Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Nākamnedēļ Latvijā viesosies Paralimpiskās komitejas prezidents Pārsons

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nākamnedēļ Latvijā viesosies Paralimpiskās komitejas prezidents Pārsons
Endrū Pārsons. Foto: AP/Scanpix

LETA. Līdz 8.februārim Baltijas valstīs viesosies Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) prezidents Endrū Pārsons, vēsta Latvijas Paralimpiskajā komiteja (LPK).

Vizītes laikā Pārsons tiksies gan ar visu trīs Baltijas valstu augstākajām amatpersonām, gan paralimpiskajām komitejām un sportistiem, lai tuvāk iepazītu paralimpiskā sporta aktuālos izaicinājumus un attīstības iespējas Baltijas reģionā. Pārsons līdz 2.februārim viesojās Igaunijā, bet no 2. līdz 5.februārim - Lietuvā. Savukārt Latvijā IPC prezidents būs no 5.februāra līdz 8.februārim.

Šo vizīti ierosināja LPK pārstāvji, kā arī paralimpiskās kustības patronese Andra Levite.

"Apmeklējot Baltijas valstis un to paralimpiskās komitejas, Starptautiskā Paralimpiskā komiteja var labāk iepazīt katras valsts specifiku un izaicinājumus, ar kuriem tās saskaras, tādējādi labāk saprotot, kā mēs varam šīm valstīm palīdzēt. Tā arī ir unikāla iespēja atbalstīt paralimpiskās komitejas vietējā līmenī, tiekoties ar valdības pārstāvjiem, medijiem un sponsoriem, kā arī citiem atbildīgiem cilvēkiem. Šī ir mana pirmā reize Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tāpēc priecājos par iespēju iepazīt paralimpisko kustību katrā no valstīm," pirms vizītes teica Pārsons.

Tikmēr LPK prezidente Daiga Dadzīte izcēla, ka vizītes laikā vēlās iepazīstināt Pārsonu ar izaicinājumiem, ar kuriem šobrīd saskaras LPK, kā arī kopīgi meklēt risinājumus tālākai paralimpiskās kustības attīstībai Latvijā.

5.februārī IPC prezidents apmeklēs Siguldu un tās sporta infrastruktūru, kā arī Murjāņu sporta ģimnāziju, bet nākamnedēļ viņš tiksies ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu un viņa dzīvesbiedri Andru Levitu, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu, kultūras ministru Nauri Puntuli un Latvijas sabiedrisko mediju vadības pārstāvjiem, kā arī ar Saeimas Sporta apakškomisijas deputātiem.

Pārsons IPC prezidenta amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2017.gadā, četrus gadus vēlāk notikušajā Ģenerālajā asamblejā ar 98% delegātu balsu saglabājot savu amatu. Pirms tam viņš astoņus gadus vadīja Brazīlijas Paralimpisko komiteju, bet no 2005. līdz 2009.gadam bija Amerikas Paralimpiskās komitejas vadītājs.

Izmantotie resursi:
LETA