Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks sāks sezonu, Vaņins un Jagodinskis viesosies pie grandiem

Agris Suveizda

Ikaunieks sāks sezonu, Vaņins un Jagodinskis viesosies pie grandiem
Jānis Ikaunieks
Foto: FCMetz.com

Šodien spēles ārzemju čempionātos aizvadīs virkne Latvijas futbolistu pārstāvēto klubu. Attiecīgi Francijas "Ligue 2" un Skotijas augstākajā līgā sezona sāksies Jānim Ikauniekam (15:00 pēc Latvijas laika) un Antonam Kurakinam (17:00), savukārt pret savu līgu grandiem izbraukumā tiksies Andris Vaņins (16:00) un Vitālijs Jagodinskis (19:30). Spēle gaidāma arī Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA (19:30).

Ikaunieks turpinās spēlēt pamatsastāvā?
Ja pusgada laikā "Ligue 1" Jānis Ikaunieks aizvadīja tikai četras spēles, tad līgu zemāk paredzams, ka 20 gadus vecā pussarga loma komandā varētu būt krietni lielāka. "Metz" starpsezonā piemeklējušas lielas izmaiņas. Pirmkārt, uz komandtiltiņa – par sporta direktoru kļuva portugālis Karlušs Freitašs, bet atbrīvotā galvenā trenera Albēra Kartjē vietā stājās beļģis Žozē Rigā.

Otrkārt, pārdoti tika Buna Sars (Marseļas "Olympique", 1,5 miljoni eiro), Fahredins Ben Jusefs ("Esperance", 1,38 miljoni eiro) un Ahmeds Kaši ("Charlton Athletic") un prom devās arī tādi spēlētāji kā Florāns Maludā, Modibo Maigā, Silvēns Maršals, Girans Ndo un citi. Līdz vasaras beigām jaunus klubus vajadzētu atrast vēl vairākiem spēlētājiem. Un, treškārt, Freitašs vietā pieaicināja virkni ar Pireneju pussalu saistītu spēlētāju, kā piemēram, portugāļu centra pussargu Andrē Santušu, kuram ir divu spēļu pieredze valsts izlasē. Vietējā publika gan bijusi neapmierināta, ka ieradies tik daudz leģionāru, nevis vietējo futbolistu.

Nozīmīgākie papildinājumi bijuši aizsardzībā, centra pussarga un centra uzbrucēja pozīcijā, un Ikauniekam, vismaz šobrīd, relatīvi ir visai brīvs ceļš līdz sākumsastāvam. Dažādu iemeslu dēļ "Metz" gan vēl nav absolūti labākajā sastāvā, tomēr ir lielas cerības, ka vismaz pirmajās kārtās latviešu talants dosies starta vienpadsmitniekā – gluži kā visās četrās aizvadītajās pārbaudes spēlēs (3:2 pret "Auxerre", 2:1 pret "Colmar", 0:1 pret "Gazelec Ajaccio" un 0:0 pret "Reims").

Šovasar jau divreiz ir atcelts lēmums augstākās līgas ceļazīmju skaitu samazināt līdz divām, un šobrīd, lai tiktu uz "Ligue 1", ir jāiekļūst labāko trijniekā. "Metz" un tās šodienas pretiniece "Lens", kas arī izkrita no augstākās līgas, būs vienas no reālākajām pretendentēm, taču pēdējo gadu vēsture nav labvēlīga – jau piecas sezonas neviena no izkritušajām vienībām nav spējusi jau pirmajā gadā atgriezties spēcīgāko sabiedrībā.

Vaņins pret "Basel", Jagodinskis pret Doņeckas "Shakhtar"
Sestdiena Latvijas futbola cienītājus lutinās ar vairākām ļoti interesantām leģionāru spēlēm. Plkst. 16:00 Andris Vaņins un "Sion" viesosies pie iepriekšējo sešu sezonu čempiones "Basel", kas nule Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtā pirmajā spēlē Poznaņā tika galā ar vietējo "Lech" (3:1). "Basel" ar sešiem punktiem divos mačos ir Šveices Superlīgas līdere, taču ar četriem punktiem uz papēžiem min "Sion". Un tieši sionieši ir pēdējie, kas Bāzeli pieveikuši oficiālā mačā – jūnijā ar 3:0 Šveices kausa finālā.

Pie skaļa pretinieka 19:30 viesosies arī Vitālijs Jagodinskis un Užhorodas "Hoverla", kas pēc diviem neizšķirtiem pret "Dnipro" (1:1) un "Vorskla" (1:1) Ļvivā izaicinās vicečempioni un Čempionu līgas astotdaļfinālisti Doņeckas "Shakhtar". Iepriekšējā sezonā "Hoverla" pret Doņeckas klubu cieta divas sagrāves – 1:4 un 3:7. Otrais mačs īpaši neveiksmīgs izvērtās Jagodinskim, kurš jau 22. minūtē pie 0:3 tika nomainīts.

Skotijas čempionātu uzsāks Antona Kurakina pārstāvētais "Hamilton Academical", kas savā laukumā 17:00 uzņems "Partick Thistle". 12 komandas vispirms izspēlēs trīs riņķus un sadalīsies divos sešiniekos, bet pēc tam spēlēs vēl vienu apli. Iepriekšējā sezonā "Hamilton Academical" 38 mačos izcīnīja 53 punktus un ierindojās septītajā pozīcijā, šodienas pretiniekus (astotā vieta) apsteidzot par septiņiem punktiem.

Pēc sausajām uzvarām pār Kazaņas "Rubin" (1:0) un Samāras "Krylia Sovetov" (2:0) trešo maču Krievijas Premjerlīgā aizvadīs Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA, kas plkst. 19:30 uzņems Mahačkalas "Anzhi". Paralēli Baltkrievijas kausa izcīņā Kaspara Dubras BATE uzņems pēc spēka trešās līgas komandu "Spartak". 19:00 trešo spēli Polijas Ekstraklasē aizvadīs Denisa Rakela "Cracovia", kas viesosies pie "Podbeskidzie".

Izmantotie resursi:
Accueil | Football Club de Metz - FC Metz -...
Live scores, results, fixtures, tables,...

  +4 [+] [-]

, 2015-08-01 08:58, pirms 9 gadiem
Janka,
plēs puš tos sprančus un afrikāņus. 15 goliem jabūt Tavējiem : )

  +6 [+] [-]

, 2015-08-01 10:48, pirms 9 gadiem
Lai izdodas ārdīt Ligue 2 aizsardzības ārā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-01 12:50, pirms 9 gadiem
tak Ikauniekam jaspeelee...lai uz APL iet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-01 14:15, pirms 9 gadiem
Ikaunieks pamatsastāvā! Lai izdodas veiksmīgi sākt sezonu!

     [+] [-]

, 2015-08-01 14:51, pirms 9 gadiem
Jāni, golus!!!!

     [+] [-]

, 2015-08-01 15:49, pirms 9 gadiem
Ikaunieka pozīcija kaut kāda dīvaina. Viņš ir kā izteiktais uzbrucējs (?), cik zinu, tad viņš parasti spēlēja zem uzbrucējiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-01 17:10, pirms 9 gadiem
Jānim diemžēl trauma, un pēc 1. puslaika nomainīja. Laukumā bija diezgan manāms: sitien pa vārtiem " līdaciņā", laba piespēle morim ar galvu. Moris neizmantoja labu izdevību gūt vārtus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja