Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bārtija viegli tiek galā ar Svitoļinu, Andresku izglābjas pret Sakari

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija viegli tiek galā ar Svitoļinu, Andresku izglābjas pret Sakari
Ešlija Bārtija. Foto: AP/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija nokļuva uzvaras attālumā no Maiami WTA 1000 titula aizstāvēšanas, pusfinālā ar 6:3, 6:3 viegli pieveicot Eļinu Svitoļinu (WTA 5.). Viņa sestdien finālā tiksies ar Bjanku Andresku (WTA 9.), kurai 2:42 stundas ilgā mačā izdevās izglābties pret Mariju Sakari (WTA 25.). Grieķiete neizservēja maču un bija spiesta samierināties ar zaudējumu – 6:7(7), 6:3, 6:7(4).

Ešlija Bārtija Ukrainas zvaigznei zaudēja pirmajās piecās tikšanās reizēs, bet ar sesto mēģinājumu pirmo panākumu beidzot guva 2019. gadā "WTA Finals" turnīra pēdējā mačā – 6:4, 6:4. Austrālijas tenisistei tagad ir mini divu uzvaru sēriju, triumfējot arī Maiami notikušajā cīņā.

Tradicionāli esot pieticīgai un pārsvarā neprecīzai uzbrukumā, Eļinai Svitoļinai ar aizsardzības spēli vakar bija par maz. Svitoļina spēja sakrāt tikai 11 tīri uzvarētas izspēles, kamēr Bārtijai bija 28. Svitoļina arī pieļāva sev neraksturīgi daudz nepiespiesto kļūdu: 34, kamēr Bārtijai par sešām mazāk.

Piebilstams, ka Ešlijai starp setiem bija medicīnas pārtraukums vēdera problēmas dēļ, tiesa, viņai acīmredzama diskomforta 2. setā nebija. Starp pusfināliem un finālu ir viena brīvdiena. Tā būs nepieciešama arī Bjankai Andresku, kura bija ļoti vēls un ilgs pusfināla mačs.

Vakara sesija lietus dēļ sākās ar nepilnu divu stundu nokavēšanos, turklāt Andresku vēl bija jāgaida viena vīriešu turnīra mača pabeigšana. Bjanka tādējādi par finālisti kļuva pusotru stundu pēc pusnakts.

Abām tenisistēm tiekoties pirmoreiz, Marija Sakari pēdējā setā divreiz nenosargāja breika pārsvaru (4:2 un 6:5) un nespēja izservēt maču, 12. geimā neuzvarot nevienā izspēlē. Abām tenisistēm bija negatīva tīri uzvarēto izspēļu un kļūdu attiecība – Andresku 22:46, bet Sakari 25:52.