Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Kariņš: "Regulējums par ierobežojumu sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu būtu maināms"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kariņš: "Regulējums par ierobežojumu sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu būtu maināms"
Rihards Snikus. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Regulējums par ierobežojumu, kas pašlaik ierobežo sportistiem saņemt prēmiju tikai par vienu medaļu, būtu maināms, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Aģentūrai LETA Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) iepriekš norādīja, ka pašreiz spēkā esošo sistēmu paredz noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru. Arī pasaules vai Eiropas čempionātos, pasaules kausu sacensībās, ja sportistam ir bijuši vairāki sasniegumi, tad naudas balvu piešķir tikai par vienu sasniegumu - par to, par kuru pienākas lielākā naudas balva.

Jau ziņots, ka, lai arī Latvijas Paralimpiskās komitejas jātnieks Rihards Snikus pirmdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē izcīnīja sev otro sudraba godalgu, bet Diāna Dazīte izcīnījusi sudraba medaļu diska mešanā, bet bronzu - šķēpa mešanā, sportisti saņems vienu naudas balvu, nevis divas.

Sportistam Tokijas paralimpiskajās spēlēs šī ir otrā sudraba godalga, tomēr regulējums paredz, ka viņam tiks pasniegta naudas balva par augstāko sasniegumu, kas par sudraba medalu ir 85 373 eiro. Savukārt viņa treneri un apkalpojošais personāls kopā var pretendēt uz naudas balvu līdz 42 686 eiro apmērā.

Snikus Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē brīvā stila disciplīnā izcīnīja sudraba godalgu. Snikus un viņa partnera zirga "King of the dance" sniegums sacensībās iejādē I pakāpes brīvā stila disciplīnā tika novērtēts ar 82,087%, kas bija otrs labākais rezultāts.

Latvijas sportisti Tokijā jau ir izcīnījuši piecas medaļas - trīs sudraba un divas bronzas. Divas sudraba medaļas izcīnījis paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus ar zirgu "King of the dance", bet diska mešanā sudraba medaļa, bet šķēpa - bronza, ir Dadzītes un tikai bronza - Aigara Apiņa kontā.

     [+] [-]

, 2021-09-01 17:49, pirms 3 gadiem
Tas nozīmē, ka teorētiski tādā biatlonā vai peldēšanā kāds super talants uz prēmiju rēķina var palikt stāvus bagāts. Tas iespējams sporta veidos ar vairākām disciplīnām. Bet Latvijas gadījumā, maza ticamība, ka tas notiks.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-01 18:16, pirms 3 gadiem
Atbalstāma ideja, tie kas met ar pagali, lai izcīna kaut to pašu vienu medaļu.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-01 18:48, pirms 3 gadiem
tas ir absurdu absurds paralimpiešiem tādas prēmijas maksāt

  +3 [+] [-]

, 2021-09-01 19:25, pirms 3 gadiem
LAIKS rakstīja: tas ir absurdu absurds paralimpiešiem tādas prēmijas maksāt
Kautkas jau īsti laikam nav, bet pamēģini tik iebilst- Tevi dzīvu apēdīs!
Paskaties, kā Riekstiņš- pateica, ko domā un vēl vieglā formā- gandrīz zaudēja amatu

     [+] [-]

, 2021-09-01 19:25, pirms 3 gadiem
paralimpiskās spēles nevienu neinteresē, prēmijām būtu jābūt 20% apmērā no īstās olimpiādes

  +3 [+] [-]

, 2021-09-01 19:35, pirms 3 gadiem
Zirgam ar prēmiju.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-01 20:43, pirms 3 gadiem
Kariņš laikam aizmirsis, ka prēmijas tiek maksātas no nodokļu maksātāju naudas. Es personīgi neatbalstu tādu svaidīšanos ar naudu, lai neapvainojas paralimpieši, bet viņi nav pelnījuši tādas prēmijas! Tas ir absurds.

     [+] [-]

, 2021-09-01 20:48, pirms 3 gadiem
optimuss rakstīja: Kariņš laikam aizmirsis, ka prēmijas tiek maksātas no nodokļu maksātāju naudas. Es personīgi neatbalstu tādu svaidīšanos ar naudu, lai neapvainojas paralimpieši, bet viņi nav pelnījuši tādas prēmijas! Tas ir absurds.
Kas ir absurds ,jo tieši invalīdi sportisti ir varoņi un paraugs visiem kā dzīvot un cīnīties.

     [+] [-]

, 2021-09-01 21:40, pirms 3 gadiem
Punkts viens - prēmijām jābūt vienādām ar parastajiem.
Punkts divi - prēmijām jābūt stingri mazākām.

  +2 [+] [-]

, 2021-09-01 21:54, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka mūsu premjeram kāds pa spītīgo koka pauri ir iespēris, iespējams, Snikus zirgs! Laikam sāk just, ka pavisam nedaudz laika atlicis līdz jaunām Saeimas vēlēšanām un tur pat ar maniakālu turēšanos pie sava krēsla visiem iespējamiem līdzekļiem, vairs nepietiks!
Punkts viens: Invalīdu sportam līdzekļus piešķirt nevis dažiem izredzētajiem, kuri, bezkonkurences apstākļos, startē līdz pensijai un vāc prēmijas, bet gan šo naudu jau sākotnēji ieguldīt invalīdu sporta attīstībai, īpaši bērniem un jauniešiem!

  +2 [+] [-]

, 2021-09-01 22:09, pirms 3 gadiem
LAIKS rakstīja: tas ir absurdu absurds paralimpiešiem tādas prēmijas maksāt
Tas ir absurdu absurds 1.mās grupas invalīdam kuram nav veselības strādāt pabalsts 200 eiro. Vismaz ar prēmiju palīdzību šie cilvēki paši sevi var uzturēt .

  +1 [+] [-]

, 2021-09-01 22:18, pirms 3 gadiem
Varētu ierobežot bijušo prezidentu pensijas

     [+] [-]

, 2021-09-01 23:53, pirms 3 gadiem
Homer rakstīja: Punkts viens - prēmijām jābūt vienādām ar parastajiem.
Punkts divi - prēmijām jābūt stingri mazākām.
Piekrītu.