Vityaz". Kādi ir pirmie iespaidi par jauno komandu?
- Viss super - laba komanda, kas pēdējās sezonās pierādījusi, ka pret jebkuru pretinieku var līdzvērtīgi spēlēt un uzvarēt. "Vityaz" ir teicams kolektīvs, labs treneru korpuss, visa procesa lieliska organizēšana. Tādējādi man ir patīkami spēlēt šajā komandā. Bet tālāk ne jau es izlemšu, cik ilgi te palikšu [smaida].

Izmantotie resursi:
news.ru