Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dragičam pēdas kaula plīsums, Batlers zaudējumā vaino "Heat" pašatdevi

Emils Ozerinskis

Dragičam pēdas kaula plīsums, Batlers zaudējumā vaino "Heat" pašatdevi
Gorans Dragičs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē Maiami "Heat" ar 98:116 piedzīvoja zaudējumu pret Losandzēlosas "Lakers". Pēcspēles preses konferencē Maiami komandas līderis Džimijs Batlers zaudējumā vainoja nevis savas komandas spēlētāju traumas, bet pašatdeves trūkumu.

Pēc sekmīga spēles ievada, kurā "Heat" tika pie 13 punktu pārsvara, finālsērijas pirmā spēle izvērtās par bēdu ieleju Floridas komandai. Potīti izmežģīja Džimijs Batlers, kurš gan atgriezās spēlē un to aizvadīja līdz galam sakrājot 23 punktus. Plecu sastiepa galvenais aizsardzības balsts Bems Adebajo, kurš gan otro finālsērijas spēli gatavojas aizvadīt. Taču pamatīgs trieciens ir slovēņu saspēles vadītāja Gorana Dragiča izkrišana no ierindas. Dragičam magnētiskā rezonanse uzrādījusi pēdas kaula plīsumu, kas apdraud slovēņa atgriešanos laukumā. Pilnīgi izslēgta slovēņa spēlēšana sērijas turpinājumā gan nav, jo NBA iepriekš bijuši precedenti, ka ar pretsāpju injekcijām spēlētāji šādos gadījumos devušies laukumā.

Pēc spēles Džimijs Batlers nemeklēja attaisnojumus traumās: "Par traumām man nav nekā ko teikt. Mums ir jāspēlē perfekti un šī nebija ne tuvu perfektai spēlei. Varam skatīties video analīzi. Neko no tā ko sarunājām, mēs nedarījām. Necīnījāmies par atlēkušajām bumbām, nepiespiedām "Lakers" mest garām metienus, paši nemetām iekšā. Viss tas noveda līdz bedrei ko paši sev izrakām."

"Mums ir jābūt gataviem spēlēt ar vai bez Gorana. Mēs vēl aiz vien sagaidām ka uzvarēsim. Mēs zinām, ka to varam. Mēs gribam viņu uz laukuma, jo Gorans ir liela daļa no mūsu komandas un tā ko mēģinām darīt laukumā. Kamēr viņš nevar palīdzēt, tikmēr visiem pārējiem ir jācīnās vēl smagāk. Ar kopīgiem spēkiem jāpiesedz Gorana iztrūkums. Mums ir jābūt spējīgiem ar vai bez viņa panākt 1-1," uzsvēra Batlers.

Losandželosas "Lakers" līderis Lebrons Džeimss: "Nedomāju, ka spēles sākumā spēlējām pietiekami fiziski. Jums vajag sajust ar kādu jaudu Maiami spēlē. Viņi mums sadeva pa muti. Sapratām, ka arī mums ir jācīnās tikpat smagi, lai uzvarētu spēli. Pie rezultāta 10:23 sākām spēlēt atbilstoši savām spējām. Sākām lidot pa laukumu, apturējām viņus aizsardzībā un labāk dalījāmies ar bumbu uzbrukumā. Taču mums vēl pierkšā daudz darba. Neesam apmierināti pēc vienas uzvaras izcīnīsanas."

     [+] [-]

, 2020-10-01 12:02, pirms 4 gadiem
Leikeri labi ieslēdza otrajā ātrumā