Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Lietuvas beisbolisti zaudē iespēju kvalificēties olimpiskajām spēlēm

Juris Miņins
Juris Miņins

Lietuvas beisbolisti zaudē iespēju kvalificēties olimpiskajām spēlēm
Austrijas beisbola izlase
Foto: facebook.com/AustrianBaseballFederation

Šodien Lietuvas beisbola valstsvienība piedzīvoja otro zaudējumu pret Austriju, tādējādi nespējot iekļūt Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā, kā arī atvadoties no sapņa par kvalificēšanos 2020. gada olimpiskajām spēlēm.

Lietuvas beisbola izlase pagājušogad triumfēja Eiropas čempionāta B divīzijā, kas viņiem pavēra durvis uz spēlēšanu 2019. gada EČ elites grupā, tiesa, lai iekļūtu pamatturnīrā viņiem bija jātiek galā ar citu B grupas turnīra uzvarētāju, Austriju. Tāpat šo maču uzvarētājkomanda varētu turpināt cīņu par iekļūšanu 2020. gada olimpiskajās spēlēs.

Jāsaka, ka lietuviešiem šie mači bija pagalam neveiksmīgi, pirmajā no tiem viņi zaudēja ar 0:10, turklāt spēle, pateicoties tā sauktajam "žēlastības noteikumam", noslēdzās priekšlaicīgi. Atbilstoši šim noteikumam maču var noslēgt priekšlaicīgi, ja ir izspēlēti septiņi iningi un vienai no komandām ir desmit punktu pārsvars pār otru. Šajā gadījumā abi noteikumi izpildījās un abas puses arī neiebilda šādā veidā noslēgt spēli.

Otrajā cīņā, kas norisinājās šodien, mūsu dienvidu kaimiņi jau spēja gūt punktus, taču beigu beigās piekāpās austriešiem, piedzīvojot vēl smagāku zaudējumu – 3:25. Arī šī spēle, kuras otrajā iningā rezultāts uz tablo bija 15:0 par labu mājniekiem, noslēdzās priekšlaicīgi.

Līdz ar to, Lietuvas beisbola izlase netika Eiropas čempionāta A grupā, kā arī atvadījās no sapņa par iekļūšanu 2020. gada olimpisko spēļu beisbola turnīrā, jo 2019. gada EČ kalpo kā kvalifikācijas turnīrs nozīmīgajam pasākumam.

Izmantotie resursi:
https://www.mister-baseball.com/
baseballaustria.com