Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Runā eksperti: kuras izlases sasniegs "Euro 2020" pusfinālus?

Runā eksperti: kuras izlases sasniegs "Euro 2020" pusfinālus?
Harijs Keins. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas čempionāts futbolā lēnām tuvojas savai kulminācijai - piektdien un sestdien notiks ceturtdaļfināla cīņas. Portāls Sportacentrs.com vērsās pie futbola ekspertiem, lai noskaidrotu, kuras izlases sasniegs pusfinālu.

Beļģija - Itālija

Kaspars Gorkšs, bijušais Latvijas izlases kapteinis un LFF prezidents
“Šī noteikti ir pati interesantākā un neparedzamākā ceturtdaļfināla spēle. Emocionāli esmu par Itāliju, tā grupu turnīru aizvadīja stabili. Astotdaļfinālā varbūt viņu izpildījumā nebija pārāk izcila spēle, taču tā ir nobriedusi komanda ar gadiem izkoptu ieradumu labi spēlēt lielajos turnīros, neskatoties uz to, ka reizēm tās stils nav pārāk pievilcīgs. Domāju, šobrīd uz Itāliju vairs nevaram attiecināt tos apzīmējumus, ko agrāk, kad tā izteikti spēlēja no aizsardzības. Itāļiem ir spēcīgs treneris, meistarīgi futbolisti. Beļģijai savukārt ir zelta paaudze, kurai – kā lēš – vairs ilgi vienlaicīgi nesekos tik daudz spēcīgu futbolistu. It kā šogad būtu tas jāizmanto un jāuzvar Eiropas čempionātā. Neapšaubāmi tā ir augstas klases komanda, bet šajā duelī dodu priekšroku Itālijai.”

Ilvars Koscinkevičs, "TV3 Sport" futbola komentētājs
“Šī pāra uzvarētājs triumfēs arī Eiropas čempionātā – tāda būtu mana prognoze. Beļģiem, manuprāt, ir spilgtāki līderi un zvaigznes, kas var izšķirt spēles likteni. Romelu Lukaku ir karstāks uzbrucējs par jebkuru Itālijas šīs pozīcijas spēlētāju, kaut gan daudz man varbūt nepiekritīs, sakot, ka Čīro Immobile nav sliktāks. Kevins de Breine uzbrūkošā plānā, Tibo Kurtuā vārtos, ļoti rūdīta aizsardzības līnija, formu uzņem Edens Azārs... Būs svarīgi, vai atsevišķi Beļģijas izlases līderi būs pilnībā veseli un gatavi. Tam būs milzīga loma. Itālija iepriecina ar savu dziļumu, tai ir ļoti plašs līdzvērtīgu futbolistu loks. Tas ir viņu trumpis. Itāļi spēj turēt tempu un ilgā spēles nogrieznī izturēt spriedzi. Tomēr es šajā pārī liktu uz Beļģiju.”

Kristers Tobers, Latvijas izlases futbolists
“Šī būs ļoti interesanta spēle. Negaidīju, ka Itālija šajā turnīrā spēlēs tik labi. Pārsteidzoša gan bija arī viņu mocīšanās astotdaļfinālā pret Austriju. Domāju, šajā pārī uzvarēs Beļģija, jo, manuprāt, viņiem ir vairāk kvalitātes. Viņi labi spēlē, un Romelu Lukaku var aizķerties aiz bumbām, turklāt arī Edens Azārs atkal kļūst par komandas līderi, viņš lēnām uzņem savu formu. Kopumā gan grūti paredzēt, kā šis mačs varētu izvērsties.”

Šveice – Spānija

Kaspars Gorkšs: “No acīmredzamas ceturtdaļfināla spēles Francija – Spānija, kurā būtu ļoti grūti paredzēt iznākumu, šobrīd esam pie Šveices – Spānijas. Šī atzara astotdaļfināla cīņas bija pašas interesantākās un vārtiem bagātākās, balansējot uz sensācijas robežas. Manuprāt, Francijas izkrišana no turnīra šobrīd ir lielākā turnīra sensācija. Uzvarā pret francūžiem Šveices cīņas garu un attieksmi nevar nenovērtēt, neskatoties uz to, par kādām problēmām Francijas izlases iekšienē tiek runāts. Domāju, šajā pārī uzvarēs Spānija, kas pēc nepārliecinoša čempionāta sākuma ir sasniegusi optimālo formu.”

Ilvars Koscinkevičs: “Visu cieņu Šveicei, kā tā izlīda un pārsteidza futbola pasauli pret Franciju, bet es likšu uz Spāniju, jo tai ir augstāka meistarība un stabilitāte. Izaicinājums, ka spāņiem ir virkne jauno spēlētāju – tā būs spriedze, jo visi apzinās, ka šajā pārī favorīti ir tieši viņi. Savukārt Šveicei ir liela pieredze un liels uzrāviens pēc izlīšanas pret Franciju. Tomēr, jā, pusfinālā šajā zarā būs Spānija un Beļģija.”

Kristers Tobers: “Skaidrs, ka Spānijai pret šādu pretinieku būs jākontrolē spēles gaita. Spāņiem lielām problēmām nevajadzētu būt, ja viņi būs pilnībā gatavi. Jā, Šveice ir laba izlase ar gana prasmīgiem futbolistiem, tomēr Spānijai šis pretinieks ir jāuzvar. Domāju, šveiciešus negaidītā uzvara pret Franciju varētu pat ietekmēt negatīvi, tur viņi atdeva ļoti daudz spēku. Īsti neredzu iespēju, ka Šveice varētu uzvarēt arī Spāniju.”

Ukraina – Anglija

Kaspars Gorkšs: “Ikdienā lasu angļu presi un sekoju viņu sporta pārraidēm. Skaidrs, ka Anglijā šo uzskata par zelta iespēju, kā viņi saka, atgriezt futbolu mājās. Viņi šobrīd runā tikai par uzvaru Eiropas čempionātā. Protams, pārliecinošs un stabils sniegums pret Vācijas izlasi dod papildus cerību un motivāciju. Ukraina sevi ir fantastiski parādījusi ne tikai šajā turnīrā, bet arī Nāciju līgā un atlases ciklā – priecējusi ar saturīgu sniegumu un pašaizliedzīgu cīņu līdz pēdējām sekundēm. Šīs sekundes arī bija tās, kas ļāva gūt uzvaru pret zviedriem. Šajā duelī priekšroku dodu Anglijai, kuras kontekstā arī runā par zelta paaudzi, jo ir daudz talantīgu un izsalkušu spēlētāju. Problēmas gan saglabājas tās pašas – jaunība, pieredzes trūkums, milzīgs mediju spiediens, kas bieži nostrādā ne tajā virzienā. Skaidrs, ka angļiem neklāsies viegli, bet nācija kā tāda būtu pelnījusi iekļūt pusfinālā.”

Ilvars Koscinkevičs: “Skaidrs, ka neapstrīdama favorīte šajā cīņā ir Anglija, tomēr šīs izlases spēle pagaidām bijusi ne pārāk spilgta. Viņu lielākais trumpis ir stabilitāte aizsardzībā – šī komanda neielaiž vārtus. Saka, ka spēles uzvar aizsardzībā, un bieži tā tiešām ir. Bez labas aizsardzības nav iespējas uzvarēt lielos turnīros. Arī Anglijas izlases vidējais spēlētāju meistarības līmenis ir ļoti augsts. Individuāli futbolisti ir ļoti jaudīgi, turklāt tādi ir arī tie spēlētāji, kuri laukumā nāk uz maiņu. Savukārt ukraiņiem ir raksturs, un viņi atrodas pozīcijā, kurā nav ko zaudēt. Ukraina jau tā ir tikusi daudz tālāk, nekā daudzi gaidīja – izlīda caur adatas aci jau grupu turnīrā kā sliktākā trešās vietas ieguvēja un rakstura cīņā spēja uzvarēt zviedrus. Tomēr, domāju, līdzšinējie mači paņēma pārāk lielu spēlētāju resursu. Komandas dziļums nav tik liels, lai ar to pietiktu.”

Kristers Tobers: “Šobrīd treniņnometnē man blakus ir tieši ukrainis, viņš saka, ka Ukraina uzvarēs Angliju (smejas). Nu nē... Pret Zviedriju ukraiņi spēlēja labi, taču viņi ļoti daudz aizsargājās. Klājās ļoti grūti. Paveicās ar sarkano kartīti. Anglijai šī spēle ir jāuzvar, un, domāju, tā arī būs. Angļi kontrolēs maču, bet viņiem būs jāuzmanās no Ukrainas pretuzbrukumiem. Ja angļi izveidos momentus, būs arī vārti. Viņi tiks pusfinālā. Esmu gan nedaudz pārsteigts par Anglijas sastāva izvēli, jo negaidīju, ka Džeks Grīlišs un Džeidons Sančo sildīs rezervistu soliņu. Grīlišs parasti izlasē spēlē ļoti labi un uzņemas iniciatīvu. Jā, Anglija spēlē labi, bet, domāju, ar tādiem futbolistiem sastāvā sniegumam jābūt vēl labākam. Angļiem šajā Eiropas čempionātā bija jābūt pārliecinošākiem. Viņi turnīrā ir vieni no favorītiem, taču vēl jāuzņem apgriezieni, lai varētu cīnīties par titulu.”

Čehija – Dānija

Kaspars Gorkšs: “Smieties vai nē – jau kādu laiku cieši sekoju Dānijai. Vēroju progresu, kādu viņi pēdējos gados ir veikuši. Viņu iekļūšana ceturtdaļfinālā man nav izteikts pārsteigums. Tā ir valsts, kas sistemātiski iegulda lielus līdzekļus tieši jauniešu futbola attīstībā. Viņiem ir izaugusi jauna un talantīga paaudze, kas piedalās finālturnīros un spēlē dinamisku, skaistu un labu futbolu. Kristiana Ēriksena atgadījums komandai devis visu futbola fanu simpātijas, kas vienā vai otrā epizodē var nākt par labu. Neslēpšu, ka arī manas simpātijas šajā pārī pieder dāņiem. Pazīstu arī pāris cilvēkus, kuri pat pirms turnīra prognozēja Dānijas izlases uzvaru Eiropas čempionātā. Čehi izmantoja manu mīļo nīderlandiešu iedomību un pelnīti apspēlēja viņus astotdaļfinālā. Neteiktu, ka, to darot, Čehija parādīja izcilu sniegumu. Šajā gadījumā kārtējo reizi atkal jārunā par Nīderlandes spēlētāju paštīksmināšanos un pašpārliecinātību. Ne vienu vien reizi ir gadījies, kad pēc lieliski aizvadīta grupu turnīra seko pilnīgi katastrofāls starts “play-off”. Varēja redzēt milzīgo futbolistu talantu, bet no otras puses – arī nedisciplinētību, bērnišķīgi pieņemtus lēmumus, paredzamību un galu galā arī nolemtību spēles beigās. Plāna, kā apspēlēt Čehijas izlasi, nebija.”

Ilvars Koscinkevičs: “Lūk, šis ir brīnišķīgs pāris! Kad noslēdzās grupu turnīrs, kolēģiem uzreiz teicu, ka dāņi būs pusfinālā. Zini, varbūt būs arī finālā. Paredzu, ka šajā ceturtdaļfināla pārī uzvarēs Dānija. Šai komandai izšķirošs brīdis bija Kristiana Ēriksena atgadījums, jo viņi tajā brīdī varēja arī salūzt, bet tā nenotika. Dāņi spēja smagā situācijā tikt ārā no grupas, iezīmējās raksturs, mērķtiecība, turklāt arī sastāvā ir gana daudz kvalitātes. Tā ir laba komanda. Skaidrs, ka Dānija nekad nekotējas pie Eiropas grandiem, bet izlase ir ļoti laba. Tāda ir arī Čehija – centrālā figūra Tomāšs Součeks ir spilgts līderis. Kapātāju komanda, kas atdos visu un vēl vairāk, zinot, ka atrodas superpozīcijās. Dānija pret Čehiju – kuru vēl labāku pretinieku ceturtdaļfinālā šīs komandas varētu vēlēties? Būs ļoti sīva cīņa, bet es likšu uz dāņiem, jo Ēriksena dēļ viņi grib paveikt vēl vairāk.”

Kristers Tobers: “Grūti prognozējams pāris. Domāju, būs ļoti saspringta cīņa. Dānija vispār šobrīd, izskatās, ir pacilātā noskaņojumā un uzķērusi labu vilni. Tomēr to pašu var teikt arī par Čehiju. Neparedzama spēle, grūti pat teikt, kāds varētu būt iznākums. Nedaudz priekšroku gan dodu Dānijai, jo pēc pirmās spēles, kurā bija atgadījums ar Kristianu Ēriksenu, šī izlase ir uzņēmusi apgriezienus. Ir visas iespējas tikt pusfinālā, jo dāņiem pretī nav nekāds grands.”

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

  +6 [+] [-]

, 2021-07-01 16:20, pirms 3 gadiem
Lieliski eksperti, ja nezin, ka Azārs nemaz nespēlēs, bet sauc viņu kā trumpi.

     [+] [-]

, 2021-07-01 16:45, pirms 3 gadiem
par Danijas-Italijas finalu

  +1 [+] [-]

, 2021-07-01 17:32, pirms 3 gadiem
Visvairāk šajā čempionātā ir veicies tieši Anglijai, jau sākot ar grupu, beidzot ar izslēgšanas spēļu zaru. Nepamatoti augstu sevi ceļ, jo tāds liels pārbaudījums vēl nav bijis. Var runāt par Vācijas spēli, bet tur varēja viss salikties arī citādāk, tajā spēlē tomēr bija Vācijas vājums, nevis Anglijas stiprums. Ja nāktu pretī, piemēram, Itālija vai Spānija, es domāju, viņi brauktu (paliktu) mājās. Ukraina noteikti ir vājāka, bet ir spējīga aizķerties un parādīt brīnumu.

     [+] [-]

, 2021-07-01 17:46, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: Lieliski eksperti, ja nezin, ka Azārs nemaz nespēlēs, bet sauc viņu kā trumpi.
Tas tik parāda to, cik liela interese viņiem ir par šo sporta veidu un čempionātu kopumā, ja reiz pat tik vienkāršu lietu nav piefiksējuši. Pilns internets par to bija. Pat te SC bija raksts par to, ka KDB un Azārs visticamāk nespēlēs...

     [+] [-]

, 2021-07-01 18:34, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Tas tik parāda to, cik liela interese viņiem ir par šo sporta veidu un čempionātu kopumā, ja reiz pat tik vienkāršu lietu nav piefiksējuši. Pilns internets par to bija. Pat te SC bija raksts par to, ka KDB un Azārs visticamāk nespēlēs...
nuuu,tur ir uz jaut zimes,vai speles,bet teikt ka 100% nespeles ari absurds...un ja vajadzes bus spiesti un ies kaut uz spricem

  -2 [+] [-]

, 2021-07-01 19:24, pirms 3 gadiem
sabikas rakstīja: Visvairāk šajā čempionātā ir veicies tieši Anglijai, jau sākot ar grupu, beidzot ar izslēgšanas spēļu zaru. Nepamatoti augstu sevi ceļ, jo tāds liels pārbaudījums vēl nav bijis. Var runāt par Vācijas spēli, bet tur varēja viss salikties arī citādāk, tajā spēlē tomēr bija Vācijas vājums, nevis Anglijas stiprums. Ja nāktu pretī, piemēram, Itālija vai Spānija, es domāju, viņi brauktu (paliktu) mājās. Ukraina noteikti ir vājāka, bet ir spējīga aizķerties un parādīt brīnumu.
Ja viens dunduks (Stērlings) nežīdotu piespēles, spēle pret Vāciju diezgan ātri būtu beigusies. Otrkārt paskaties angļu soliņu, manā skatījumā (neesmu Sautgeits un netaisos tāds būt, viņš redz un zin labāk) uz soliņa ir vismaz pieci pamatsastāva spēlētāji. Kādēļ viņi neiet pamatā ir jautājums trenerim vai ārstiem.

     [+] [-]

, 2021-07-01 19:38, pirms 3 gadiem
nevis eksperti, bet seksperti

     [+] [-]

, 2021-07-01 21:04, pirms 3 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Ja viens dunduks (Stērlings) nežīdotu piespēles, spēle pret Vāciju diezgan ātri būtu beigusies. Otrkārt paskaties angļu soliņu, manā skatījumā (neesmu Sautgeits un netaisos tāds būt, viņš redz un zin labāk) uz soliņa ir vismaz pieci pamatsastāva spēlētāji. Kādēļ viņi neiet pamatā ir jautājums trenerim vai ārstiem.

     [+] [-]

, 2021-07-01 21:53, pirms 3 gadiem
ozs113 rakstīja: nuuu,tur ir uz jaut zimes,vai speles,bet teikt ka 100% nespeles ari absurds...un ja vajadzes bus spiesti un ies kaut uz spricem
Azārs nespēlēs, bet KDB mēģinās ar špricēm.

     [+] [-]

, 2021-07-02 09:32, pirms 3 gadiem
Atraduši ekspertu - Koscinkēviču...

     [+] [-]

, 2021-07-02 14:20, pirms 3 gadiem
Angļus jau var apsveikt ar pusfinālu bet kā būs pārējiem... grūti prognozēt

     [+] [-]

, 2021-07-03 00:37, pirms 3 gadiem
sabikas rakstīja: Visvairāk šajā čempionātā ir veicies tieši Anglijai, jau sākot ar grupu, beidzot ar izslēgšanas spēļu zaru. Nepamatoti augstu sevi ceļ, jo tāds liels pārbaudījums vēl nav bijis. Var runāt par Vācijas spēli, bet tur varēja viss salikties arī citādāk, tajā spēlē tomēr bija Vācijas vājums, nevis Anglijas stiprums. Ja nāktu pretī, piemēram, Itālija vai Spānija, es domāju, viņi brauktu (paliktu) mājās. Ukraina noteikti ir vājāka, bet ir spējīga aizķerties un parādīt brīnumu.
Pilnībā piekrītu.