Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas viedokļi: divi grandi, šaubas par "Chelsea" un MU un pārdomas par Ņūkāslu

Rolands Eliņš

Premjerlīgas viedokļi: divi grandi, šaubas par "Chelsea" un MU un pārdomas par Ņūkāslu
Arkādijs Birjuks, Ilvars Koscinkevičs un Kaspars Gorkšs. Foto: FK RFS, Publicitātes un Romāns Kokšarovs/F64

Straujiem soļiem tuvojas Anglijas Premjerlīgas jaunā sezona, un pirms tās sākuma aicinājām savas prognozes un viedokļus piedāvāt trīs Anglijas futbola pazinējiem – Ilvaram Koscinkevičam, Arkādijam Birjukam un Kasparam Gorkšam.

Divas izteiktas favorītes – "Liverpool" un Mančestras "City"

Kaspars Gorkšs, bijušais LFF prezidents un futbolists, ieskaitot arī vienu sezonu Premjerlīgā: Apgalvojumam par to, ka favorītes uz titulu ir tieši divas, nevaru iebilst. Droši vien arī šosezon būs ļoti līdzīga cīņa starp "Liverpool" un "City", kurā abas komandas reti zaudēs punktus. Kā "Liverpool" atbalstītājs gan cerēšu, ka šī komanda pratīs izmantot kādu "City" klupienu vai paslīdēšanu, bet principā jau jārēķinās ar to, ka abi klubi būs virsotnē. Skaidrs, ka "City" ir jauna superzvaigzne Ērlinga Holanna izskatā, bet arī "Liverpool" ir jauns uzbrucējs Nuņess, kas nomainījis Sadio Manē, un domāju, ka šī komanda būs izsalkusi pēc revanša.

Ilvars Koscinkevičs, Viaplay komentētājs: "City" jau pierādījusi, ka spēj sezonas finišā nezaudēt ātrumu un nokārtot titulu. Savukārt "Liverpool" tagad jābūt sportiski ļoti niknai, jo divas sezonas pēc kārtas titulu nav izdevies izcīnīt, lai arī rādīta lieliska spēle. Interesants faktors būs Holanns – kas zina, varbūt viņš būs nevis vienkārši bombardieris, bet superbombardieris jau pirmajā sezonā. Saraksts ar tām komandām, kas varētu favorītēm sarūpēt pamatīgas problēmas, gan ir garāks nekā varētu likties, un šeit papildus citiem grandiem arī Lestera un "West Ham" nāks ar ar savām ambīcijām.

Arkādijs Birjuks, TV4 un "TV3 Sport" komentētājs: Starp tuvākajām konkurentēm tāda viena konkrēta nav izkristalizējusies, kas varētu pieteikties kompānijā ar "Liverpool" un "City". Starpsezonā jau arī nemaz tik daudz būtisku izmaiņu nebija. Holanna ienākšana "City", protams, ir liels notikums, taču sezonas pirmās spēles, ieskaitot Anglijas "Community Shield", ir labs rādītājs, ka varbūt arī viņam ne viss būs tik skaisti un rožaini kā bija Vācijā. Bet nu kura tad būs gatava ielauzties vadošajā divniekā? "Arsenal" pārbaudes mačos grauj, bet man tas būs liels pārsteigums, ja beigās "Arsenal" vispār tiks četriniekā. "Chelsea" ir savas problēmas, tā neizskatās gatava sezonai, un "United"... nu, tad jau pat "Tottenham" drīzāk nekā "United". Jo līgas augšgalā jau nav nemaz tik milzīgu izmaiņu, salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Anglijas grandu sešinieks – kuram gaidāma vissmagākā sezona?

Gorkšs: Par pārējiem Anglijas grandiem runājot, pirmoreiz redzu "Tottenham" kā komandu, kas patiešām vēlas titulu un iziet uz to. Mančestras "United" veic nu jau kārtējo pārbūvi, un attiecīgi atkal nevajadzētu noskaņoties, ka viss uzreiz sanāks. Taču lielākās bažas laikam ir par "Chelsea". Lai arī man ļoti simpatizē šīs komandas treneris , tomēr domāju, ka komandai šis ir ļoti saraustīts laiks un būs grūti. Jā, ir transfēros piesaistīti jauni spēlētāji kā Stērlings un Kulibali, taču...

Koscinkevičs: "Chelsea", manuprāt, būs spēcīga pretendente uz vietu trijniekā, bet vairākus savus šovasar noskatītos spēlētājus viņi tomēr neieguva. Toties ieguva Stērlingu. Principā katra lielā Anglijas komanda veica vismaz vienu augsta līmeņa transfēru. Redzu šosezon potenciāli spēcīgu "Tottenham", redzu potenciāli spēcīgu "Arsenal". "Chelsea" lielais pluss būs stabilitāte sezonas mērogā. Nu, šajā kompānijā man Mančestras "United" izceļas negatīvā ziņā, domāju, ka komandai klāsies ļoti grūti konkurencē ar citām vadošajām komandām. Vismaz man nav pārliecības par "United" šobrīd.

Par Ronaldu Mančestrā? Šobrīd nedaudz sanāk spekulēt par viņa nākotni, taču, ja viņš paliks "United", ar tūkstoš procentu pārliecību saku, ka viņš joprojām būs viens no galvenajiem faktoriem visā līgā. Ronaldu tomēr ir izcils vārtu guvējs, un šajā ziņā viņš savu darbu paveiks. Var diskutēt, cik daudz viņš strādā vai nestrādā komandas labā, bet dienas beigās ir tā, ka Ronaldu gūst daudz vārtus un viņš var viens izšķirt spēles likteni.

Birjuks: Izskatās, ka treneris ten Hāgs nevēlas, lai Ronaldu būtu izšķirošais spēlētājs komandā, no kura atkarīgs, vai komanda ceļas vai krīt. Tur vēl pietiek neskaidrību. Iespējams, ka svarīgs Mančestrā kļūs Ēriksena faktors, bet skaidrs, ka viņš vēl jāieļļo komandas spēlē. Vispār "United" vēl ir grūti raksturojama, pārbaudes spēles īsti neko daudz nepasaka un var būt mānīgas. Bet nu komandai šobrīd vismaz ir treneris, atšķirībā no iepriekšējā pusgada.

Par atpalikšanu no citiem grandiem – varbūt ne visas sezonas mērogā, bet pats sākums varētu būt problemātisks "Chelsea". Pirmajā spēlē viesos pret "Everton", tad augustā vēl mači pret "Tottenham" un "Leicester". Amerikāņu beisbola komandas īpašniekam tomēr ir grūti uzreiz pārņemt futbola granda transfēru veikšanu, un pagaidām tas arī īsti labi nav sanācis. Komandai vēl jāsaprot, vai tā spēlēs ar diviem vai trim centra aizsargiem, gaidāma pārkārtošanās, un sezonas pirmajos mēnešos tam vajadzētu atstāt iespaidu arī tabulā, kur "Chelsea" varētu nepietuvoties favorītiem līdz pat PK finālturnīra sākumam.

Kurš "negrands" būs ticamākais kandidāts uz vietu Eirokausu zonā?

Gorkšs: Droši vien nevienu nepārsteigšu, sakot, jo vairāk naudas, jo vairāk iespēju. Līdz ar to loģiski izcelt "Newcastle" ar saviem jaunajiem īpašniekiem. Klubs tomēr ir ar senu vēsturi un uzticamu fanu bāzi, kas tagad ieguvusi pavisam citu noskaņojumu par savas komandas ambīcijām. Turklāt komandā savākts interesants sastāvs, varbūt pretēji gaidītajam, kad futbola jaunbagātnieki uzreiz ķeras pie skaļiem uzvārdiem. Tāpat nozīmīga loma būs vietējiem spēlētājiem, galvenais treneris Edijs Havs ir talantīgs un ar lielu potenciālu. Nauda runā, un liekas, ka tā būs arī Ņūkāslas sakarā.

Koscinkevičs: Lestera un "West Ham" man izskatās līdzīgās pozīcijās kā komandas, kas varētu maisīt gaisu vadošajā sešiniekā. Interesants jautājums ir arī par "Everton", kas vasarā zaudēja Rišarlišonu, taču arī ieguva papildinājumus, un es neticu, ka komanda aizvadīs vēl vienu tik sliktu sezonu kā iepriekšējo. Savukārt Ņūkāsla, manuprāt, nebūs spējīga skrieties ar favorītiem. Tā uzreiz tas tomēr nenotiek. Atsevišķos nogriežņos gan jau Ņūkāsla parādīs labu sniegumu, taču sezonas kopējā griezumā – nē, neticu.

Birjuks: Banālākā atbilde uz šo jautājumu noteikti ir "Newcastle". Tā jau pavasarī spēlēja un krāja punktus kā Eirokausu zonas, pat Čempionu līgas zonas komanda. Vasarā tā ieguva spēcīgu papildinājumu aizsardzībā Svenu Botmanu no "Lille", vienu no labākajiem centra aizsargiem, vismaz savā vecumā noteikti. Tāpat arī vārtos Niks Poups būs uzlabojums, un Ņūkāsla varētu krāt punktus tikpat stabili kā pavasarī. No citām komandām "Aston Villa" izskatās simpātisks projekts, arī "Crystal Palace" pavasarī parādīja potenciālu, bet nu, ja jāizceļ viena, tad noteikti, "Newcastle".

Anglijas Premjerlīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

     [+] [-]

, 2022-08-02 14:35, pirms 2 gadiem
Kāpēc, lai Arsenal netiktu četriniekā? Es domāju, ka viņus nenovērtē, it īpaši ņemot vērā jau pērn veidoto, gadu ziņā jauno kodolu, kas šosezon vēl labāk spēlēs, jo turpina attīstību

     [+] [-]

, 2022-08-02 14:53, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kāpēc, lai Arsenal netiktu četriniekā? Es domāju, ka viņus nenovērtē, it īpaši ņemot vērā jau pērn veidoto, gadu ziņā jauno kodolu, kas šosezon vēl labāk spēlēs, jo turpina attīstību
Es gribēju jautāt tieši to pašu. Viņi jau iepriekšējā sezonā varēja tikt četriniekā, ja ne tie vairāki jocīgie zaudējumi pēc kārtas vājākiem pretiniekiem sezonas otrā pusē. Bukmeikeri gan Arsenal dod tikai 5. vietu. Un starp mūsu "prognozētājiem" nav neviena Arsenal fana. Tāpēc arī šāds viedoklis.

     [+] [-]

, 2022-08-02 14:59, pirms 2 gadiem
Arsenal ir mērķtiecīgi veidojuši komandu un ar katru gadu sniegums ir bijis labāks. Domāju būs 1./2. City/Pool 3./4. Chelsea/Arsenal. United varēs turpināt ēst līmi.

     [+] [-]

, 2022-08-02 15:49, pirms 2 gadiem
Par Arsenal der atcerēties, ka viņi aizvadīja ļoti maz spēļu pag sezon. Šosezon nāks klāt eirokausi, kas noņems fokusu no Premjerlīgas, kā arī radīs papildu nogurumu spēlētājos. Ja vēl aizspēlēsies tālu kausos (pag sezon tikai Līgas kausā tika līdz pusfinālam), tad tas dos papildu noslodzi.

  -2 [+] [-]

, 2022-08-02 16:43, pirms 2 gadiem
1.Spurs 2.City 3.Lfc 4.Newcastle 5.Arse 6.Chelscum 7.Wham 8.Utd 9.Neverton

  -1 [+] [-]

, 2022-08-02 16:48, pirms 2 gadiem
tāpēc ka ar to nepietiks.
viņi šosezon speles 2 nevis viena turnira. un nav tur nekada sastava dziluma vai nobrieduma pazimes. ipasi aizsardziba. bet all over place.

Real Rebel rakstīja: Kāpēc, lai Arsenal netiktu četriniekā? Es domāju, ka viņus nenovērtē, it īpaši ņemot vērā jau pērn veidoto, gadu ziņā jauno kodolu, kas šosezon vēl labāk spēlēs, jo turpina attīstību

     [+] [-]

, 2022-08-02 16:52, pirms 2 gadiem
nu ieej youtube. arse fani jau ir ipasi slaveni tur ar savu delusion. skaidrs ka neviens vinus neliktu top 4 pie tadas sezonas un konkurences.

zanessa rakstīja: Es gribēju jautāt tieši to pašu. Viņi jau iepriekšējā sezonā varēja tikt četriniekā, ja ne tie vairāki jocīgie zaudējumi pēc kārtas vājākiem pretiniekiem sezonas otrā pusē. Bukmeikeri gan Arsenal dod tikai 5. vietu. Un starp mūsu "prognozētājiem" nav neviena Arsenal fana. Tāpēc arī šāds viedoklis.

     [+] [-]

, 2022-08-02 17:35, pirms 2 gadiem
Liverpool čempji! Es savai kundzei uz pakaļas ieteikšu uztetovēt ManUtd !

     [+] [-]

, 2022-08-02 18:03, pirms 2 gadiem
yid rakstīja: 1.Spurs 2.City 3.Lfc 4.Newcastle 5.Arse 6.Chelscum 7.Wham 8.Utd 9.Neverton
Un Totenhema 1. vietā? Nekad. Viņiem ir tas sastāva dziļums? Atliek dabūt traumu Keinam vai Sonam Hinminam, un ir viss.

     [+] [-]

, 2022-08-02 18:42, pirms 2 gadiem
yid rakstīja: tāpēc ka ar to nepietiks.
viņi šosezon speles 2 nevis viena turnira. un nav tur nekada sastava dziluma vai nobrieduma pazimes. ipasi aizsardziba. bet all over place.
Sastāvs ir diezgan normāls, lai laistu pa diviem turnīriem + būs jau vēl kāds klāt. Briedums šeit nav noteicošais, bet gan tas, ka tie jaunie progresē un šosezon būs vēl labāki. Par briedumu var runāt, tad, kad no viņiem gaidīs max sniegumu

  -1 [+] [-]

, 2022-08-02 21:59, pirms 2 gadiem
Katram savs viedoklis,bet šis nu galīgi nav ekspertu viedoklis!MU būs spēks,jo beidzot ir treneris..bet ja gadījumā nebūs,tad ar šo baru neviens nevarēs sasniegt mērķus!Shitty Loserpool MU Spurs Arsenal Chelsea Newcastle Aston villa,Everton,Westham,Leicester,Brighton,Wolves un kā parasti,būs kāds pārsteigums..kas par konkurenci un spēlēm katru weekend!!

     [+] [-]

, 2022-08-03 00:39, pirms 2 gadiem
Ceru ka West Ham pārsteigs jau 1.kārtā.

     [+] [-]

, 2022-08-03 00:45, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Sastāvs ir diezgan normāls, lai laistu pa diviem turnīriem + būs jau vēl kāds klāt. Briedums šeit nav noteicošais, bet gan tas, ka tie jaunie progresē un šosezon būs vēl labāki. Par briedumu var runāt, tad, kad no viņiem gaidīs max sniegumu
Nevis divi, bet četri turnīri.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-03 08:15, pirms 2 gadiem
RICHARLISON
Paskaties pirmos 6 pirkumus transferu loga. Un domaju bus vel 3-5 top limena pastiprinajumi. Son+Kane šobrid labakais pasaules uzbrukums.
zanessa rakstīja: Un Totenhema 1. vietā? Nekad. Viņiem ir tas sastāva dziļums? Atliek dabūt traumu Keinam vai Sonam Hinminam, un ir viss.

     [+] [-]

, 2022-08-03 08:32, pirms 2 gadiem
balts rakstīja: Nevis divi, bet četri turnīri.
pret zemāka līmeņa komandām Arsenal liek pusi otrā ešalona virsū

  +1 [+] [-]

, 2022-08-03 12:44, pirms 2 gadiem
yid rakstīja: tāpēc ka ar to nepietiks.
viņi šosezon speles 2 nevis viena turnira. un nav tur nekada sastava dziluma vai nobrieduma pazimes. ipasi aizsardziba. bet all over place.
Bet kāpēc tādu pašu loģiku neizmanto Spurs gadījumā? Viņiem pagājušajā sezonā bija tikai 3 spēles vairāk kā Arsenal. Pie tam ČL spēlētājus nevarēs atpūtināt kā spēlējot EL. Skatos uz sastāvu un arī neredzu to sastāva dziļumu. Tāpat es teiktu, ka Arsenal spēcīgāk pastriprinājās aizsardzībā kā Spurs. Zinčenko un Saliba ir labāki kā jebkurš no Spurs pienācējiem.

     [+] [-]

, 2022-08-03 12:46, pirms 2 gadiem
Spurs un čempioni ir tas pats kas Daugavpils un čempionu līga.

     [+] [-]

, 2022-08-03 12:48, pirms 2 gadiem
LeTom rakstīja: Bet kāpēc tādu pašu loģiku neizmanto Spurs gadījumā? Viņiem pagājušajā sezonā bija tikai 3 spēles vairāk kā Arsenal. Pie tam ČL spēlētājus nevarēs atpūtināt kā spēlējot EL. Skatos uz sastāvu un arī neredzu to sastāva dziļumu. Tāpat es teiktu, ka Arsenal spēcīgāk pastriprinājās aizsardzībā kā Spurs. Zinčenko un Saliba ir labāki kā jebkurš no Spurs pienācējiem.
Tak babuīns! UK Līdsas fani arī dzied - mēs būsim čempioni.