Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Rožkova un Lasmans pasaules čempionātā ratiņkērlingā izcīna vēl divas uzvaras

Agris Suveizda

Rožkova un Lasmans pasaules čempionātā ratiņkērlingā izcīna vēl divas uzvaras
Poļina Rožkova, Agris Lasmans. Foto: WCF/Cheyenne Boone

LETA. Latvijas parasportisti Poļina Rožkova un Agris Lasmans trešdien Dienvidkorejā pasaules čempionātā ratiņkērlingā pāriem trešajā dienā tika pie divām uzvarām.

Trešdien dienas pirmajā spēlē Latvijas duets ar 10:5 pārspēja Norvēģiju, bet otrajā mačā ar 13:5 guva panākumu pār Turciju. Latvijas ratiņkērlingisti pirms tam turnīrā ar 1:9 zaudēja Slovākijai un ar 10:1 pieveica Poliju, kā arī ar 6:3 guva panākumu pār Skotiju.

Pēc pieciem mačiem Latvijas vienība A apakšgrupā ar bilanci 4-1 atrodas dalītā pirmajā vietā. Meistarsacīkšu turpinājumā A apakšgrupā Rožkova un Lasmans spēkosies ar Igauniju, bet pēc tam norisināsies izslēgšanas turnīrs.

Pirms tam komandu čempionātā Latvijas izlase zaudēja cīņā par iekļūšanu pusfinālā un noslēdza turnīru piektajā vietā. Pērn Rožkova un Lasmans izcīnīja Latvijas vēsturē pirmo medaļu kādā no kērlinga disciplīnām. Finālā Latvijas duets ar rezultātu 11:8 ekstra endā pārspēja ASV ratiņkērlingistus.

Ratiņkērlings pāriem būs arī 2026. gada Milānas un Kortīnas paralimpisko spēļu programmā.

Izmantotie resursi:
LETA