Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova "US Open" šogad bez uzvarām arī dubultspēļu sacensībās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova "US Open" šogad bez uzvarām arī dubultspēļu sacensībās
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova kopā ar Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu piedzīvoja zaudējumu divas dienas spēlētā "US Open" dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā, ar 1:6, 7:5, 5:7 piekāpjoties Rumānijas pārim Monika Nikulesku/Elena Gabriela Ruse. Sevastovai ar pārinieci pēc izglābšanās otrajā setā (3:5) neizdevās nosargāt breika pārsvaru pēdējā setā (3:0).

Mačs iepriekšējā pievakarē tika pārtraukts pie rezultāta 1:6, 3:2. Cīņai atsākoties 21 stundu vēlāk, Anastasija Sevastova un Hercoga zaudēja trīs geimos pēc kārtas, bet vēlāk atspēlējās, no 3:5 uzvarot septiņos geimos pēc kārtas. Maču izservēt nespēja Nikulesku, bet Ruse aiznākamajā geimā neprata nodrošināt taibreiku, setu pabeidzot ar dubultkļūdu.

Sevastova ar pārinieci mača jaunāko dalībnieci Rusi nobreikoja arī 3. seta otrajā geimā un drīz bija vadībā ar 3:0. Taču ar tādu pārsvaru pret cīņas favorītiem nepietika. Sevastova un Hercoga zaudēja četros geimos pēc kārtas, pie 3:4 atguva breiku, bet no 5:4 vairs geimus neieguva.

Servējot par palikšanu mačā, iepriekš daudz kļūdu pieļāvusī Ruse nezaudēja nevienā izspēlē. Pie 5:5 nesekmīgs serves geims Sevastovai, nespējot novērst breiku. Hercoga breikbumbas izspēlē vienkāršā situācijā kļūdījās pie tīkla, bumbiņu raidot autā. 2. setā nespējusi izservēt maču, Nikulesku tagad tika galā ar uzdevumu.

Ranga 204. vietā esošā Sevastova šogad tikai ceturto reizi piedalījās dubultspēļu turnīrā (2-4 bilance). Abas uzvaras gūtas februārī WTA 250 turnīrā Melburnā kopā ar Horvātijas tenisisti Petru Martiču.

Pārējos trīs turnīros zaudējums jau 1. kārtā ar trim dažādām pāriniecēm – "Australian Open" ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, Tokijas olimpiskajās spēlēs ar Aļonu Ostapenko un šonedēļ "US Open" ar Hercogu.

Viņai "Grand Slam" karjerā ir 10-23 bilance, lielāko daļu uzvaru gūstot Ņujorkā (7-7). "US Open" ir vienīgais "Grand Slam" turnīrs, kur viņa tikusi tālāk par 2. kārtu, abas reizes to paveicot ar Pavļučenkovu – 2018. gadā ceturtdaļfināls un 2019. gadā 3. kārta.

Sevastova ceturtdien pabeidza nesekmīgo "Grand Slam" sezonu, kurā viņa dubultspēlēs uzvaras neguva (0-2), bet vienspēles sakrāja tikai divas (2-4), abas izcīnot Vimbldonā, kur pieveikta ranga 101. vietā bijusī Zarina Dijasa (6:4, 6:1) un 70. numurs Marta Kostjuka (1:6, 6:4, 6:3).