Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas volejbolisti viesos atzīst Kēla un trīs latviešu pārstāvētās "Parnu" pārākumu

Jānis Celmiņš

Jūrmalas volejbolisti viesos atzīst Kēla un trīs latviešu pārstāvētās "Parnu" pārākumu
Raimonds Vilde. Foto: RTU/Robežsardze/Jūrmala

Otro uzvaru divās dienās “Credit 24” Meistarlīgā šodien neizdevās izcīnīt “RTU/Robežsardze/Jūrmala” volejbolistiem, kuri šodien Pērnavā piekāpās Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla un trīs latviešu Atvara Ozoliņa, Toma Švana un Kristapa Platača pārstāvētajai “Parnu VK” vienībai – 1:3.

Jau vēstīts, ka vakar Raimonda Vildes trenētie jūrmalnieki viesos pieveica “TalTech” volejbolistus, ļaujot Latvijas klubiem sezonā svinēt pirmo uzvaru pār kādu no Igaunijas klubiem. Šovakar Pērnavā “RTU/Robežsardze/Jūrmala” turpināja vakar uzņemto tempu un itin pārliecinoši uzvarēja pirmo spēles setu – 25:21.

Otrajā setā jūrmalnieki vadībā pabija tikai seta pašā ievadā, kad izvīrzījās vadībā ar 1:0. Seta turpinājumā mājinieki izvirzījās vadībā un droši kontrolēja laukumā notiekošo, kā rezultātā svinēja pārliecinošu panākumu – 25:14.

Arī trešais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija. Pirmajā izspēlē veiskmīgāki bija jūrmalnieki, bet seta turpinājumā rezultāts auga par labu mājiniekiem. Lai gan seta vidusdaļā “RTU/Robežsardze/Jūrmala” pietuvojās līdz minimumam (10:11), seta otrajā pusē Kēla padotie bija veiksmīgāki – 25:16.

Arī ceturtajā setā scenārijs bija līdzīgs iepriekš zaudētajiem. Pērnavieši ātri iekrāja drošu pārsvaru, kuru nosargāja līdz pat seta galotnei, triumfējot tajā ar rezultātu 25:19. Visā spēlē Pērnavas vienībai tas deva panākumu (3:1) un nostabilizēšanos turnīra tabulas labāko četriniekā. Jūrmalniekiem tikmēr šī bija ceturtā neveiksme sešās sezonas spēlēs.

Pērnavas komandas rindās 22 punktus guva Ozoliņš, 11 un 10 attiecīgi Platačam un Švanam, jūrmalniekiem tikmēr ražīgākais punktu guvējs bija Aleksandrs Avdejevs, kura rēķinā šovakar 17 punkti.

Pēc atgriešanās mājās Jūrmalas komanda sāks nopietni gatavoties Izaicinājuma kausa izcīņas pirmās kārtas spēlēm, kurās jāsamēro spēki ar Prāgas “Lev” volejbolistiem. Abas spēles tiks aizvadītas Jūrmalā jau jaunnedēļ – ceturtdien un piektdien. Abas spēles sāksies plkst. 19.00 un tiešraidē tās tiks demonstrētas Sportacentrs.com TV kanālā.

Citā šodien izspēlētajā spēlē “Biolars/Jelgava” viesos ar 0:3 (23:25, 20:25, 17:25) piekāpās Tallinas “Selver” volejbolistiem, kuru rindās rezultatīvākais bija Renē Tepans. Viņa rēķinā 15 rezultatīvas darbības. Jelgavnieku rindās ar 10 punktiem atzīmējās Jevgēņijs Vjatkins, bet pa deviņiem katrs guva Aleksandrs Kudrjašovs un Aigars Sniedzāns. Jāpiemin, ka otrā seta gaitā nepatīkamu kājas savainojumu guva Kārlis Pauls Levinskis, kurš vēl spēlei nebeidzoties tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu medicīniskos izmeklējumus.

Šis Austra Štāla vadītajiem jelgavniekiem bija jau sestais zaudējums septiņās sezonas spēlēs, kas šobrīd turnīra tabulā viņiem ļauj ieņemt astoto vietu desmit komandu konkurencē.