Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kubieši iekļūst pusfinālā, Venecuēla pirmo posmu noslēdz perfekti

Juris Miņins
Juris Miņins

Kubieši iekļūst pusfinālā, Venecuēla pirmo posmu noslēdz perfekti
Venecuēliešia Hesusa Lozardo metiens pret Izraēlu, Foto:EPA/Scanpix

Kubas beisbola izlase šodien 2023. gada Pasaules beisbola klasikas pirmajā ceturtdaļfinālā ar 4:3 pārspēja Austrālijas valstsvienību un kā pirmā no komandām iekļuva turnīra pusfinālā.

Kā jau katru gadu, arī šoreiz, Pasaules beisbola klasikas formāts ir mazliet neierasts, proti, kamēr dažās apakšgrupās komandas vēl izspēlē pēdējās grupu turnīra spēles un cīnās par vietu ceturtdaļfinālā, tikmēr citās grupās labākās izlases ir noskaidrotas un tiek uzsākts izslēgšanas maču turnīrs.

Pirmās divas izlases, kas mērojās spēkiem ceturtdaļfinālā, bija Kubas un Austrālijas vienības. Te gan jāpiebilst, ka kubieši, kas triumfēja A grupā, četrās spēlēs bija izcīnījuši vien divas uzvaras un piedzīvojuši divus zaudējumus, tāpat kā visas citas šīs apakšgrupas vienības, taču nonāca pirmajā vietā pateicoties labākiem papildus rādītājiem. Savukārt Austrālija savā grupā atzina vien japāņu pārākumu, pārējās cīņās svinot uzvaras.

Lai arī kubiešu sniegums grupu turnīrā bija tāls no gaidītā, kā arī šoreiz izlase spēlē ar ārkārtīgi eksperimentālu sastāvu, kas arī ir ļoti tāls no labākā, viņi bija mača favorīti. Tiesa, austrālieši nebija un nedomāja būt statisti.

Tieši viņi atklāja spēles rezultātu, kad punktu izsita Riksons Vingrūvs, taču ilgi vadībā atrasties austrāliešiem nesanāca, jo jau trešajā iningā rezultātu izlīdzināja Jonas Monkada.

Piektajā iningā, pēc ne pārāk veiksmīgas metēju spēles, Joelkis Guiberts iznāca uz atsišanu pie pilnām bāzēm un šo situāciju izmantoja, atsitot bumbiņu, kas ļāva punktu gūt Monkadam un Luisam Robertam. Ininga beigās rezultāts bija jau 4:1 kubiešu labā.

Austrālija gan nebija gatava padoties un Vingrūvs vēlreiz pamanījās izcelties, taču šoreiz daudz iespaidīgāk – ar divu punktu "Home run", samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Lai arī līdz mača noslēgumam bija palikusi trešā daļa spēles, neviena komanda punktus vairāk neguva un kubieši veiksmīgi noveda spēli līdz uzvarošām beigām.

Jāsaka, ka, lai vai kā kubieši noslēgs 2023. gada Pasaules beisbola klasiku, šis būs, kā minimums, viņu viens no labākajiem turnīriem, jo kopš pirmās klasikas, kas notika tālajā 2006. gadā un kurā viņi ieņēma otro vietu, Kubas izlase nebija spējusi kvalificēties pusfināliem.

Tikmēr C un D apakšgrupās, kas savus mačus aizvada ASV, šodien notiek pēdējās cīņas. Tā Venecuēla tikās ar Izraēlu un, lai arī šim mačam bija vien formāla nozīme, tā kā venecuēlieši garantēja vietu izslēgšanas mačos, bet Izraēlas beisbolisti tajās vairs nevarēja iekļūt, latīņamerikāņiem šī spēle bija svarīga.

Pirmkārt, protams, viņi gribēja noslēgt pirmo turnīra kārtu ar perfektu bilanci, bet, otrkārt, viņi gribēja kļūt par trešo izlasi, kas Izraēlas komandai sagādā priekšlaicīgu zaudējumu, t.i., kad tiek piemērots "apžēlošanas noteikums" (ja ir aizvadīta vismaz puse spēles un vienai no komandām ir 10 punktu pārsvars, cīņu beidz priekšlaicīgi).

Zvaigžņotajai Venecuēlas izlasei gan nesanāca tas ko jau bija izdarījušas Puertoriko un Dominikānas Republikas komandas un, lai arī jau pirmajā iningā tika panākts 3:0, atlikušajā spēles daļā punkti tik raiti vairs nekrājās un uzvara tika izcīnīta tikai ar 5:1.

Venecuēlas izlase ir ne tikai garantējusi sev vietu izslēgšanas mačos (to viņi jau bija izdarījuši pirms šī mača), bet arī kļuva par otro komandu 2023. gada turnīrā, kas pirmo čempionāta posmu ir aizvadījusi bez zaudējumiem. Iepriekš perfektu bilanci prata sasniegt Japāna.

Šonakt turnīrā tiks aizvadītas vēl dažas atlikušās grupu turnīra spēles no kurām centrālā būs Dominikānas Republikas un Puertoriko vienību spēle. Abas šīs izlases uz Pasaules beisbola klasiku devās ar lielām un jāsaka, ka arī pamatotām ambīcijām, taču pirmajā posmā abām izlasēm nav veicies un vienai no tām, kas šonakt zaudēs, turnīrs būs beidzies.

2023. gada Pasaules beisbola klasika, grupu turnīrs

A grupa

#KomandaSU-Z
1.Kuba42-2
2.Itālija42-2
3.Nīderlande42-2
4.Panama42-2
5.Taivāna42-2

B grupa

#KomandaSU-Z
1.Japāna44-0
2.Austrālija43-1
3.Dienvidkoreja42-2
4.Čehija41-3
5.Ķīna40-4

C grupa

#KomandaSU-Z
1.Meksika32-1
2.ASV32-1
3.Kanāda32-1
4.Kolumbija31-2
5.Lielbritānija41-3

D grupa

#KomandaSU-Z
1.Venecuēla44-0
4.Dominikānas Rep.32-1
3.Puertoriko32-1
2.Izraēla41-3
5.Nikaragva40-4

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/world-baseball-...