Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera pirmais treneris: "Viņš ātri adaptēsies NHL"

Ints Megnis
Ints Megnis

Balcera pirmais treneris: "Viņš ātri adaptēsies NHL"
Maksims Bogdanovs (centrā) uz HK "Liepāja" rezervistu soliņa. Foto: Ģirts Gertsons/f64

Liepājnieks Rūdolfs Balcers ātri adaptēsies Nacionālajai hokeja līgai (NHL) un ar viņu viss būs kārtībā, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportista pirmais treneris Maksims Bogdanovs.

Bogdanovs pašlaik ir 34 gadus vecs. Balceru viņš sāka trenēt 2003. gadā savā pašā pirmajā treniņu grupā.

"Tā kā viņš bija talantīgs, trenējās arī pie vecākām grupām, ne tikai manis, līdz ar to ar viņu strādāja arī Aleksandrs Cicurskis un Igors Ļebedevs. Tomēr, jā, viņš bija manā pirmajā uzņemšanā," atceras Bogdanovs. "1997.-1998. gadā piedzima labi jaunie hokejisti ne tikai mums Liepājā, bet arī visā Latvijā. Rūdolfs pagaidām aizgājis vistālāk. Es arī tagad neesmu vecs, bet ar šiem gadiem man bija pirmā pieredze."

Bogdanovs Balceru trenēja līdz 14 gadu vecumam, kad viņš devās uz Norvēģiju. Nospēlējis piecas sezonas tur, viņš pārcēlās uz Atlantijas okeāna otru pusi, kur aizvadīja vienu sezonu junioru līgā, bet 2017. gada rudenī Sanhosē "Sharks" sistēmā sāka profesionāļa karjeru Ziemeļamerikā. Pērn septembrī viņš vērienīgā darījumā tika aizmainīts uz Otavas "Senators" sistēmu un šī gada sākumā ieguvis iespēju debitēt Kanādas galvaspilsētas klubā, pirmajos četros mačos izceļoties ar vieniem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

"Esam visas spēles skatījušies, arī šorīt skatījāmies. Prieks par viņu," saka Bogdanovs. Viņš ātri adaptēsies tur. Rūdolfs labi slido, ir labas rokas, galva - viss viņam ir, lai spēlētu NHL. Tāpat viņš metīs iekšā vārtus."

Bogdanovs, kurš pašlaik trenē "Optibet" hokeja līgas komandu "Liepāja", līdz šim pēdējo reizi ar Balceru runājis vasarā, kad viņš aizbraucis uz Liepāju un trenējies, bet biežāk sarakstās ar hokejistu un arī apsveicis viņu ar debiju NHL. Tikmēr Latvijas sabiedrība par Balceru plašāk uzzināja pagājušajā pavasarī, kad viņš lieliski nospēlēja pasaules čempionātā, gūstot četrus vārtus. "Ja godīgi, viņa sniegums pasaules čempionātā man pārsteigums nebija, tomēr bija liels prieks," saka treneris.

"Tikai uz priekšu," Bogdanovs novēl Balceram. "Šis viņam nav vienīgais mērķis. Visu laiku jāliek visaugstākie mērķi un jāiet pēc tiem."

 +16 [+] [-]

, 2019-01-11 14:47, pirms 5 gadiem
Trenera lielākā laime - redzēt sava darba pozitīvu rezultātu.

  +7 [+] [-]

, 2019-01-11 14:49, pirms 5 gadiem
Tikai nez kāpēc Balcers par savu pirmo treneri sauc Cicurski?

  +5 [+] [-]

, 2019-01-11 15:05, pirms 5 gadiem
Sers f rakstīja: Tikai nez kāpēc Balcers par savu pirmo treneri sauc Cicurski?
Ko šajā rakstā min pats Bogdanovs? - "Tomēr, jā, viņš bija manā pirmajā uzņemšanā," atceras Bogdanovs.".

Tātad - Balcers bija viens no Bogdanova pirmajiem audzēkņiem. Taču šeit nav teikts, vai Bogdanovs bija Balcera pirmais treneris (kas varētu būt rakstā minētie Ļebedevs vai Cicurskis).

  +9 [+] [-]

, 2019-01-11 15:12, pirms 5 gadiem
Protams, ka nebija pārsteigums - divas bankas PČ pirmajā spēlē. Ikdienišķa situācija visiem Bogdanova audzēkņiem.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-11 15:43, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Protams, ka nebija pārsteigums - divas bankas PČ pirmajā spēlē. Ikdienišķa situācija visiem Bogdanova audzēkņiem.
katrā rakstā kaut ko iepļūta, āksts, tev darīt nav ko?

  +6 [+] [-]

, 2019-01-11 16:09, pirms 5 gadiem
asinsdesa rakstīja: Ko šajā rakstā min pats Bogdanovs? - "Tomēr, jā, viņš bija manā pirmajā uzņemšanā," atceras Bogdanovs.".

Tātad - Balcers bija viens no Bogdanova pirmajiem audzēkņiem. Taču šeit nav teikts, vai Bogdanovs bija Balcera pirmais treneris (kas varētu būt rakstā minētie Ļebedevs vai Cicurskis).
Vispār jau pat virsrakstā ir konkrēti rakstīts "Balcera pirmais treneris:". Un tālāk rakstā "pastāstīja sportista pirmais treneris Maksims Bogdanovs". Tātad vai nu Balceris neatcerās savu pirmo treneri, vai arī Sportacentrs.com izdomā faktus.

  +5 [+] [-]

, 2019-01-11 17:27, pirms 5 gadiem
Interesanti gan! Bogdanovs kurā gadā ieguva trenera diplomu? Hmm, kā tad Balceru nez varēja trenēt???
Nemaldos, diplomiņš ir kkur 2005-2007 gadu laika posmā iegūts...

  +7 [+] [-]

, 2019-01-11 17:28, pirms 5 gadiem
Vēl kas 2003.gadā Bogdanovam 18gadu!? Tieši KĀDA varētu būt izglītība, lai vispār kko darītu ar bērniem!?

  +4 [+] [-]

, 2019-01-11 17:35, pirms 5 gadiem
Viss jau baigi labi, tikai kā Bogdanova kungs var spriest cik viegli adaptēsies NHL, ja pats tur nav tuvumā bijis? NHL nav nekāds joks

     [+] [-]

, 2019-01-11 23:56, pirms 5 gadiem
Jā, interesē Bogdanova trenera kvalifikācija 18 gadu vecumā.... tas nozīmē ka viņš pats nav nekad nopietnā līmenī spēlējis, bet var jau būt ka bērniem mācīja slidot, kaut kādus galīgos pamatus...
Ir jau gan Hokeja treneri kas nav bijuši spēlētaji, man liekas Hartlijs ir viens no tiem, bet tie parasti nobriedušākā vecumā sākuši...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-12 08:26, pirms 5 gadiem
Droši vien Cicurskis Balceram ir pirmais riktīgais hokeja treneris. Daudzās sporta skolās mazākajiem bērniem rutīnas nodarbības vada pusaudži, kas sevi lepni dēvē par treneriem.

     [+] [-]

, 2019-01-12 23:26, pirms 5 gadiem
[quote viedoklis]
Interesanti gan! Bogdanovs kurā gadā ieguva trenera diplomu? Hmm, kā tad Balceru nez varēja trenēt???
Nemaldos, diplomiņš ir kkur 2005-2007 gadu laika posmā iegūts...
Iespejams tik strikti neskatijas uz sertifikatiem taja laika??Daudziem jauniesiem iedot mazas grupas trenet...Un iespejams 19gadu vecuma,jo rekinot pec kalendara gada kludities var....Bet ja nav nozimes 18 vai 19....

  -1 [+] [-]

, 2019-01-13 10:20, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Protams, ka nebija pārsteigums - divas bankas PČ pirmajā spēlē. Ikdienišķa situācija visiem Bogdanova audzēkņiem.
Balcers bija milzu talants un tādēļ trenerim nebija tāds "pārsteigums"
Tu esi pajoliņš plus pārējie eblēni