Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Ekblads: "Latvijai bija pāris meistarīgi spēlētāji, kuri nebaidījās apspēlēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ekblads: "Latvijai bija pāris meistarīgi spēlētāji, kuri nebaidījās apspēlēt"
Ārons Ekblads pret Miku Indraši, Žans Gabriels Pažo pret Mārtiņu Karsumu
Foto: Romāns Kokšaorvs, f64

Ar zaudējumu pārbaudes spēlē pret Kanādu (1:6) gatavošanos 2018. gada pasaules čempionātam hokejā noslēgusi Latvijas izlase, kas deviņos mačos uzvaras garšu tā arī neizbaudīja. Sāncenšu aizsargs Ārons Ekblads izcēla vairāku latviešu individuālo meistarību, kamēr divus vārtus guvušais uzbrucējs Žans Gabriels Pažo stāstīja par pirmo pieredzi, spēlējot izlasē.

"Tikai vienas pārbaudes spēles aizvadīšana pirms turnīra – tas ir diezgan grūti. Skatoties no otras puses, sezona bija gara – aizvadījām 82 mačus, lielākoties cits pret citu, lai gan mums ir arī pāris komandas biedri. Savstarpējā ķīmija ir diezgan laba, taču vēl ir detaļas, pie kurām varam un vajag piestrādāt. To darīsim nākamajā treniņā," teica Žans Gabriels Pažo, kurš guva savas komandas ceturtos un piektos vārtus.

"Uz lielajiem laukumiem daudz vairāk jāslido, aizsardzības zonā jāieņem citas pozīcijas. Vēl gribējām pastrādāt pie spēles nevienādos sastāvos, bet bija tikai viens mazākums, un domāju, ka tā laikā spēlējām diezgan labi. Skaidrs, ka spēlēt šeit ir citādi, arī vārtsargiem ir citi leņķi un jāpamaina savs stils. Komandā visi hokejisti labi slido, tāpēc nesatraucamies par pāreju uz lielā ledus," teica Otavas "Senators" uzbrucējs, kurš regulārajā sezonā 78 spēlēs sakrāja 29 punktus.

"Citi izlasē spēlēja junioru vecumā vai jau bijuši kādā pasaules čempionātā, bet man šī bija pirmā pieredze. Cenšos izbaudīt katru mirkli. Pirmajās piecās minūtēs esmu iemācījies ļoti daudz. Tāpat varu teikt, ka Rīga ir lieliska pilsēta, kurā pavadīt brīvo laiku. Kaut kur aizejam, varam iepazīt cits citu un veidot vienotu komandu," sacīja Pažo. "Aizgājām līdz Vecrīgai, vispār esam diezgan daudz staigājuši apkārt. Skaista pilsēta, tīra pilsēta, smaidīgi cilvēki, patīkama attieksme. Patīkami."

Ja Pažo šī ir pirmā pieredze Kanādas izlases rindās, tad 22 gadus vecā aizsarga Ārona Ekblada kontā jau ir pasaules čempionāta zelts, kas iegūts 2015. gadā, kad viņš kļuva par turnīra labāko snaiperi aizsargu vidū – četri vārti desmit spēlēs. "Pievienoties izlasei – tas bija ļoti viegls lēmums. Izbaudu katru mirkli Kanādas kreklā. Pirmoreiz braucu pēc debijas sezonas NHL. Gribēju braukt arī pagājušajā gadā, taču traucēja savainojumi. Gods atrasties šeit, vienā komandā ar lieliskiem spēlētājiem. Un mērķis vienmēr ir fināls," teica Ekblads.

"Spēli sākām diezgan lēnā tempā, bet otrajā un trešajā trešdaļā izdevās uzlabot sniegumu un parādīt to, ko vēlējāmies. Izcīnījām uzvaru, līdz ar to ir augusi pārliecība par saviem spēkiem," sacīja aizsargs. "Kā komanda aizvadījām pirmo spēli kopā, aiz muguras ir tikai divi vai trīs treniņi, tāpēc turpinājumā būs tikai labāk. Laikam ejot uz priekšu, sniegums uzlabosies."

"Latvijas izlasē bija pāris meistarīgi spēlētāji, kuri nebaidījās no apspēlēšanas un izveidoja momentus. Taču mūsu vārtsargi aizvadīja labu maču un atsita ripas, kas citreiz varēja ielidot vārtos. Latvija bija agresīva komanda, pie pirmās iespējas devās uz priekšu, un mums ar to bija problēmas," pauda Ekblads, kurš 2014. gada draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru un pārstāv Floridas "Panthers".

"Uzdevums ir izveidot komandu, kas aizsardzībā darītu visu, kā pienākas. Gribam būt komanda, pret kuru gūt vārtus ir ļoti grūts uzdevums. Tāpat vēlamies atļaut pēc iespējas mazāk ātro uzbrukumu divi pret vienu vai trīs pret diviem. Gribam būt komanda, kas bloķēs visus metienus un padarīs vārtsargu uzdevumu vieglāku," norādīja aizsargs, kurš sezonā pelna 7,5 miljonus dolāru.

Protams, starp Kanādas uzbrucējiem netrūkst talantīgu spēlētāju, un lielākā zvaigzne ir komandas kapteinis Konors Makdeivids. Ja NHL laukumos viņš un Ekblads ir ierakumu pretējās pusēs, tad šeit jāspēlē vienā komandā, un tas nozīmē cīņas treniņos. Taču Ekbladam tas problēmas nesagādā: "Viens pret otru esam spēlējuši jau kopš bērnības. Zinu, ko viņš dara, un zinu, kā ar viņu tikt galā."

"Rīga ir skaista pilsēta, izbaudījām arī vecpilsētu. Esam bijuši pāris restorānos. Labs ēdiens un atļaujamies arī vienu vai divus dzērienus. Cenšamies izbaudīt savu laiku šeit, komandā valda nepiespiesta atmosfēra. Kad sāksies pasaules čempionāts, tad ķersimies pie lietas," pauda Ekblads. "Hokejā tikt pie jauniem draugiem un izveidot saikni nepavisam nav grūti. Kad ārpus laukuma esat draugi, tad arī laukumā savstarpējā ķīmija ir labāka."

  +6 [+] [-]

, 2018-05-02 10:24, pirms 6 gadiem
par tiem pārs spēlētājiem ir kompliments vai joks
viens bija pavlovs, otrs?

 +12 [+] [-]

, 2018-05-02 10:28, pirms 6 gadiem
Caur puķēm norādīja uz Latvijas izlases spēlētāju samērā zemo līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-02 10:33, pirms 6 gadiem
tornis rakstīja: Caur puķēm norādīja uz Latvijas izlases spēlētāju samērā zemo līmeni.
Nu un tas Tev bija , baigais parsteigums par zemo limeni, tad nu jaunu pasauli esi atklajis, malacis

  +3 [+] [-]

, 2018-05-02 10:42, pirms 6 gadiem
@lhf_lv
Paldies par darbu Latvijas izlases treneri pēc mača ar Kanādu teica Kalnam, Ševčenko, Salijam un Bičevskim.

 +11 [+] [-]

, 2018-05-02 10:44, pirms 6 gadiem
Jā, vienam no talantīgākajiem NHL aizsargiem Ekbladam absolūta taisnība!
Šī spēle ļoti labi parādīja kuri ir tie spēlētāji kas nebaidās no tādiem monstriem un mēğina kaut ko izveidot un... par nožēlu šī spēle parādīja tos,kuri ir zaķpastalas un bij pielikuši pilnas bikses jau pirms spēles!
No Indraša gaidīju drosmīgu un interesantu sniegumu.
Un Miks nepievīla! Tā turpināt arī PČ!
Toties negaidīju labu spēli no Pavlova.
Bet viņš patīkami pārsteidza.
Visu cieņu Vitālijam!
A mīkstos vārdā nesaukšu.
Gan jau viņi paši to saprot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-02 11:02, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: @lhf_lv
Paldies par darbu Latvijas izlases treneri pēc mača ar Kanādu teica Kalnam, Ševčenko, Salijam un Bičevskim.
Delfināriji:

"Latvijas Hokeja federācija (LHF) dienu pirms valstsvienības došanās uz pasaules čempionātu Dānijā rīko izlases pavadīšanas un sastāva nosaukšanas pasākumu.
LHF pasākums sadarbībā ar "Rietumu banku", kas ir federācijas atbalstītāja, trešdien plkst.14.30 notiks Vesetas ielā 7, Rīgā."

Hārtlijs paziņos Latvijas hokeja izlases...

  -2 [+] [-]

, 2018-05-02 11:02, pirms 6 gadiem
principā tikai indrašis varēja apspēlēt kaut ko.

te arī ļoti labi bija redzams mūsu patiesais līmenis - ne domāšanā ne ātrumā mēs neesam pat tuvu top komandām...un visdīvainākais visā ir tas ka ātrumu var uztrennēt un domāšanai vajag intelektu, sanāk ne mūsējie trenējas normāli, ne ar galvu viss kārtībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-02 12:19, pirms 6 gadiem
Pavlovs ar Indraši bija līmenī, malači.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-02 13:34, pirms 6 gadiem
-Viens mazliet prata pasist uz priekšu ripu, otrs drusku prata slidot, bet trešajam vienkārši patika atrasties tik meistarīgā maiņā.