Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Šmits: ''Šķiet, ka rīt būs grūtākā spēle turnīrā, taču fināla cienīga''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šmits: ''Šķiet, ka rīt būs grūtākā spēle turnīrā, taču fināla cienīga''
Rolands Šmits. Foto: FIBA

Latvijas izlases viens no vadošajiem basketbolistiem Rolands Šmits pēc šodien aizvadītā treniņa portālam ''Sportacentrs.com'' vairāk vērtēja rītdienas pretinieku Brazīliju, akcentējot tās fizisko spēku un spēju trāpīt metienus. Viņaprāt, rītdienas mačs varētu būt grūtākais turnīrā, taču fināla cienīgs.

Šodien īsu treniņu pirms rīt gaidāmās izšķirošās cīņas par ceturtdaļfinālu 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīja Latvijas vīriešu izlase. Rīt pretiniekos ir Brazīlija, kas vakar spēja sagādāt nelielu pārsteigumu, apspēlējot Kanādu. Pēc nodarbības portālam ''Sportacentrs.com'' komentāru sniedza Rolands Šmits, sakot, ka ir sekojis vakardienas spēlei.

''Jā, skatījos! Bija tiešām interesanta spēle. Brazīlija nospēlēja ļoti labi, un rīt mums ir jābūt gataviem uz tādu pašu basketbolu, ja ne vēl labāku.'' Ko Šmits novērojis Brazīlijas sniegumā? ''Fizisku basketbolu! Visi cīnījās fiziski. Viņu spēlētāji ir fiziski spēcīgi, ar lieliem augumiem. Ir arī spēlētāji, kuri spēj trāpīt tālmetienus.''

Mačos pret Kanādu un Spāniju Rolandam Šmitam nācās spēlēt pret augumā garākiem un fiziski spēcīgiem pretspēlētājiem. Tas rezultējās ar to, ka viņš iedzīvojās piezīmju problēmā, vakar pēc ceturtās piezīmes trešajā ceturtdaļā vairs laukumā neatgriežoties. ''Ir piezīmes, kuras tu uzsit, un ir piezīmes, kuras tev vienkārši iedod. Tāds ir sports. Jā, pēdējās divās spēlēs man bija nedaudz problēmas ar piezīmēm, bet jācenšas neuzsist, kur to nevajag.''

Arī rīt Rolandam var sanākt cīņa par fiziski spēcīgiem basketbolistiem. Vidēji 15 punktus spēlē un 9.8 atlēkušās bumbas iespēj viens no komandas līderiem Brunu Kaboklu. ''Jāpiedomā vienkārši,'' uz jautājumu, kā labāk izvairīties no piezīmju problēmas arī rīt, saka viens no šīs izlases vadošajiem basketbolistiem. ''Ja ir jāsedz komandas līderi, tad, visticamāk, arī tā var būt, ka vari dabūt piezīmes. Man pašam jāpiedomā pie tā, lai tās neuzsistu.''

Brazīlijas izlases pieredzējušais saspēles vadītājs Marselinju Huertass pauda, ka rītdienas spēle būs kā fināls. Tam piekrita arī Rolands, taču akcentēja, ka mačs nebūs viegls. ''Jā, spēle būs kā fināls. Man gan šķiet, ka tā būs turnīra grūtākā spēle. Cik redzēju no viņu basketbola, tad viņi patiešām ir fiziski spēcīgi. Rīt būs fināla cienīga spēle.''

Kas jāpaveic Latvijai, lai varētu cīnīties par uzvaru un kāroto vietu ceturtdaļfinālā? ''Tas, ko esam darījuši līdz šim - jāspēlē fizisku un ātru basketbolu. Ja tā darīsim, tad arī viss būs kārtībā. Mums jāspēlē savā fiziskajā līmenī un kā komandai.'' Aiz muguras šajos mačos bijis sestais spēlētājs jeb Latvijas izlases fani, kuru atbalsts vienmēr nācis talkā. ''Viņi vienmēr mums palīdz!''

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  -1 [+] [-]

, 2023-09-02 14:37, pirms 9 mēnešiem
Timmas instagram ierakstā gramatikas kļūdas varēja labot, bet te, tekstā, kurš ir ticis runāts nevis rakstīts, nevar.
" Man pašam jāpiedomā pie tā, lai VIŅAS neuzsistu.'' Ko neuzsistu? Sievietes, ja sauc par viņām?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-02 14:39, pirms 9 mēnešiem
Bet ja par tēmu, Šmits rīt būs ļoti svarīgs spēlētājs. Ņemot vērā, ka Anžejs nespēlē vispār un Čavars spēlē ļoti minimāli, Šmitam tiks uzticēts Kaboklo. Un čalis ir pierādījis šajā turnīrā, ka viņa augums un garās rokas var sagādāt jebkuram garajam problēmas.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-02 16:01, pirms 9 mēnešiem
valtcis rakstīja: Bet ja par tēmu, Šmits rīt būs ļoti svarīgs spēlētājs. Ņemot vērā, ka Anžejs nespēlē vispār un Čavars spēlē ļoti minimāli, Šmitam tiks uzticēts Kaboklo. Un čalis ir pierādījis šajā turnīrā, ka viņa augums un garās rokas var sagādāt jebkuram garajam problēmas.
Nebrīnīšos ja Anžejs rīt uznāks un nospēlēs lieliski pret palēnajiem Brazīļu lielajiem, pret Spāņiem un Kanādu mums vajadzēja ātrumu, pret Brazīliju pieļauju ka Anžejs un Čavars spēlēs padaudz, bet tas viss no Banki atkarīgs jo spēlētāji laukumā atdzīvina viņa redzējumu.

     [+] [-]

, 2023-09-02 20:16, pirms 9 mēnešiem
Galvenai lai Rodions būtu atpūties...atslēgas spēlētājs!

     [+] [-]

, 2023-09-02 20:17, pirms 9 mēnešiem
valtcis rakstīja: Bet ja par tēmu, Šmits rīt būs ļoti svarīgs spēlētājs. Ņemot vērā, ka Anžejs nespēlē vispār un Čavars spēlē ļoti minimāli, Šmitam tiks uzticēts Kaboklo. Un čalis ir pierādījis šajā turnīrā, ka viņa augums un garās rokas var sagādāt jebkuram garajam problēmas.
Čavars ir pazudis tulkojumā...pie tāda līmeņa ir jāpierod!

     [+] [-]

, 2023-09-02 23:06, pirms 9 mēnešiem
ingars31 rakstīja: Čavars ir pazudis tulkojumā...pie tāda līmeņa ir jāpierod!
Čavars, ja godīgi, nekad nebūs tādā līmenī. Ar tādu augumu ir jāmāk kaut ko krietni labāk un vairāk, lai darbotos šajā līmenī. Ir jābūt driblam, metienam, ātrumam.

     [+] [-]

, 2023-09-02 23:07, pirms 9 mēnešiem
heh rakstīja: Nebrīnīšos ja Anžejs rīt uznāks un nospēlēs lieliski pret palēnajiem Brazīļu lielajiem, pret Spāņiem un Kanādu mums vajadzēja ātrumu, pret Brazīliju pieļauju ka Anžejs un Čavars spēlēs padaudz, bet tas viss no Banki atkarīgs jo spēlētāji laukumā atdzīvina viņa redzējumu.
Anžejs jau nav lēns, tas tā, pirmāmkārtām. Vienkārši, šobrīd mūsējie cenšas visu laiku turēt laukumā piecinieku, kur jebkurš var iemest truli.
Anžejs vispār var, bet dara to pārāk neregulāri.