Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Gribam iedvesmot jaunos. Parādīt, ka viss ir iespējams"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Gribam iedvesmot jaunos. Parādīt, ka viss ir iespējams"
Lauris Dārziņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien devies pirmajā izbraukumā, un ar komandas kapteiņa uzšuvi sezonu uzticēts aizvadīt Laurim Dārziņam. Viņš norādīja, ka tas ir liels gods, taču galvenā uzmanība tiks pievērsta sniegumam laukumā – lai palīdzētu "Dinamo" atgriezties izslēgšanas spēlēs.

"Protams, tas ir gods. Tas ir liels gods. Taču droši vien pārāk uz piešķirtajiem burtiem neieciklēšos, jo karjerā ir bijuši brīži, kad esmu ticis ievēlēts, ir treneri tāpat piešķīruši, arī tāpat ņēmuši nost. Zinu, ka pamatā nekas nav mainījies un ka man laukumā darbs ir jādara centīgi un ar atbildību," teica Lauris Dārziņš. Viņa asistenti jaunajā sezonā būs Miķelis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Gints Meija un Brendons Makmilans.

"Galvenais būs komandas rezultāts. Mani asistenti – Miķelis, Soča, Ginča – mēs visi šajā komandā esam bijuši pirmsākumos, kad bija labas sezonas, izslēgšanas spēles, pārvarētas pirmās kārtas, uzvarot Maskavas "Dynamo" un Sanktpēterburgas SKA. Mūsu galvenais darbs ir strādāt centīgi un ar atbildību, bet arī mēģināsim iedvesmot jauniešus, kuri tikai tagad ienāk komandā. Parādīt, ka viss ir iespējams, ka varam tikt izslēgšanas spēlēs un cīnīties par kausu. Kolektīvs ir labs, un mijiedarbību redz arī ārzemnieki. Arī viņi ir noticējuši visam, ko darām."

Dārziņš ar smaidu teica, ka vēlēšanās netika celta kabīne un ka nebija piesaistīti novērojumi. "Rakstījām kapteiņa un asistentu vārdus uz lapiņām. Es jau smējos un piedāvāju, ka vajadzētu iedot sarakstu kā vēlēšanās. Ja kāds nepatīk, tad svītro ārā. Tas noskaņotu spēlētājus labi uzvesties ģērbtuvēs. Tas tā, mazai humora atkāpei," pauda 33 gadus vecais uzbrucējs, kurš pirms četrām sezonām jau pielaikoja Rīgas "Dinamo" kapteiņa uzšuvi.

Lai gan pierasts, ka allaž viens no kapteiņa palīgiem ir ārzemnieks, Dārziņš teica, ka Makmilans par asistentu kļuvis citu iemeslu dēļ. "Esmu pamanījis, ka neiedalās nacionalitātēs – komandā ir dažāda tipa spēlētāji, tādi, kuri atbild par mazākumu un aizsardzību, tādi, kuri uzbrukumā ir kreatīvāki, un esmu pamanījis, ka burti tiek piešķirti pa šīm grupām. Lai būtu veiksmīga komanda, ir nepieciešami dažādi spēlētāji, un mums burti ir sabalansēti. Ja kāds jaunais sēž ģērbtuvēs un viņš ir mazākuma speciālists, viņš redz, ka tas tiek novērtēts. Protams, arī ārzemnieki nav nobīdīti malā, bet nav sajūta, ka kāds būtu jāvelk tikai tāpēc. Neviens komandā nesēž stūrī un nav jāskubina."

Dārziņš ir viens no komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem, un viņš atcerējās sarunu ar 19 gadus veco centra uzbrucēju Danielu Bērziņu pēc Latvijas Dzelzceļa kausa noslēguma. "Turnīram bija desmitā jubileja, un pēc tam runāju ar vienu no jaunākajiem mūsu komandā – Danielu Bērziņu. Viņš teica, ka atceras pirmo turnīru, jo sēdēja un skatījās pa televizoru. Un viņam bija deviņi gadi. Manam dēlam drīz būs deviņi. Tagad esam vienā komanda un risinām vienus uzdevumus."

"Mēs zinām, ko esam izdarījuši divos vasaras mēnešos. Esam izdarījuši visu, lai sezona būtu veiksmīga. Galvenais tāpat būs katru dienu nākt uz halli un spēlēt centīgi, līdz ar to nevaram paskatīties no malas un domāt, kā tagad būs. Kas izdodas un kas ne. Nav tā, ka esi labi pastrādājis un līdz ar to nopelnījis uzvaras, ka tās nāks pašas. Ir jāiet un jāizcīna. Tāpat ar piešķirtajiem burtiem – būtu kļūda apsēsties un domāt, ko man tas nozīmē un ko tas nozīmēs nākotnes sakarā. Viss ir jādara tagad," skaidroja Dārziņš.

Tāpat komandas kapteinis pavēra priekškaru uz spēlētāju izklaidēm ārpus hokeja laukuma. "Vienmēr savā starpā spēlējam fantasy futbolu. Premjerlīgas jaunā sezona ir sākusies, nākamā rindā ir Čempionu līga. Tas uzlabo kolektīvu, un brīžiem vajag novērst domas no saviem primārajiem pienākumiem," teica Dārziņš. Bieži vien skatīties mačus liedz pašu grafiks, tomēr virtuālajai spēlei tiek pieiets visnotaļ nopietni, slēdzot dažādas derības un izmantojot jebkuru līdzekli, kas palīdzēs uzvarēt.

"Komandā drīkst būt tikai viens spēlētājs no konkrētās komandas. Nākas paņemt futbolistus no komandām, kurām nejūti līdzi vai tik ļoti neseko. Visādi iet. Gadās ģenerālmenedžeru netīrās spēlītes. Kāds ir satraumējies, bet informācija vēl nav tik plaši parādījusies. Īpašnieks uzzinājis un tad cenšas ātri iesmērēt kādam citam. Visi paņēmieni pie mums ir atļauti," norādīja rīdzinieku kapteinis.

Viņš sacīja, ka pagaidām turnīra tabula izskatās saspringta – nav izveidojies viens izteikts favorīts vai, kā sacīja Dārziņš, personāžs, kuru varētu apcelt. Turklāt sacensībās piedalās arī hokejisti, kuri spēlējuši Rīgas "Dinamo", bet komandu vairs nepārstāv.

Pats vismaz pagaidām izvilcis pilno lozi ar komandas, kurai jūt līdzi – "Liverpool" – vārtsargu Alisonu, kurš trīs mačos nav ielaidis nevienus vārtus. "Slidena izvēle, jo komanda daudz uzbrūk. bet arī daudz laiž iekšā. Likās, ka Alisonam būs grūta sezona, bet pagaidām viņš man ir viens no labākajiem punktu vācējiem."

"Gribējām ievilināt mūsu ārzemniekus. Piedāvājam fantasy futbolu. Jā, jā, spēlējam. Viņi priecīgi, ka tūdaļ no klientiem tiks savākta nauda. Pēdējā brīdī uzzināja, ka tas taču ir mūsu futbols, nevis viņiem ierastais futbols, un nolēca nost," pārpratumu, kādi gadās arī hokeja laukumā, saistībā ar izklaidi komentēja Dārziņš.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-01 17:15, pirms 6 gadiem
Molodčiki vīri! Jūs esat piemērs visiem Latvijas jaunajiem hokejistiem.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-02 01:42, pirms 6 gadiem
Molodčiks Lauris!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-02 13:27, pirms 6 gadiem
VEIXMI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja