Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Lielā kājbumba, izrādās, ne tikai Madridē un Mančestrā, bet arī Rīgā

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Lielā kājbumba, izrādās, ne tikai Madridē un Mančestrā, bet arī Rīgā
"Barcelona" svin UEFA Čempionu līgas titulu Rīgā. Šis teikums ir pareizs, un neviens skeptiķis tur nekā nevar darīt. Foto: UEFA

No Dīvāna eksperta nav nekādas jēgas, ja viņš pakalpīgi soļo tautas noskaņojuma virzienā, tāpēc arī viņš izvēlējās šīs nedēļas galveno uzsvaru uz hokeju nelikt, pietaupot labākas atrakcijas maija turpinājumam. Hokejs gan arī nav muļķis un pilnībā sevi bez uzmanības neatstās arī šonedēļ, taču īstajiem līdzjutējiem šonedēļ ir vairāki sporta notikumi, ko garām palaist nevajadzētu, un Dīvāna eksperts pašaizliedzīgi par tiem informē.

Kad LFF lepni paziņoja, ka ieguvuši tiesības rīkot futzāla Čempionu līgas finālspēles, gribējās plati nosmīnēt, sak, vai tad kazahiem un horvātiem apnika pie sevis rīkot telpu futbola ballītes. Kad tika reklamēts, ka uz četrām "Final Four" spēlēs sabrauks lielākās telpu futbola zvaigznes, likās, ko nu muld, kādas tur telpu futbolā vēl zvaigznes. Taču, kad kārtis liktas galdā un nodemonstrētas acu priekšā, tad jāatzīst, ka šoreiz Ļašenko kungs no Dīvāna eksperta smīnus saņēma lieki, proti, futzāla mači Arēnā Rīga gan klātienē, gan televīzijā izskatījās patiešām kā liels sporta notikums. Un ne jau tādā ziņā kā, kad uz Rīgu bija spiesta atbraukt Portugāles izlase un kad Krištianu Ronaldu apžēlojas kopā ar mūsējiem iziet laukumā kaut kādā ministadionā (Eiropas mērogos).

Ja kāds brits vai vācietis netīšām ieslēgtu sev līdz galam neizprotamo futzālu (viņi nez kāpēc koncentrējas uz klasisko futbolu, kamēr spāņi un portugāļi gan nebūt nekautrējas uzvarēt arī futzālā), tad diez vai ar pirmo minējumu sanāktu trāpīt, ka Čempionu līgas fināls notiek Latvijā. Protams, nav īsti godīgi salīdzināt futzāla "Barcelona" ar futbola "Barcelona", bet varbūt arī nemaz nevajag visu laiku meklēt kādu citu komandu/spēli/vietu/valsti, kurā lietas notiek labāk.

Turklāt īstā "Barcelona" šosezon var tikai salkani pasapņot par futzāla Barsas panākumiem, jo sen izstājusies gan no ČL, gan no Eiropas līgas, kur šonedēļ būs pusfināli. Madrides "Real" trešdienas vakarā "Viaplay" tiešraidē spēlēs pret Mančestras "City", cenšoties atkārtot kaut pusi no tās iepriekšējās nedēļas izklaides (3:4), par kuru pat zvērinātākie latviešu futbolnīdēji īsti nevarēja paslēpt interesi. Bet otrā pusfinālā otrdien "Villarreal" spēlēs pret "Liverpool". Protams, īsti korekti tā nav, bet, ja kāds gribētu taisīt Eirokausu divu nedēļu grafiku, viņam nāktos vispirms pierakstīt Mančestru un Liverpūli, tad Rīgu un pēc tam Madridi, kas nav nemaz tik slikts saraksts.

Un futzāla fināls arī bija tīri labs apliecinājums, ka tauta sportu ciena. Astoņi tūkstoši skatītāju uz futzāla spēli starp divām ārzemju komandām – Dīvāna ekspertam tagad nedaudz bail skatīties pagātnē, kāds tad bija apmeklējums hokeja PČ2021 finālā. Tur gan, protams, arī biļešu cenas bija citas, bet par to lai skaidrojas hokeja cilvēki paši.

Ļašenko kungam nedēļas nogale vienos svētkos gan tāpat nesanāca. Pēc absolūti garlaicīga LFF kongresa (reizē ar Gorkšu acīmredzot pazuda visas Latvijas futbola problēmas, par kurām varēja runāt līdz vēlam vakaram un taisīt nez kādus balsojumus) piektdienas vakarā kāds LFF cilvēks ar pieeju mājaslapas saturam savā meilā atrada Disciplinārlietu komisijas garu palagu ar kārtējās sēdes protokolu un, lieki nedomājot, ieblieza publikāciju LFF lapā, sak, kad tad tie advokāti kaut ko interesantu nolēmuši. Taču izrādījās, ka teksta palaga apakšā ar dažām rindkopām tiek pamatīgi uzspļauts visam, ko LFF dažus mēnešus darījusi labu Krievijas kara Ukrainā sakara, proti, rakstot, ka tā jau tāda "saspringta militārā situācija" vien esot un vispār faniem tribīnēs labāk par to neklaigāt, citādi nafig nobanos viņus visus.

Tad nu sestdienas rīts Ļašenko un viņa oficiālajam palīgam Askoldam pagāja domājot, ko īsti darīt ar šādu dunduku (LFF Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja citāts) rakstīto un kā lai sausām kājām izbrien no skandāla, ko pārmaiņas pēc LFF vadība patiešām nesataisīja pati. Bet par spīti ātri sadrukātajiem tekstiem ar atbalstu Ukrainai un līdzjutēju iedrošināšanu droši vien daudziem tāpat paliks neskaidrs, ka LFF un LFFDK gluži viens un tas pats nav, un par to arī nevar īsti vainot – kā nekā, dažās lietās gluži vienkārši vajadzīgs eksperts, kaut vai Dīvāna.

Eksperts būtu noderīgs arī citas "Barcelona" sakarā, proti, Rolanda Šmita pārstāvētā basketbola komanda otrdien aizvadīs Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas piekto un izšķirošo spēli pret "Bayern", kas būs "TV3 Sport" kanālu piedāvājumā. Šeit laikam jāpriecājas, ka Eirolīgas bosiem pietika prāta neielikt spēli reizē ar "Olympiacos" un "Monaco" sērijas piekto maču, jo varēja būt arī un tā Eirolīgas mārketinga cilvēki ar pašu ideālāko iespēju izmantošanu neizceļas vis. Piemēram, piektdienas "Monaco" spēlē klātienē savus Eiropas čomus atbalstīja Kevins Durents, un varētu padomāt, ka Eirolīgas soctīkli un mājaslapa vārījās no klikiem, ko sarūpējusi NBA superzvaigznes ierašanās, taču – priekš kam gan?

Līdzīgi varēja teikt arī LU studentu komanda, kas LBL pusfinālā pirmajās divās spēlēs pret VEF bija loģiski zaudējusi ar kopā gandrīz simt punktiem, taču svētdienas vakarā tomēr pacentās gan un nervus pretiniekiem pabojāja gan. Savukārt otrs pusfināls vēl turpinās TV4 tiešraidēs, un tur "Ogre" un "Ventspils" noskaņojušās uz ilgu attiecību kārtošanu un būtu žēl, ja abas komandas sēriju pabeigtu ātrāk par sesto maiju, kad paredzēta piektā un izšķirošā spēle.

Protams, kā lai šonedēļ nepiemin Latvijas hokeja izlases pārbaudes mačus pret Kazahstānu astotajā un devītajā maijā. Galu galā, LHF mājaslapā nekā svarīgāka par šo spēļu biļešu iegādes informāciju nav jau vairākas nedēļas un visi pārējie raksti par hokeja lielvalsts izlases spēlēm, kas aizdomīgi atgādina Sportacentrs.com pāris stundas agrāk publicētos spēļu rakstus, tiek nobīdīti kaut kur zemāk, sak, nav ko skatīties pagātnē, labāk pērciet biļetes nākotnei. Tiem, kuriem tas nesanāks, varēs spēles redzēt LTV7, svētdien tieši pirms LBL fināla sākuma.