Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Itāļi lieliski abos laukuma galos un atstāj Beļģiju ārpus cīņas par titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Itāļi lieliski abos laukuma galos un atstāj Beļģiju ārpus cīņas par titulu
Foto: AP/Scanpix

Par otro Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālu dalībnieci kļuvusi Itālijas futbola izlase, kas aizraujošā cīņā ar 2:1 apspelēja Beļģijas valstsvienību. Pusfinālā itāļi tiksies ar Spānijas futbolistiem.

Itālijas izlase visas spēles garumā demonstrēja augstu spēles tempu, kas nenoliedzami sagādāja Beļģijai problēmas. Roberto Mančīni padotie spēja realizēt savus momentus, pirmā puslaika otrajā daļā izceļoties Nikolo Barellam un Lorenco Insinjem, un arī teicami darbojās aizsardzībā - Beļģijas labā vienīgie vārti tika gūti pēc Romelu Lukaku izpildītā 11 metru soda sitiena. Squadra Azzurra futbolisti "Euro 2020" joprojām spēlē bez zaudējumiem un turpina cīņu par galveno trofeju, savukārt Beļģijas tā dēvētajai zelta paaudzei arī šajā turnīrā nav izdevies attaisnot uz sevi liktās cerības.

Uzvarētāju rindās šovakar laukumā atgriezās izlases kapteinis Džordžio Kjelīni, kurš nebija spēlējis kopš gūtā savainojuma "Euro 2020" otrajā apakšgrupu spēlē. Tāpat jāatzīmē, ka otro reizi turnīrā sev vietu starta sastāvā bija izdevies izcīnīt labā flanga uzbrucējam Federiko Kjēzam, kurš guva vārtus astotdaļfināla mačā pret Austriju. Beļģijai šovakar tomēr nevarēja palīdzēt savainotais Edēns Azārs, taču gatavs spēlēt bija Kevins De Breine, par kura dalību ceturtdaļfinālā pirms spēles nebija absolūtas skaidrības.

Spēli ar pāris labiem Romelu Lukaku izrāvieniem soda laukumā sāka Beļģija, taču pirmais nopietnais trauksmes zvans noskanēja tieši pie Tibo Kurtuā sargātajiem vārtiem. Pēc standartsituācijas bumbu beļģu vārtos raidīja Leonardo Bonuči, taču centra aizsargs sitiena brīdī atradās aizmugurē un vārtu guvums netika ieskaitīts. Beļģijas izlases uzbrukumus diriģēja zemuzbrucēja pozīcijā spēlējošais De Breine, gan radot bīstamus momentus pats, gan veidojot iespējas partneriem. Teicami Itālijas izlases vārtos gan darbojās Džanluidži Donnarumma, atvairot De Breines tālšāvienu un Lukaku sitienu jau no soda laukuma.

Aizsardzībā gan nebūt nesēdēja arī itāļi. Regulāri uzbrukumus centās saasināt Kjēza - pēc uzbrucēja sitiena no soda laukuma robežas sekoja bīstams rikošets, Kurtuā tomēr noreaģējot. Neilgi pēc tam Roberto Mančīni padotie izmantoja pretinieku aizgulēšanos aizsardzībā, otro reizi raidot bumbu vārtos, bet šoreiz - jau atbilstoši noteikumiem. Piespēlē sava soda laukuma tuvumā kļūdījās Jans Vertongens, bumbu pārtverot Nikolo Barellam, kurš veikli tika garām arī Tomasam Vermālenam un ar sitienu tālajā stūrī pārspēja arī Kurtuā (0:1).

Aizraujošā uzbrukuma futbolā bumbu vairāk kontrolēja Itālija, kas pašā pirmā puslaika izskaņā sasniedza jau divu vārtu pārsvaru. Pretinieku zonas vidū no pretspēlētāja atbrīvojās Lorenco Insinje, netraucēti pietuvojās soda laukumam un no 16 metru atzīmes ar skaistu tālsitienu dubultoja savas izlases pārsvaru (0:2). No nokdauna Beļģija gan atguvās pavisam ātri - divas minūtes vēlāk soda laukumā tika nogāzts Žeremī Dokū, un mirkli pirms pirmā puslaika beigu svilpes Lukaku realizēja 11 metru soda sitienu, atgriežot beļģus spēlē (1:2).

Arī otrā puslaika sākumā itāļi saglabāja iniciatīvu, bet Beļģijai radās lieliska iespēja ātrajā pretuzbrukumā, kur galvenajās lomās atkal bija De Breine un Lukaku - pirmais ierāvās soda laukumā un piespēlēja gar pašiem vārtiem, bet otrā sitienu jau tukšā stūrī pēdējā brīdī bloķēja Leonardo Spinacolla. Pēc brīža zibenīgais itāļu kreisās malas aizsargs jau atradās uzbrukuma smailē, tomēr no tuvas distances sita neprecīzi.

VIDEO: Itālija izslēdz beļģus un iekļūst "Euro 2020" pusfinālā

Beļģijas valstsvienības galvenais treneris Roberto Martiness pirmās divas maiņas veica otrā puslaika vidū. Tieši uz maiņu nākušie Drīss Mertenss un Nasers Šadli noorganizēja ļoti bīstamu pretuzbrukumu, kura noslēgumā Lukaku pārāk viegli ar pieri noglaudīja bumbu, netiekot pie kārtīga sitiena. Jāatzīmē, ka šajā epizodē savainojumu guva Šadli, tiekot nomainīts vien pāris minūtes pēc nākšanas laukumā. Traumas dēļ laukumu spiests pamest bija arī Spinacolla - aizsargs bija uzsācis sprintu pa kreiso malu, līdz vienubrīd sajuta sāpes kājā, pēcāk tiekot malā nonests pat uz nestuvēm.

Itālija turpināja aizsardzībā spēlēt cieši un ar ātru presingu, Beļģijai nedodot daudz iespēju. Iniciatīvu uzņēmās 19 gadus vecais Dokū, apspēlējot vairākus pretiniekus un sitot no distances, bet bumba gan lidoja nedaudz virs pārliktņa. Atlikušajā laikā beļģi tā arī nespēja uzlauzt Itālijas aizsardzības cietoksni, nespējot izglābties no sakāves.

Beļģija - Itālija 1:2 (1:2)

Vārti: Lukaku 45+2` (11m) - Barella 31`, Insinje 44`
Brīdinājumi: Tīlemanss - Verati, Berardi
Beļģija: Kurtuā - Alderveirelds, Vermālens, Vertongens - Menjē (Šadli 70` (Praē 73`)), Vitsels, Tīlemanss (Mertenss 69`), T. Azārs - De Breine, Doku - Lukaku.
Itālija: Donnarumma - Di Lorenco, Bonuči, Kjelīni, Spinacolla (Emersons 79`) - Barella, Žoržinju, Verati (Kristante 74`) - Kjēza (Toloi 90+1`), Immobile (Beloti 74`), Insinje (Berardi 79`).
Galvenais tiesnesis: Slavko Vinčičs (Slovēnija)

Statistika:

RādītājsBeļģijaItālija
Bumbas kontrole46%54%
Sitieni pavisam1014
Sitieni vārtu rāmī33
Aizmugures12
Stūra sitieni95
Precīzas piespēles390492
Noskrietie kilometri106.1112.6

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Euro 2020 ceturtdaļfināli

LaiksVietaKomandasRezultāts
19.00 02.07SanktpēterburgaŠveice - Spānija1:1; 1:3 11 m s. s.
22.00 02.07MinheneBeļģija - Itālija1:2
19:00 03.07BakuDānija - Čehija
22:00 03.07RomaAnglija - Ukraina
1 2 53 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2021-07-02 23:58, pirms 3 gadiem
aizmigu, skatoties spēli...

  +2 [+] [-]

, 2021-07-03 00:00, pirms 3 gadiem
Nefanoju par Itāļiem, bet spēles stils viņiem ir diezgan saturīgs. Ļoti laba aizsardzība, spēlētāji atrodas tur kur vajaga būt, perfekti bloķē pretinieku sitienus. Protams žēl Beļģijas bija vieni no favorītiem uz čempja titulu, bet šodien bija ļoti bāli. De Brujne noteikti spēlēja vēlmes pēc, bet traumas sekas bija redzamas, nebija tas pats, kas citu spēļu ietvaros.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-03 00:03, pirms 3 gadiem
pendele - tuttu idiotto, tiesnesis!

  +3 [+] [-]

, 2021-07-03 00:05, pirms 3 gadiem
Tad jau no esošajām atlikušajām izlasēm novēlu kausu Dāņiem, kas ir maz ticams, bet ļoti gribētu, ka tā notiktu!

  +2 [+] [-]

, 2021-07-03 00:06, pirms 3 gadiem
Kvalitatīva spēle. (Izņemot pēdējās 15-20 minūtes, kad spriedze ņēma virsroku.) Uzvarētājs pareizais.
Nezināju tādu Doku, labākais no beļģiem.
Un vēl - lūdzu, aizliedziet Skominam tiesāt šāda līmeņa spēles, gandrīz izdevās sačakarēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:09, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: pendele - tuttu idiotto, tiesnesis!
Jā, ja tā bija pendele, tad arī pret Žoržinju bija jābūt pendelei.

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:10, pirms 3 gadiem
Insinjem beidzot sanāca sitiens labajā stūrī.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:12, pirms 3 gadiem
Runājot par Itāļiem 1968. gadā viņi ir bijuši čempioni, turnīrs noritēja tieši Itālijā. Nju runājot par mūsdienām, nemaz tik sen 2006 gadā Pasaules čempī Itāļi paņēma kausu. Nefanoju par Itāļiem, bet kauss viņiem ir ļoti tuvu un ar šo spēles stilu, nezinu kas varēs viņus apturēt- Spāņi neapturēs es domāju. 15 (uzvaras)-3 (neizšķirti) bilanse pēdējās 18 spēlēs, tas tomēr ir saturīgs rādītājs, kas piešķir šai komandai zelta vēsmas.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:13, pirms 3 gadiem
Paskatīsimies pusfinālā, no kā taisīti ir itāļi. Teorētiski, pēc spēles līmeņa, viņiem nevajadzētu būt problēmām ar spāņiem. Bet ka tik visas emocijas jau nav izšautas. Ceru, ka nē. Bet redzēsim...

  -1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:13, pirms 3 gadiem
Grūti pateikt, kam objektīvi gaidāmajā pusfināla dodama priekšroka -Spānijai vai Itālijai. Bet šodien itāļi sabojāja priekšstatu, kas man par šo komandu bija izveidojies pēc grupas spēlēm. Pārāk daudz tēlošanas, visādas itaļu viltības, kas citas spēlēs tā nekrita acīs. Arī pie pirmajiem vārtiem Immobile vārtījās soda laukumā un novērsa beļģu aizsargu uzmanību no tālākās situācijas attīstības. Pēc tam viņš turpināja spēlēt it ka nekas nebūtu bijis. Itāļiem, protams, ir lieli meistari un virtuozi, bet, redzot šodienas spēli, pusfinālā tomēr gribu redzēt spāņu uzvaru un tam sekojošo finālu Spānija - Dānija.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:13, pirms 3 gadiem
Ejam pēc kārtējā titula

  +3 [+] [-]

, 2021-07-03 00:15, pirms 3 gadiem
Viens no kaitinošākajiem paradumiem mūsdienu futbolā - tās komandas vārtsargs, kura ir vadībā, pēdējās minūtēs noķerot bumbu, bez jebkāda iemesla krīt ar to gar zemi un kādu laiku guļ. Manuprāt, būtu laiks par to sākt brīdināt.

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:15, pirms 3 gadiem
Zīmīgi, kaut Itāļi zaudēs vai uzvarēs nākamo spēli pret Spāņiem, viņi pēc 3 mēnešiem spēlēs atkārtoti UEFA Nāciju Līgā 6 oktobrī.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:17, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Grūti pateikt, kam objektīvi gaidāmajā pusfināla dodama priekšroka -Spānijai vai Itālijai. Bet šodien itāļi sabojāja priekšstatu, kas man par šo komandu bija izveidojies pēc grupas spēlēm. Pārāk daudz tēlošanas, visādas itaļu viltības, kas citas spēlēs tā nekrita acīs. Arī pie pirmajiem vārtiem Immobile vārtījās soda laukumā un novērsa beļģu aizsargu uzmanību no tālākās situācijas attīstības. Pēc tam viņš turpināja spēlēt it ka nekas nebūtu bijis. Itāļiem, protams, ir lieli meistari un virtuozi, bet, redzot šodienas spēli, pusfinālā tomēr gribu redzēt spāņu uzvaru un tam sekojošo finālu Spānija - Dānija.
Spāņi diemžēl objektīvi ir pavāji (ja runa ir par top līmeni, protams). Nav kvalitatīva smailes uzbrucēja, problēmas aizsardzībā... Vārtsargs neslikts, bet ar noslieci kļūdīties (kā pret horvātiem). Itāļi ir labāki. No otras puses, pieredze un rūdījums Spānijai kā komandai ir lielāki. Kā būs, grūti pateikt, bet es tomēr liktu uz itāļiem.

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:18, pirms 3 gadiem
Ja itāļus kaut kas var atturēt, tad tas būs Spicollas savainojums. Bez viņa varētu būt ļoti grūti.

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:19, pirms 3 gadiem
Nav skatāms Itāļu spēles stils, bet tur ir savas taktiskās viltības. Izcils darbs no trenera ir izcili sagatavota komanda, kurā nav lielu super zvaigžnu komandā, lieli meistari no labām komandām ir pieejami nenoliedzami. Bez trenera viltībām un taktiskajām viltībām Itāļi nebūtu tik tālu, uzskatu ir jāuzslavē komandas treneris.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:23, pirms 3 gadiem
izraktenis rakstīja: aizmigu, skatoties spēli...
Nu nebija Latvija - Fēru salas līmenis, tevi var saprast

  +2 [+] [-]

, 2021-07-03 00:23, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Nav skatāms Itāļu spēles stils, bet tur ir savas taktiskās viltības. Izcils darbs no trenera ir izcili sagatavota komanda, kurā nav lielu super zvaigžnu komandā, lieli meistari no labām komandām ir pieejami nenoliedzami. Bez trenera viltībām un taktiskajām viltībām Itāļi nebūtu tik tālu, uzskatu ir jāuzslavē komandas treneris.
Neskatāms spēles stils? Interesants viedoklis... Mančīni ir atmetis itāļiem raksturīgo noslieci uz aizsardzību un uzbūvējis uzbrūkošu un skaisti spēlējošu komandu. Ja runa ir par konkrētās spēles beigu nogriezni - normālas futbola viltības, kuras izmanto jebkura komanda. Protams, kaitinoši, ja fano par beļģiem. Bet, godīgi runājot, ja ne tiesnesis, itāļiem tobrīd jau vajadzēja būt stabilam 2 vārtu pārsvaram.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:28, pirms 3 gadiem
Lielisks futbola vakars, arī lielais beļģu nēģeris brauc mājās, laimīgu ceļu.
Tad rīt, lai uzvaras izceļ dāņi un angļi (piedodiet ukraiņi), un ceram uz finālu Anglija-Itālija

  -1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:31, pirms 3 gadiem
čoržovs rakstīja: Neskatāms spēles stils? Interesants viedoklis... Mančīni ir atmetis itāļiem raksturīgo noslieci uz aizsardzību un uzbūvējis uzbrūkošu un skaisti spēlējošu komandu. Ja runa ir par konkrētās spēles beigu nogriezni - normālas futbola viltības, kuras izmanto jebkura komanda. Protams, kaitinoši, ja fano par beļģiem. Bet, godīgi runājot, ja ne tiesnesis, itāļiem tobrīd jau vajadzēja būt stabilam 2 vārtu pārsvaram.
Grupā itaļi bija super skatāmi. Es biju vienkārši stara. Bet, tas ko šodien redzējām, tas vairs nebija tas, ko gaidīju no šīs komandas. Itāļi uzvarēja ne tik daudz ar meistarību, cik ar savām viltībām. Protams, cita kalibra pretinieks - beļģi. Jā, tas tā ir. Grupā bija vājāki pretnieki. Protams, arī taktiskās viltības arī jāprot pielietot un cepuri nost itāļu preikšā par to, kā viņi tās pieleitoja. Bet diemžēl tas nav tas, ko es gribu redzēt laukumā. Šāda Itālija man vairs nepatīk.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-03 00:32, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Grūti pateikt, kam objektīvi gaidāmajā pusfināla dodama priekšroka -Spānijai vai Itālijai. Bet šodien itāļi sabojāja priekšstatu, kas man par šo komandu bija izveidojies pēc grupas spēlēm. Pārāk daudz tēlošanas, visādas itaļu viltības, kas citas spēlēs tā nekrita acīs. Arī pie pirmajiem vārtiem Immobile vārtījās soda laukumā un novērsa beļģu aizsargu uzmanību no tālākās situācijas attīstības. Pēc tam viņš turpināja spēlēt it ka nekas nebūtu bijis. Itāļiem, protams, ir lieli meistari un virtuozi, bet, redzot šodienas spēli, pusfinālā tomēr gribu redzēt spāņu uzvaru un tam sekojošo finālu Spānija - Dānija.
es biju gandrīz jau pie sevis nodomājis, ka priekš manis viņi ir šī turnīra nr 1, bet pēc šodienas vārtīšanās manis pēc, lai nograb, toč žēl nebūs. Lai cik labi nespēlētu, tas bija pretīgi. Tas bija Imobille? viņš tur ģībonī vārtījās, tad dzirdēja ka gols un mierīgi aizskrēja sveikt vārtu guvēju.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:33, pirms 3 gadiem
Liels prieks, ka Itāļiem izdevās tās visas Beļģu makakas-lukakas izpederēt ārā! Paliek tikai tīro Balto izlases ar nelieliem izņēmumiem Anglijai un Dānijai, par to arī prieks!
Ceru uz finālu Spānija/Itālija pret Ukraina/Čehija!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:34, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Liels prieks, ka Itāļiem izdevās tās visas makakas-lukakas izpederēt ārā! Paliek tikai tīro Balto izlases ar nelieliem izņēmumiem Anglijai un Dānijai, par to arī prieks! Ceru uz finālu Spānija/Itālija pret Ukraina/Čehija!
pēc izturēšanās baltie makaroni bija kā homo puisīši, bet beļģu mellie un pārējie cīenījami vīrieši

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:36, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Grūti pateikt, kam objektīvi gaidāmajā pusfināla dodama priekšroka -Spānijai vai Itālijai. Bet šodien itāļi sabojāja priekšstatu, kas man par šo komandu bija izveidojies pēc grupas spēlēm. Pārāk daudz tēlošanas, visādas itaļu viltības, kas citas spēlēs tā nekrita acīs. Arī pie pirmajiem vārtiem Immobile vārtījās soda laukumā un novērsa beļģu aizsargu uzmanību no tālākās situācijas attīstības. Pēc tam viņš turpināja spēlēt it ka nekas nebūtu bijis. Itāļiem, protams, ir lieli meistari un virtuozi, bet, redzot šodienas spēli, pusfinālā tomēr gribu redzēt spāņu uzvaru un tam sekojošo finālu Spānija - Dānija.
Labi, par Spāniju varētu piekrist, bet kapēc gribi Dāniju, nevis, piemēram, Ukrainu vai Čehiju?

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:39, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Grupā itaļi bija super skatāmi. Es biju vienkārši stara. Bet, tas ko šodien redzējām, tas vairs nebija tas, ko gaidīju no šīs komandas. Itāļi uzvarēja ne tik daudz ar meistarību, cik ar savām viltībām. Protams, cita kalibra pretinieks - beļģi. Jā, tas tā ir. Grupā bija vājāki pretnieki. Protams, arī taktiskās viltības arī jāprot pielietot un cepuri nost itāļu preikšā par to, kā viņi tās pieleitoja. Bet diemžēl tas nav tas, ko es gribu redzēt laukumā. Šāda Itālija man vairs nepatīk.
Parasti ar komandām, kas netiek pieskaitītas favorītiem, bet uguņo grupā, ir kā ar balonu, kurš izlaiž gaisu - zaudējums jau pret pirmo puslīdz nopietno pretinieku. Tas vien, ka itāļi jau ir pārvarējuši divas izslēgšanas kārtas, pierāda, ka viņi ir nopietni ņemami. Te sākas cits futbols, kur svarīgais ir uzvarēt konkrēto spēli, vienlaikus saglabājot enerģiju nākamajām. Bez zināma pragmatisma izslēgšanas spēlēs nav ko darīt, ja grib tiekties pēc lieliem mērķiem. Un, vismaz no mana viedokļa, itāļu spēle arī šodien bija itin skatāma.

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:40, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: pēc izturēšanās baltie makaroni bija kā homo puisīši, bet beļģu mellie un pārējie cīenījami vīrieši
Dzīvnieku instinkti palīdzēja pendeli iegūt pirmās trešdaļas (kā teiktu Ivars) galotnē
Mērkaķis disharominski priekš homo-sapiensa ieskrējās, paklupa un arbitrs norādīja uz 11 metru atzīmi, kuru realizēja otrs mērkaķis

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:40, pirms 3 gadiem
čoržovs rakstīja: Spāņi diemžēl objektīvi ir pavāji (ja runa ir par top līmeni, protams). Nav kvalitatīva smailes uzbrucēja, problēmas aizsardzībā... Vārtsargs neslikts, bet ar noslieci kļūdīties (kā pret horvātiem). Itāļi ir labāki. No otras puses, pieredze un rūdījums Spānijai kā komandai ir lielāki. Kā būs, grūti pateikt, bet es tomēr liktu uz itāļiem.
Tas jau tāpat zināms, ka spāņiem reizēm ir trūkumi uzbrukumā. To šodien redzējām pret šveiciešiem. Tomēr iepriekšējās divās spēles komandai 10 vārti. Tā ka nav arī tik traki ar to uzbrukumu. Spāņu kolektīvais spēles stils var izrādīties visai neparocīgs itāļiem. Ja vērtējam tikai spēlētājus, tad itaļi ir labāki, bet ja vērtējam komandas spēli kopumā, tad neliela priekšroka dodama spāņiem. Tiesa, spāņiem redzejām arī gļukus aizsardzībā, kādus itāļi nav pieļāvuši. Bet nu kam negadās. Es tikai par to, ka Spānijas izlases sniegums vismaz šodienas spēlē bija simpātiskāks, lai gan tur bija 11 metri un balansešana uz naža asmens.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:43, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: pēc izturēšanās baltie makaroni bija kā homo puisīši, bet beļģu mellie un pārējie cīenījami vīrieši
Harmoniski būtu pabeigt pirmo trešdaļu ar 2:0 Itāļu labā, nevis vērot afroneandertāliešu cirku, tobiš, ar publiskajiem zoodārza iemītniekiem, trešdaļas izskaņā!

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:44, pirms 3 gadiem
Beidzat te cirst. Tas ir dienvidnieku futbols. Varu derēt ka spāņu princeses to vien darīs kā vārtīsies pa zemi, jo itāļi spēlē nežēlīgu futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:44, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Tas jau tāpat zināms, ka spāņiem reizēm ir trūkumi uzbrukumā. To šodien redzējām pret šveiciešiem. Tomēr iepriekšējās divās spēles komandai 10 vārti. Tā ka nav arī tik traki ar to uzbrukumu. Spāņu kolektīvais spēles stils var izrādīties visai neparocīgs itāļiem. Ja vērtējam tikai spēlētājus, tad itaļi ir labāki, bet ja vērtējam komandas spēli kopumā, tad neliela priekšroka dodama spāņiem. Tiesa, spāņiem redzejām arī gļukus aizsardzībā, kādus itāļi nav pieļāvuši. Bet nu kam negadās. Es tikai par to, ka Spānijas izlases sniegums vismaz šodienas spēlē bija simpātiskāks, lai gan tur bija 11 metri un balansešana uz naža asmens.
Jā, spāņi var atvērties. Taču itāļi viņiem tā īsti ieskrieties neļaus. Būs interesanti. Acīmredzama favorīta nav, bet mana prognoze ir 60:40 par labu itāļiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:49, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Dzīvnieku instinkti palīdzēja pendeli iegūt pirmās trešdaļas (kā teiktu Ivars) galotnē
Mērkaķis disharominski priekš homo-sapiensa ieskrējās, paklupa un arbitrs norādīja uz 11 metru atzīmi, kuru realizēja otrs mērkaķis
un otrajā pusē baltie švabraki vārtījās pie katra minimālā pieskāriena. kas tur jūspusē notiek - vieni baltie vārtā, citi rāpo krustojumos....nu nav brīnums ka mellie visu pārņem, baltie palikuši bez pašcieņas un mīksti

  +1 [+] [-]

, 2021-07-03 00:53, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Labi, par Spāniju varētu piekrist, bet kapēc gribi Dāniju, nevis, piemēram, Ukrainu vai Čehiju?
Atmiņas par lielisko dāņu izlasi 1984 un 1986. gadā, tāpat atceroties dāņu uzvaru 1992. gadā Eiropas čempionāta. Dāņu "dinamīts" tajos gados bija spēks. Pēdējās desmitgadēs dāņi nav tik spilgti sevi parādījuši, tomēr tagad viņiem ir jauna spēlētaju paaudze, no kuras varam gaidīt lielas lietas. Vienlaikus dāņi šajā čempionāta joprojām nav gana novērtēti. Man šķiet, ka arī bez Eriksena šai komandai ir liels potenciāls. Lai vai kā, astoņi vārti pēdejās divās spēlēs ir rādītājs pat neskatoties uz to, ka krievi atdeva rezultatīvu piespēli dānim uz viens pret vienu ar savu vārtsargu.

     [+] [-]

, 2021-07-03 01:13, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Atmiņas par lielisko dāņu izlasi 1984 un 1986. gadā, tāpat atceroties dāņu uzvaru 1992. gadā Eiropas čempionāta. Dāņu "dinamīts" tajos gados bija spēks. Pēdējās desmitgadēs dāņi nav tik spilgti sevi parādījuši, tomēr tagad viņiem ir jauna spēlētaju paaudze, no kuras varam gaidīt lielas lietas. Vienlaikus dāņi šajā čempionāta joprojām nav gana novērtēti. Man šķiet, ka arī bez Eriksena šai komandai ir liels potenciāls. Lai vai kā, astoņi vārti pēdejās divās spēlēs ir rādītājs pat neskatoties uz to, ka krievi atdeva rezultatīvu piespēli dānim uz viens pret vienu ar savu vārtsargu.
Tie bija laiki. Arī labprāt redzētu dāņus finālā. Bet vispirms jātiek pāri čehiem.

     [+] [-]

, 2021-07-03 01:42, pirms 3 gadiem
Kaseenc27 rakstīja: Beidzat te cirst. Tas ir dienvidnieku futbols. Varu derēt ka spāņu princeses to vien darīs kā vārtīsies pa zemi, jo itāļi spēlē nežēlīgu futbolu.
Ja spēlē "nežēlīgu futbolu", tad pričom tur princeses, ja vārtīsies pa zemi? Ja vārtīsies, tad arī sāpēs.
Spāņiem, atšķirībā no itāļiem, nav vajadzības vilkt laiku ar visādiem jēliem, ar futbolu nesaistītiem paņēmieniem. Spāņi prot saspēlēties tā, lai pretinieks netiek pie bumbas.

     [+] [-]

, 2021-07-03 01:45, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Labi, par Spāniju varētu piekrist, bet kapēc gribi Dāniju, nevis, piemēram, Ukrainu vai Čehiju?
Jo Dāņi spēlē skaisti, bet ukraiņi mokās. Par čehiem grūti spriest, neesmu gandrīz redzējis, laikam arī rīt neredzēšu.
1 2 53 komentāri