Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dairis: ''Tālāk braucam uz Manilu, lai cīnītos par vietu četriniekā''

Dairis: ''Tālāk braucam uz Manilu, lai cīnītos par vietu četriniekā''
Dairis Bertāns (priekšplānā). Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns pēc valstsvienības uzvaras pār Brazīliju un iekļūšanas 2023. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā portālam ''Sportacentrs.com'' vairāk vērtēja spēli, jau šobrīd sasniegto un cik viegli vai grūti ir pašam atrasties uz soliņa.

Vakar ar uzvaru pār Brazīliju Pasaules kausa ceturtdaļfinālā iekļuva Latvijas vīriešu basketbola izlase, tādējādi rakstot jaunu vēstures lappusi basketbolā. Trešdien par vietu pusfinālā tā spēkosies pret Vāciju.

Traumas dēļ izlasei vairs nevar palīdzēt kapteinis Dairis Bertāns, kurš uz spēlēm ģērbjas un uzmundrina valstsvienību no rezervistu soliņa. ''Nekas viegls nebija. Mums bija grūti, bet brazīļiem daudz, daudz grūtāk. Īpaši otrajā puslaikā apgrūtinājām pilnīgi visu, ko viņi gribēja darīt, un tieši tamdēļ to uzvarējām pārliecinoši.'' Viena no svarīgākajām izmaiņām, kas tika veikta spēles laikā, bija saistīta ar aizsardzību - ja pirmajā puslaikā pie blokiem latvieši nemainījās, tad, sākot ar otro puslaiku, mainījās. ''Tas mums palīdzēja jau pret Spāniju un arī šodien bija mūsu lielākais ierocis. Lai arī viņiem bija lieli un gari centri, mūsu mazie cīnījās kā lauvas.''

''Ir grūti. Raujos un gribu skriet laukumā, lai palīdzētu. No otras puses - ja džeki šādi spēlē un uzvar, tad varbūt arī labāk nejaukties,'' uz jautājumu, cik viegli vai grūti spēles vērot no rezervistu soliņa, atbildēja izlases kapteinis. ''Taktiku un spēles plānu izdomā treneri - varbūt brīžiem cīņas karstumā kādam atgādinu, ko mēs kādā no situācijām bijām sarunājuši darīt. Es vienkārši bļaustos uz soliņa,'' Bertāns turpināja teikt, vai sniedz kādus ieteikumus treneriem. ''Dažreiz man ko pajautā - par kādu spēlētāju, piemēram. Kopumā treneri dara izcilu darbu. Uz katru spēli tas plāns ir bijis labs. Arī pret Kanādu tā bija - tas strādāja, tikai ne līdz galam, jo paši neizturējām.''

Līdzīgi Rodionam Kurucam un arī savam brālim Dāvim, Dairis minēja, ka vēl nekas nav beidzies. ''Neskaitot 1935. gada uzvaru Eiropas čempionātā, šis ir lielākais sasniegums Latvijas basketbolā. No otras puses - mēs gribam vairāk. Mēs neapstājamies. Par uzvaru priecājamies un svinam, bet tālāk braucam uz Manilu un cīnāmies par vietu četriniekā.'' Liels nopelns sasniegumā bijis arī sestajam spēlētājam. ''Vienkārši kosmoss. Mēs šeit jūtamies kā mājās. Liela daļa no tā, ko mēs darām laukumā, ir līdzjutēju nopelns. Milzīgs paldies!''

Šodien izlase veic pārlidojumu uz Filipīnām, kur Manilā turpināsies visu finālspēļu izspēle līdz 10. septembrim. Astotniekā vēl bez Latvijas un Vācijas tikušas ASV, Kanāda, Lietuva, Serbija, Itālija un Slovēnija.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS


, 2023-09-04 15:16, pirms 9 mēnešiem
Klau, bet vai Dairim tas apakšcelis, gadijumā, nav sadaktarēts? NBA it kā tādos gadijumos vidēji 9 dienas... Vai nevar paspēt uz pusfinālu?
, 2023-09-04 17:06, pirms 9 mēnešiem
5-6 nedēļas ārā un 9 dienas visa forma tāpat pazudusi
Luka Banki. Foto: FIBA
13

Sākas "Gada balva basketbolā 2023" balsojums, nosaukti nominanti

Latvijas Basketbola savienība nosaukusi kandidātus uz Gada basketbolista, Gada basketbolistes un Gada trenera balvu, aicinot sabiedrību piedalīties interneta balsojumā, kas būs daļa no veida, kā tiks noteikti uzvarētāji.
Viktors Vembanjama. Foto: FIBA
1

Vembanjama apsola dalību Francijas izlasē olimpiskajās spēlēs

Francijas basketbola jaunā zvaigzne Viktors Vembanjana vietējiem medijiem apliecinājis savus nodomus startēt nākamā gada olimpiskajās spēlēs.
Luka Banki. Foto: LBS
37

Latvijas izlases stūrmanis Banki vadīs Eirolīgas klubu Boloņas "Virtus"

Titulētais Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" pavēstījis par divu gadu vienošanās panākšanu ar Latvijas vīriešu valstsvienības itāļu galveno treneri Luku Banki.