Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Antisemītiskā pasākumā dalību ņēmušo Marciņaku neatstādina no ČL fināla tiesāšanas

Emils Ozerinskis

Antisemītiskā pasākumā dalību ņēmušo Marciņaku neatstādina no ČL fināla tiesāšanas
Eders Militau un Šimons Marciņaks. Foto: Reuters/Scanpix

Futbola virtuvē izcēlās skandāls pēc tam, kad viens no pasaules labākajiem tiesnešiem Šimons Marciņaks apmeklēja galēji labējo pasākumu Polijā. Tiesnesis publiski atvainojies par savu parādīšanos pasākumā, pēc kā pieņemts lēmums, ka polis varēs tiesāt UEFA Čempionu līgas finālu.

42 gadus vecais poļu futbola tiesnesis Šimons Marciņaks atzinis, ka 29. maijā uzstājies pasākumā "Everest". Taču viņš ticis maldināts par notikuma patiesajiem motīviem un nav zinājis, ka to organizē galēji labējie radikāļi. Pasākumā paustās domas par par rasismu un antisemītismu Marciņaka skaidrojumā nesakrīt ar viņa personīgajiem uzskatiem. Poļu tiesnesis atvainojies par savu piedalīšanos šādā notikumā un apņēmies rūpīgāk izvērtēt savu piedalīšanos publiskos sarīkojumos. Marciņaks arī norādījis, ka bija pirmais tiesnesis Polijā, kurš ieviesa "trīs soļu procedūru" reaģējot uz nopietnu rasistisku notikumu futbola spēlē viņa valstī.

UEFA pieņēmusi lēmumu neatcelt Marciņaku no Čempionu līgas fināla tiesāšanas, kas 10. jūnijā norisināsies Stambulā. Finālspēlē cīkstēsies Premjerlīgas čempionvienība Mančestras "City" un Itālijas klubs Milānas "Inter".

Marciņaks bija galvenais tiesnesis pasaules kausa izcīņas finālā, kurā Argentīna pēcspēles sitienu sērijā uzveica Franciju.

     [+] [-]

, 2023-06-02 14:44, pirms 11 mēnešiem
āfrikāņu komanda tiks "notiesāta" ...

     [+] [-]

, 2023-06-02 16:25, pirms 11 mēnešiem
Apskatīju to pasākuma mājaslapu, nekā anti-semītiska, rasistiska tur nebija. Vienkārša biznesa konference. Kārtējais uzpūstais nekas.