Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" aizliek kāju priekšā "Sabres" un par galveno treneri nolīgst Maklelanu

Andrejs Siliņš

"Kings" aizliek kāju priekšā "Sabres" un par galveno treneri nolīgst Maklelanu
Tods Maklelans. Foto: imago / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Losandželosas "Kings" vadība pavēstījusi, ka par komandas galveno treneri apstiprināts Tods Maklelans, kuru iepriekš kā savu galveno kandidātu un trenera pozīciju izskatīja arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres".

"Kings" viceprezidents un ģenerālmenedžeris Robs Bleiks paziņojis, ka par galveno treneri nolīgts Maklelans. Iepriekš jau rakstījām, ka Maklelanu kā savu galveno kandidatūru izskatīja arī Bufalo. Tomēr kanādiešu speciālists piekritis "Kings" piedāvājumam un kļūs par 29. galveno treneri Losandželosas kluba vēsturē.

Maklelans par galveno treneri NHL strādājis 11 sezonas - septiņas ar Sanhosē "Sharks" un nepilnas četras ar Edmontonas "Oilers". Arī aizvadīto sezonu Maklelans iesāka pie "Oilers" stūres, taču pēc 20 spēlēm (deviņas uzvaras un 11 zaudējumi) tika atbrīvots no amata. Ar Edmontonu Maklelans četru sezonu laikā Stenlija kausā iekļuva tikai reizi (2017. gadā zaudēts pirmajā kārtā), bet "Sharks" divreiz aizveda līdz konferences fināliem (2010, 2011). Kā asistents Maklelans 2008. gadā izcīnīja Stenlija kausu ar "Red Wings", bet galvenā trenera karjeru sāka pēc dažiem mēnešiem, tā paša gada rudenī.

Desmit sezonu laikā viņš tikai trīs reizes nav kvalificējies Stenlija kausa izcīņai, un Maklelana 434 uzvaras dod viņam 33. vietu treneru rangā. 2015. gadā Maklelans bija Kanādas izlases galvenais treneris, aizvedot to līdz desmit uzvarām desmit spēlēs un pirmajam pasaules čempiontitulam pēc astoņu gadu pārtraukuma.

"Kings" aizvadīto sezonu pabeidza ar 31 uzvaru un 71 punktu, kas deva pēdējo vietu Rietumu konferencē un līgas kopvērtējumā ļāva apsteigt vien Austrumu konferences pastarīti Otavas "Senators". Kopš čempiontitula izcīnīšanas 2014. gadā "Kings" piecu sezonu laikā tikai divreiz iekļuvusi Stenlija kausā un arī tad zaudējusi jau pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/kings/

  +2 [+] [-]

, 2019-04-17 10:37, pirms 5 gadiem
Buffalo nabagi pat pie trenera nespēj tikt

     [+] [-]

, 2019-04-17 10:43, pirms 5 gadiem
Pat oileru nabags uz Bufalo neiet.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-17 20:55, pirms 5 gadiem
Nolans bija vislabākais, a šo uzmeta. tagad maina gandrīz katru senu treneri. Apsmiekls...